Swedish bashen

Partyscene Redactie | 12 april 2012
headlines

Het succes van de Swedish House Mafia gaat door, maar niet iedereen is er blij mee.

Het lijkt een hype aan het worden, het bashen van de Swedish House Mafia. DJ Sneak deed begin april in DJ Mag al een duit in het zakje.”Het is triest de Swedish House Mafia veel betaald krijgt om in Amerika house te komen draaien. Ze draaien niet eens house,” aldus Sneak. Vervolgens ontstond er een heen en weer discussie tussen hem en Sebastian Ingrosso en Steve Angello. En nu is er weer een prominent binnen de dance scene die uithaalt naar het trio: Sister Bliss van Faithless.

shm

Sister Bliss noemt de groep in een interview met Bang Showbiz een ruwe en afgezwakte versie van haar band Faithless. “Ik denk dat hun sound heel erg Faithless-achtig is, maar dan afgezwakte vorm van Faithless. Ik denk ook zonder de aard van de lyrische integriteit misschien, en de subtiliteit in het geluid. Er is een ander soort energie bij veel van die jongens die nu dance muziek maken, die willen gewoon iets schrijven om een hit te hebben. Ik vind het juist leuk dat muziek meerdere kanten heeft." Ze wil vooral niet dat anthem als One en Save The World in één adem genoemd worden met tracks van Faithless.

“Het was nooit ons doel om een hit te maken, daar zijn ze echt langzaam tot uitgegroeid; de originele tracks ontwikkelen zich acht minuten lang op een interessante manier. Neem God Is A DJ of We Come 1, dat waren geen cheesy, voor de hand liggende platen.” De Swedish House Mafia kan het weinig schelen, die spelen op alle grote festivals en feesten. Profiteren ze misschien toch nog een beetje van het feit dat Faithless met pensioen gegaan is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws