Vloervuller van de week: Ame

Partyscene Redactie | 6 april 2012
headlines

Liefde in Rotterdam, tot in vroege zondaguurtjes

Ame

Zaterdag, zowel in poppodium Perron als in de Toffler (after party), draaien de Duitse dj’s Kristian Beyer en Frank Wiedemann alias Ame hun fijnste, diepste, meest melodieuze en trippy houseplaten, tijdens een speciale aflevering van Dekmantel. Wij warmen op.

 

Waar kennen wij, ouwe housers, deze heren ook alweer van? Ame is één van de vaandeldragers van het minimale house- en technogeluid, dat halverwege de jaren nul zo populair is in de clubs. Na drie, goed ontvangen ep’tjes op het Sonar Kollektiv-label van Jazzanova, verschijnt in het voorjaar van 2005 ineens, vanuit het niets hun magnum opus; ‘Rej’.

Een betere timing is niet mogelijk, want gelijk met het lenteweer, breekt de zon door op de dansvloer als dj’s - waar dan ook ter wereld - deze melodieuze, minimale housegroover draaien. En nog steeds, tot de dag van vandaag, komt hij prima van pas als de stemming wat melodramatisch is op de dansvloer.

Toch moet het vreemd lopen, wil de stemming niet euforisch zijn in Perron (tot 07:00 uur) en in de Toffler (tot 12:30!?), komende zaterdag en zondagochtend. Een gig die op de redactie al maanden minimaal eens per week uit de speakers galmt, is deze drie uur durende closing-set in wijlen Silo Club in het Belgische Leuven. Luister daar ook eens naar, en scoor op de valreep je tickets voor deze nu al legendarische, dubbele clubnacht in het Rotterdamse.

Ame - Rej

Wat: Dekmantel Special.

Locatie: Perron / Toffler, Rotterdam.

Datum: zaterdag 7 april.

Line-up: Ame live, Casper Tielrooij, Thomas Martojo

Entree: Passepartout: 20 euro.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws