Air docu

Partyscene Redactie | 14 februari 2012
headlines

De Amsterdamse club Air lanceerde recent een korte documentaire. Bekijk hem hier.

Toen Air op 29 april 2010 haar deuren opende op het heilig grondgebied van de Amsterdamse dance-scene waren de verwachtingen en eerste reacties zeer uiteenlopend. Het uitgangspunt en de kernwaarden van de nieuwe club aan de Amstelstraat leken zo uit de wereldberoemde club iT te zijn gekomen: de drie kernwoorden voor een ideale samenleving; vrijheid, tolerantie en respect. Maar daar hield de vergelijking voorlopig wel mee op en Air heeft zich de afgelopen twee jaar ontwikkeld tot een volwaardige vaste speler in het Amsterdamse uitgaansleven. Wel vindt de club het belangrijk dat deze drie woorden iedere nacht in Air altijd centraal zullen blijven staan.

air

Wat waren de drijfveren van de oprichters van AIR? Hoe staat de club er op het ogenblik voor? Wat vinden de bezoekers van de club? En hoe kijken de artiesten tegen de club aan? Tijdens het afgelopen Amsterdam Dance Event is er een korte documentaire gemaakt, in beginsel alleen bedoeld voor het eigen personeel. Maar het eindresultaat beviel zo goed dat uiteindelijk is besloten hem online te zetten.

In deze korte documentaire komen er alle leuke kanten van de club naar boven, maar is er ook ruimte voor kritische punten. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de diversiteit en veelzijdigheid van het programma en in hoeverre de gestelde doelstellingen zijn behaald. Ook worden externe projecten zoals het festival Amsterdam Open AIR aangehaald en is er uitleg over AIR’s ‘onpersoonlijke’ passensysteem. Club versie: 3.0.

Check de versie van de docu op Youtube:

 

Meer info op www.air.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws