Bunty lanceert album

Partyscene Redactie | 4 april 2012
headlines

Bunty rocks the house!  2012 staat in het teken van een nieuw begin.  Een nieuw album en touren met haar band. Reanimated; ‘liefdesbaby van Sylvester en Janis Joplin’ aldus Joost van Bellen.
miss bunty reanimated
Miss Bunty is een van de grootste MC’s/ freestyle vocalistes van ons land. Ze startte haar carrière al vroeg als zangeres van vele punk, rock, funk en soulbands. Een van haar eerste optredens als freestyle vocalist en MC was in de legendarische RoXy in Amsterdam. Daarna ging Bunty letterlijk de hele wereld (meer dan 25 landen) over en werkte samen met o.a. nationale en internationale DJ’s in verschillende stijlen zoals David Guetta, Bonobo, Roog, Kerri Chandler, Erick E, Lucien Foort, Miss Monica, Ryan Marciano & Sunnary James en vele anderen.

Op haar nieuwe album ‘Reanimated’ laat Miss Bunty (Marrielle Dijkhuizen) meer van zichzelf horen, ze schreef de liedjes in samenwerking met de het illustere duo Dos Palomas Negras, Sander Stenger, Robbie Taylor, DJ Marcella en Roland Klinkenberg. Ze kan niet wachten om die met haar band op podia en festivals te spelen. Ze hebben allemaal een hoog ‘tongue in cheek’ gehalte. Ze snoept van verschillende genres en maakt er haar eigen bonte kleurrijke mix van.

Neem nou ‘Fire’: Giorgio Moroder, Amy Steward en Cerrone in de mix, dit nummer is een ode aan disco, Bunty’s eerste liefde. En wat dacht je van ‘Get In Line’, electro glamrock met de gierende vocalen van la Bunty. ‘Peace Of Mind’ is tot stand gekomen door de samenwerking met Roland Klinkenberg, het is een sferische elektronische drum en bass track geworden. En ‘Can't Stand It’ een track gemaakt met de talentvolle DJ Marcella, een pittige anti love song  in een strak disco house jasje. ‘My Man’ is een cover van de door miss Bunty bewonderde jazz en disco diva Eartha Kitt. De hit van Ian Dury & The Blockheads wordt ook niet geschuwd, Hit Me is een eigenwijze en energieke bewerking hiervan.

Miss Bunty is een veel gevraagde studio zangeres en leent haar stem en teksten vaak aan artiesten. Zoals Project 2000, Deep Dish, Aphrodite, Gregor Salto, Adani & Wolf, Eddie Amador, Ian Carey, Sunloverz, Housetrap, Fedde le Grand, Stonebridge en Sander Kleinenberg. Ze had wereldwijd hits op op bekende danslabels als Hed Kandi, Defected, Ultra, Nervous Records en The Ministry of Sound.

Haar eerste aanraking met muziek was Donna Summer, verkocht was ze! Daarna volgde al snel haar liefde voor Koko Taylor, Chaka Khan, Millie Jackson, Betty Davis en Basement Jaxx. Daar komt haar voorliefde van krachtige stemmen vandaan. Een krachtige stem is ze ook wekelijks op KX Radio (het radiostation van Rob Stenders) waar ze steevast aanschuift naast Fred Siebelink.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan zondag 8 april Eerste Paasdag naar de release party in Paradiso Amsterdam! Joost van Bellen zal de eerste CD aan Miss Bunty overhandigen. Het album Reanimated is dan ter plekke in Paradiso te koop, te bestellen via www.missbunty.com en vanaf die datum verkrijgbaar op alle bekende download portals zoals Beatport en Itunes.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws