RODnacht

Partyscene Redactie | 29 november 2011
headlines

Kom op vrijdag 2 december naar Perron in Rotterdam en bezorg jezelf een RODnacht.

rodROD is het nieuwe techno alter ego van 1 van Nederlands populairste dj's: Benny RODrigues. Waar de 29 jarige geboren en getogen Rotterdammer normaliter de breedte opzoekt in zijn eigenzinnige mix van house & techno, gaat ROD vooral de diepte in. ROD is in het leven geroepen door Benny, nadat hij zich tijdens zijn (nog steeds durende) sabbatical realiseerde dat hij niet altijd even puristisch en extreem kan draaien. Al sinds zijn begindagen in de jaren 90 heeft de dj zijn hart verpand aan house & techno in de breedste zin van het woord.

ROD is Benny's paspoort voor pure abstracte minimale techno, zoals we kennen van de producties en sets van technogoden als Jeff Mills, Robert Hood & Luke Slater, maar ook van de inmiddels beruchte Berghain-residents Marcel Detmann en Ben Klock. Ben Klock is tevens degene die ROD's debuutrelease Malmok begin dit jaar op zijn befaamde Klockworks-label heeft uitgebracht. Naast de vele aankomende ROD-producties, laat ROD zich vooral als dj gelden. En met zijn zeer goed ontvangen debuut-gig op Lowlands Festival 2011 weten de meeste technoliefhebbers inmiddels waartoe ROD in staat is.

Voor degene die nog niet bekend zijn met Benny Rodrigues' nieuwe alias, lanceert hij een nieuwe maandelijkse clubavond in zijn hometown Rotterdam; RODnacht. Speciaal voor de RODnacht kick-off editie zal ROD (aka Benny Rodrigues) een minimaal 7 uur durende dj-set doen, waarin hij al het moois wat techno te bieden heeft voorbij laat komen. Van het diepe en dubby geluid uit Berlijn, zoals we die kennen van Basic Channel en Mike Dehnert, tot het keiharde, industriële Birmingham-geluid, waar Surgeon en consorten bekend mee zijn geworden. En niet te vergeten; de tijdloze Detroit-sound en al het ander moois wat de technoscene ons de afgelopen 25 jaar heeft geboden. Er zijn maar 600 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!

Check ook www.perron.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws