Ferry Corsten presenteert 4de artiestenalbum

Partyscene Redactie | 20 januari 2012
headlines

Met de release van zijn 4de artiestenalbum getiteld “WKND” viert Ferry Corsten zijn 20ste jaar als DJ/Producer in de wereldklasse van de electronic dance music.

Het album, dat op 24 februari uitkomt, telt in totaal 15 titels inclusief een bonus track voor iTunes en is al omschreven als strak, punchy en ‘radio ready’. Wat “WKND” uniek maakt, is dat de muziek niet alleen werkt op de dansvloer, maar ook perfect is voor een lange autorit en voor dance radio. Met zoveel aandacht voor perfectie en detail is het geen verrassing dat Ferry Corsten tot op de dag van vandaag behoort tot één van de meest geboekte artiesten ter wereld, bovendien toont hij met zijn nieuwe album wederom aan dat hij geen trendvolger is maar een trendsetter.
ferry corsten wknd
Op “WKND” haalt Ferry alles uit de kast om z’n artistieke diversiteit de vrije loop te laten. Of het nu gaat om klappers die op maat gesneden zijn voor de piekuren op de festivals, songs die klaar zijn voor de radiostations en alles wat daar tussenin ligt; het album is een absoluut kunststukje dat hij met een aanstekelijke creativiteit voor je uitrolt. Het resultaat is een reeks zorgvuldig geproduceerde tracks die in alle opzichten het geluid van morgen vertegenwoordigen.

Het zal voor de EDM liefhebbers een genoegen zijn om op het album vooral de grote, epische tracks aan te treffen. Titels als “Brute”, een samenwerkingsverband met collega superster Armin van Buuren verkozen tot Grand Slam op Slam!FM en op rotatie bij Radio 538,  “Take Me” en de progressive house-stijl track “Don’t Be Afraid” met z’n enorme opbouw en knallende break; stuk voor stuk zijn het stevige en dwingende ‘floorfillers’ die desondanks uitermate melodieus en vooral mooi zijn. De iTunes bonustrack “Sunday” is daarentegen geschreven in een mineursleutel en is door de combinatie van versneden vocalen en een unieke bassline een hele warme song geworden. Uiteraard is de titeltrack “WKND” het kroonjuweel dat met z’n dikke synths en dito break/climax op ouderwetse wijze helemaal los gaat.

De eerste single die van WKND afkwam was de hit “Feel It”. Gebombardeerd tot Grand Slam op Slam!FM en playlisted op Radio 538. Een voorbeeld van electronic dance music in z’n puurste vorm is “A Day Without Rain”, dat met de schitterende vocalen van Ellie Lawson door de fans met gejuich zal worden ontvangen. En ook al gaat het aantal BPM op “Walk On Air” een tandje lager, ook dat is een typische Ferry Corsten klapper, voor de gelegenheid gemaakt met de niet geheel onbekende Australiërs Pierre In The Air & Amba Shepherd. Andere artiesten die meewerkten zijn JES op “In Your Eyes”; Betsie Larkin, in de ballad “Not Coming Down”; Duane Harden” (bekend van Armand van Helden’s “You Don’t Know Me”) op “Love Will”; K’s Choice zangeres Sarah Bettens op “Let You Go”; Aruna op “Live Forever” en dan is er nog de ‘electro’ hit “Ain’t No Stoppin’” met Ben Hague welke ook verkozen is tot Grand Slam op Slam!FM

Ferry Corsten heeft in de afgelopen twintig jaar voor talloze artiesten remixes afgeleverd en nam het werk van onder anderen U2, Moby, Duran Duran, Public Enemy, William Orbit, Nelly Furtado, Faithless, The Killers en vele anderen onder handen. In de tussentijd leverde hij de drie artiestenalbums “Twice In A Blue Moon”, “L.E.F.” en “Right Of Way” af en zet nu met “WKND” z’n vierde album op de kaart. Zijn mixcompilaties “Trance Nation”, “World Tour”, “Passport” en de “Once Upon A Night” serie hebben inmiddels allemaal de status van klassieker bereikt, bovendien schoot “Once Upon A Night, Vol.1” in no-time naar de nummer-1 positie van de iTunes charts in Amerika. Om nog maar te zwijgen van de hitsingles “Punk”, “Gouryella”, “Walhalla”, “Cry”, “Rock Your Body Rock”, “Fire”, Made Of Love en vele anderen.

Als drijvende kracht achter z’n eigen label Flashover Recordings, presentator van de wekelijkse “Corsten Countdown” radioshow, een touragenda als een telefoonboek en nu met “WKND”,  laat Ferry Corsten wederom zien dat ie nog steeds de tijd vrijmaakt om een volledig nieuw album te produceren dat wederom de lat erg hoog legt.

Het eerst volgende optreden van Ferry Corsten in Nederland, zal zijn op 10 maart in The Matrixx in Nijmegen, tijdens Full On Ferry. Het spectulaire event waar Ferry Corsten back2back sets zal draaien Aly & Fila, Zoo Brazil en Marc Simz. Naast de back2back sets zal Ben Hague, de vocalist van zijn hit single Ain't No Stoppin' een live performance geven. Deze single is de week de Grand Slam op Slam!Fm.

Tracklist:

01.       Ferry Corsten ft Ellie Lawson - “A Day Without Rain”

02.       Ferry Corsten - “Feel It”

03.       Ferry Corsten ft Ben Hague - “Ain’t No Stoppin’”

04.       Ferry Corsten - “Don’t Be Afraid”

05.       Ferry Corsten ft Betsie Larkin - “Not Coming Down”

06.       Ferry Corsten vs Armin van Buuren - “Brute”

07.       Ferry Corsten ft Aruna - “Live Forever”

08.       Ferry Corsten ft Sarah Bettens - “Let You Go”

09.       Ferry Corsten - “Check It Out”

10.       Ferry Corsten ft Duane Harden - “Love Will”

11.       Ferry Corsten ft JES - “In Your Eyes”

12.       Ferry Corsten ft Pierre In The Air & Amba Shepherd - “Walk On Air”

13.       Ferry Corsten - “Take Me”

14.       Ferry Corsten - “WKND”

15.       Ferry Corsten - “Sunday” (iTunes bonus track)

Ferry Corsten – WKND zal op 24 februari in Nederland en België verschijnen via Flashover Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws