Laurent Banger

Partyscene Redactie | 21 februari 2012
headlines

Het lijkt misschien gek, maar toch komt Laurent Garnier met een plaat op Ed Banger.

De Franse techno koning liet al eens in een interview met online magazine Resident Advisor doorschemeren dat hij wil in is voor een samenwerking met het electro label Ed Banger. De dj zag dat het bij het Franse label niet alleen om de muziek draaide, maar ook om het imago. Dat vond hij een goede zaak voor nieuwe Franse producers. “Vroeger vochten we voor onze muziek. Het interesseerde ons niet dat onze foto's genomen werden. Het was meer anoniem, de muziek het woord laten doen. Dat was het goede aan techno. Nu draait het om hoe je eruit ziet, wat je draagt en hoe rock 'n roll en gek je kunt zijn,” zei hij destijds.

laurent garnier en busy p

Maar inmiddels heeft Laurent Garnier zijn mening iets bijgesteld. Hij laat nu zelfs weten dat zijn nieuwe EP Timeless zal worden uitgebracht op Ed Banger. De plaat komt met een nieuwe cut van Jacques In The Box en twee versies van Our Futur. Labelbaas Busy P is blij met de komst van Garnier naar zijn label. “De eerste cd met rave muziek die ik kocht was van Laurent Garnier, A Bout De Souffle EP in 1993. Ik kocht ook wat andere platen, maar daar is mijn liefde voor techno begonnen.”

De deal was snel gesloten. Busy P:”Met een paar Mojitos op het strand was het snel geregeld. Na een drie uur durende back2back set op Calvi on the Rocks wist ik dat Laurent mijn voorstel zou accepteren. Laurent Garnier is terug, twee dikke techno tracks, puur en modern. Het is een eer om hem aan boord te hebben.”

Check ook www.edbangerrecords.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws