Chiel Montagne als snorrenexpert

Partyscene Redactie | 23 november 2011
headlines

movemberHet slot van Movember wordt wereldwijd gemarkeerd door officiële Gala Partés, om deelnemers te bedanken voor hun inzet en in Nederland om geld op te halen voor prostaatkankeronderzoek uitgevoerd door het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL). Het Nederlandse gala vindt plaats in de Kompaszaal in Amsterdam op 26 november en begint om 20.30 uur.

De avond staat in het teken van de snor oftewel Moustache Maketh the Man. Tijdens het gala treedt Movember Ambassadeur en DJ-legende Joost van Bellen op, ook Quartier Mustache en Pretty Young Trouble & Mr. Fox zijn van de partij. De band “Liptease and the Backstreet Crackbangers” neemt de snordragers mee naar de jaren vijftig. Een jury aangevoerd door presentator en legendarische snorrendrager Chiel Montagne, beoordeelt tijdens de catwalkcompetitie de grootste, mooiste en gekste snorren. De vlassnorren hebben de kans om hun tekort tijdens de indoor snorfietsenrace recht te zetten. Philips, Jameson en het Lloyd Hotel stellen unieke prijzen ter beschikking voor onder andere Miss Movember en Man of Movember 2011.

Over Movember

Mannen doen mee aan Movember door hun snor een maand te laten staan en vrienden, collega’s en familieleden op te roepen om geld te storten op nl.movember.com. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder mannen. Elke dag horen 26 Nederlandse mannen dat ze prostaatkanker hebben. De ziekte is momenteel bij 73.000 Nederlandse mannen vastgesteld en om de vier uur overlijdt één van deze mannen aan de gevolgen hiervan. De snor is het symbool om de taboes rond prostaatkanker te doorbreken.

Opbrengst Movember

Vorig jaar haalden 450.000 deelnemers wereldwijd 55 miljoen euro op. In Nederland brachten 1.000 mannen €120.000 bijeen voor prostaatkankeronderzoek uitgevoerd door het NKI-AVL. Met nog acht dagen te gaan hebben ruim 3.000 Nederlandse mannen al bijna € 150.000,- opgehaald. Wereldwijd staat de teller al op 41 miljoen euro gedoneerd aan in totaal ruim 800.000 mannen.

Ambassadeurs van de campagne

Tijdens Movember organiseren individuele deelnemers, bedrijven, sportclubs, restaurants en cafés door het hele land hun eigen campagne om op een leuke maar ook effectieve manier aandacht te besteden aan het goede doel. Jameson en Philips nemen als partners hierin het voortouw. Ruud Gullit en Marc-Marie Huijbregts doen mee aan de actie als ambassadeur, net als Bart de Liefde (VVD Kamerlid), Frans Timmermans (PvdA kamerlid), Pontus Wernbloom (AZ profvoetballer), Ahmed Marcouch (PvdA Kamerlid), Joost van Bellen (DJ) en Junkie XL (producer en muzikant). Het NKI-AVL organiseert deze campagne samen met Campagnebureau BKB en Partizan Publik.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws