Danny Tenaglia stopt ermee

Partyscene Redactie | 18 april 2012
headlines

Legendarische house-dj hangt koptelefoon aan de wilgen

Danny Tenaglia stopt na ruim 27 jaar met draaien. Het hectische leventje - vliegtuig in, vliegtuig uit, hotel in, hotel uit - eist zijn tol bij de Amerikaan.

Danny Tenaglia stopt na ruim 27 jaar met draaien. Het hectische leventje - vliegtuig in, vliegtuig uit, hotel in, hotel uit - eist zijn tol bij de Amerikaan. “I have seen the mountaintop as a dj and I just need to stop,” aldus de inmiddels 51-jarige house-dj op zijn Facebook-profiel.

 

Geïnspireerd door de New Yorkse disco-dj Larry Levan in de Paradise Garage, verhuist Tenaglia in 1985 van Brooklyn, New York naar hartje Miami, waar hij een succesvolle dj-carrière begint in de Cheers nachtclub. Nog geen tien jaar later is hij ook resident-dj in grote New Yorkse clubs als Twilo, Tunnel en Roxy.

Ook buiten zijn eigen landsgrenzen is Tenaglia populair. Hoewel hij bekend staat als een artiest die niet graag vele kilometers aflegt voor een optreden van een paar uur, heeft hij elke uithoek van moedertje aarde wel gezien. Maar toch: voor minder dan een vier uur durende set, is Tenaglia niet het vliegtuig ingestapt.

Hoewel ook actief als producer, is Tenaglia vooral een dj’s dj. Als hij in de studio vertoeft, veelal als remixer (of co-producer) van vele popsterren, dan is dat om exclusief materiaal te fabriceren voor zijn gigs. Zijn speciale dance-remixen van o.a. Pet Shop Boys, Madonna, Michael Jackson, Grace Jones, Jamiroquai, New Order en Depeche Mode worden grote clubhits. Met ‘Music is the Answer’ bewijst Tenaglia in 1998 ook zelf een clubhit te kunnen produceren.

Danny Tenaglia - Music is the Answer

Danny Tenaglia benadrukt dat hij stopt met draaien, maar niet met pensioen gaat. “Veel mensen denken dat ik schathemeltje rijk ben, maar dat is niet zo. Ik moet gewoon blijven werken.” En daarmee dienen de eerste problemen voor de voormalige oer-dj zich aan. Hij is genoodzaakt zijn luxueuze loft-appartement in hartje New York te verkopen, zodra de dj-inkomsten verleden tijd zijn. “Maar waar laat ik de ruim 10.000 platen die daar staan opgestapeld?”  

Alle toekomstige gigs van Danny Tenaglia zijn afgelast, behalve zijn verjaardagsoptreden in de Pacha te New York op zaterdag 28 april. Kaarten a 26 US dollar zijn nog te bestellen via deze link. Wees er snel bij, want na de toch wel trieste bekendmaking van vandaag zal deze avond snel uitverkopen.

Danny Tenaglia

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws