Orbital naar Nederland

Partyscene Redactie | 24 november 2011
headlines

Het legendarische Orbital treedt na tien jaar eindelijk weer eens live op in Nederland.

Eerder kon je hier op Partyscene al lezen dat Orbital werkt aan een nieuw album. Het duo kwam eind 2009 weer bij elkaar en is sindsdien weer bezig aan een stevige opmars. Nu komt Orbital ook weer naar ons land. De legendarische Britse electronicapioniers treden vrijdag 13 april op in de Melkweg, Amsterdam. Het is dan alweer tien jaar geleden dat de broers Paul en Phil Hartnoll als duo optraden in Nederland. Met de comeback komt tevens een nieuw album uit, waarvan één track al online te beluisteren is.

orbital

Orbital stond aan het begin van de jaren ’90 aan de wieg van de ravecultuur. Mede door het element van live improvisatie, baanbrekend destijds, werden ze één van de grootste namen in de Britse electronica. Ze maakten de oversteek van de ravescene naar de charts met nummers als ‘Chime’ en ‘The Box’. Tegenwoordig is de echo van hun pulserende, melodieuze en opgewekte sound nog steeds overal te horen: van dubstep supergroep Magnetic Man tot Caribou, Fever Ray en M83.

Na hun laatste album in 2004 gingen de broers hun eigen weg met verschillende soloprojecten. Gelukkig hebben ze inmiddels het vuur hervonden om samen een nieuwe Orbital plaat op te nemen, welke in april 2012 uitkomt. Het nog titelloze album is een eigentijdse draai aan hun kenmerkende mix van voortstuwende, gloeiende, filmische techno. De voorverkoop is afgelopen vrijdag van start gegaan. Kaarten kosten 22 euro plus lidmaatschap in de voorverkoop. Het concert begint om 20.30 uur.

Check de nieuwe track Never:

 

Meer info op www.melkweg.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws