Pitch Festival

Partyscene Redactie | 12 april 2012
headlines

Er zijn weer een aantal nieuwe toevoegingen op het programma van het Pitch Festival.

Na een succesvolle en uitverkochte eerste editie in 2011 vindt dit jaar op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli in Cultuurpark Westergasfabriek de tweede editie van Pitch plaats. Pitch is een festival in hartje Amsterdam dat zich richt op liefhebbers van vooruitstrevende elektronische (live)muziek. Een avontuurlijk en intiem festival waarbij elektronische live acts een grote rol spelen. Niet alleen een dj op het podium maar veel live instrumenten en live bandsDe namen die aan de line-up worden toegevoegd vormen een sterke aanvulling op het programma dat al eerder werd aangekondigd. Zo is al bekend dat o.a. The Weeknd (eerste show in Nederland), Die Antwoord, Gui Boratto, SBTRKT en Modeselektor naar het festival komen.

james blake

Ook de populaire Engelse producers James Blake (dj-set) en Nathan Fake, de Schotse dubsteppionier Kode9 en de jonge Kyle Hall uit Detroit zullen acte de presence geven op Pitch. Aan de Nederlandse inbreng is uiteraard ook gedacht want Faberyayo, Rimer London en Piet Parra zijn er met hun project Le Le bij. En er valt nog meer te ontdekken op het sfeervolle Cultuurpark Westergasfabriek want ook Marbert Rocel, Mosca, Shlohmo, Machinedrum, Mala en Vondelpark laten op Pitch horen wat de laatste ontwikkelingen binnen elektronische muziek zijn. De komende periode worden nog meer namen aan de line-up toegevoegd.

Vrijdag 6 juli gaat het festivalterrein om 15.00 uur open en inclusief nachtprogramma eindigt de dag om 05.00 uur. Zaterdag 7 juli gaat het programma om 15.00 uur verder en om 05.00 uur is het festival afgelopen. Naast de Gashouder, de Westerunie, het Transformatorhuis en het Westergasterras met het bijbehorende plein, worden dit jaar ook het MC Theater en een tent op naastliggend grasveld bij het terrein betrokken. Er zijn zowel passepartouts als dagkaarten verkrijgbaar.

Check ook www.pitchfestival.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws