Burst

Partyscene Redactie | 20 maart 2012
headlines

Op 20 april vindt de derde editie van Burst plaats in het Paard, met onder meer Apparat.

Burst is een Haagse clubavond, met de crème de la crème op het gebied van internationale topacts binnen de elektronische muziek. Welke namen prijken dit keer op de poster? Dat is niemand minder dan het Berlijnse Apparat. Deze grote naam wordt voorafgegaan door legendarisch electro-pionier I-F en het populaire dj gezelschap van Dekmantel Soundsystem.

apparat

Deze derde editie staat producer Apparat op het programma. Hij staat diezelfde avond op een Rotterdams festival geprogrammeerd, en zodra hij daar klaar is maakt hij zijn opwachting in de Haagse poptempel. Sacha Ring, zijn echte naam, is maker van gelaagde, organische techno: opwindend, en ja, absoluut vernieuwend. Met een Electronic Music Award op zak en wederom een juweel van een album (The Devil's Walk, 2011), is Apparat klaar voor het inlossen van verwachtingen met een spannende DJ-set tijdens Burst #3.

I-F, oftewel Ferenc van der Sluijs, staat onder electro-, Chicago house-, disco- en italo-liefhebbers te boek als één van de grondleggers van de underground scene in Nederland. Zijn bekendste nummer, Space Invaders Are Smoking Grass (1997), diende als belangrijke inspiratiebron voor het electroclash-genre. Hij weet als geen ander zijn rauwe electro/techno sound perfect te combineren met italo en Chicago house. Vaste waarde op de Burst avonden is Dekmantel Soundsystem. Kaarten kosten 14 euro in de voorverkoop en 16 euro aan de deur.

Meer info vind je op www.paard.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws