God Save The Queen!

Partyscene Redactie | 11 april 2012
headlines

gstqIedereen die Koningenacht in stijl wil afsluiten of of de hele koninginnedag echt feestend wil vieren, is tussen 12:00 en 20:00 uur van harte uitgenodigd bij God Save The Queen aan de Spaarndammerdijk (terrein achter oude BP-station), Houthavens - de goddelijke samenwerking tussen TWSTd en Gatecrasher.

Voor het koninklijke bedrag van 5 euro (excl. fee)  ben je meer dan welkom op het gezelligste feest van Amsterdam – tussen 12:00 en 13:00 uur GRATIS entree! - dat twee moddervette area’s in de aanbieding heeft met respectievelijk techno en trance.  Er zijn maximaal 5000 bezoekers op het terrein toegestaan, om je te verzekeren van dit feest raden we je aan een van de maximaal 3000 voorverkoopkaarten te kopen. Er zullen dus altijd kaarten aan de deur zijn op Koninginnedag zelf. VOL =VOL

Terwijl Hare Majesteit de Koningin deze dag met een verplicht folklorerondje vult, is de majestueuze ontmoeting tussen Oranje-dag specialist TWSTd en de Britse partyreus Gatecrasher een volksfeest van een geheel andere orde. Want na een afwezigheid van een jaar is de traditionele TWSTd Koninginnedagviering weer helemaal terug van nooit weggeweest, met één van de beste line-ups ooit.

Een weerzien bovenal met talloze bekenden, maar ook een feestelijk welkom voor onze Engelse partner Gatecrasher, die de feestdag op geheel eigen wijze inkleurt.

GATECRASHER

Het internationaal vermaarde Gatecrasher zet met een melodieuze en gevarieerde trancesound de oevers van het IJ in een oranje gloed. Het Engelse super-merk met ontelbare airmiles doet de kurken ploppen en het kristal breken tot in Buckingham Palace. Allereerst staat de Britse trancepaus Sir Paul Oakenfold in levensgrote neonletters op de bill, een absolute pionier die Amerika ooit aan de trance hielp.

Onze koning Marco V wordt overal ter wereld op handen gedragen om zijn unieke ‘Dutch Blend’ van stijlen, en wordt hier dus officieus geridderd door het publiek.

Ook volkshelden Chriz Cortez, Ernesto en Richard Durend krijgen op 30 april een koninklijke onderscheiding opgespeld voor het muzikaal redden van de koningin.

BBC Radio’s trance-kroonprins Judge Jules heeft door de loop der jaren meer Koninginnedag-ervaring opgedaan dan menig kaaskop. Maar tevens een warm welkom voor Gatecrasher’s ‘original’ Scott Bond, die hier 15 jaar geleden al te boek stond als eersteklas feestbeest. Zijn Britse landgenoten Mark Sherry en Claudia Cazacu plus New Yorker Sean Tyas zullen wel even met de ogen knipperen tijdens het aanschouwen van deze oranjegekte.

TWSTD QNSDY

Menig bezoeker mijmert nog regelmatig over de tweedaagse Koninginnedag-happenings in de voortuin van het oude TWSTd clubhuis, waar housend Nederland bijna 10 jaar lang uit alle windhoeken samenkwam. De sluiting van deze fysieke broedplaats in het hart van de hoofdstad betekende alles behalve het einde van de unieke TWSTd filosofie. Het muziekconcept manifesteerde de afgelopen jaren landelijk met legendarische club-tours, maar sloeg tevens zijn creatieve vleugels uit in zomers festivalland. Eén van de sterkste troeven van het concept bleef echter de geroemde DJ-contest, een muzikale springplank in het diepe voor artiesten als Tim Wolff, Wouter de Moor, Kevin Arneman, Jamie Lie A Kwie en Carlos Valdes. Oranje-veteraan TWSTd pompt op deze betoverende plek aan het IJ een nieuw rood-wit-blauw gevoel naar binnen, met ouderwets lekkere house, tech-house en techno. Steve Rachmad kan iedereen sappig vertellen over buitenaardse 30 april feesten aan de Rozengracht, waar twee sound-systems elkaar van de planeet bliezen en de hele straat in een kolkende feestfuik deden veranderen.

Zonnegodin Isis is sinds haar tienerjaren een vrolijk gezicht op de Mokumse Koninginnedaghappenings en laat tijdens God Save The Queen haar mooiste kroonjuwelen blinken. Ook zonnekoningen JP aka Lone Striker, Bart Skills, Melon en Tim Wolff verdienen een lintje voor bewezen elektronische diensten.

De winnaars van de TWSTD DJ-contst, Quentin van Honk (juryprijs 2012), Sebastian Flaes (publieksprijs 2012) en Milo Morales (juryprijs 2011) zullen hun kwaliteiten aan de dansvloer tonen.

Als klap op de vuurpijl vliegen we Billy Nasty over, die zijn sporen ruimschoots verdient in het oer-Hollandse Koninginnedaggedruis, en hij is één van de grootheden uit het Britse techno-koninkrijk.

KAARTEN

Kaarten kosten 5 euro per stuk (exclusief fee) in de voorverkoop, en zijn verkrijgbaar via Paylogic en alle Primera winkels. Er zijn op 30 april dus altijd kaarten verkrijgbaar aan de deur voor 6,50 euro.

Meer informatie op www.godsavethequeen.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws