Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 23 maart 2012
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Wordt het de electro van Anthony Rother, de techno van Len Faki, de IDM van Plaid, de dubstep van Addison Groove of de deephouse van Dixon? Aan jullie de keus. Have fun!  

 

 

Wat: Anthony Rother live.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 23 maart.

Line-up: Anthony Rother, Nuno dos Santos, Unders.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Air verwelkomt de uit Frankfurt afkomstige Anthony Rother. Naast het live optreden van de Duitse grootheid uit de diepe electro-technohoek worden Nuno dos Santos en Unders verwacht achter de draaitafels. Een avond voor de echte liefhebber dus, waar het puur om muziek zal draaien.

 

Wat: Poema invites Len Faki.

Locatie: Poema, Utrecht.

Datum: vrijdag 23 maart.

Line-up: Len Faki, Milo Moraes, Pinxt.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Len Faki; zijn energie achter de draaitafels is al genoeg om de mensen helemaal in zijn set te zuigen. Prettige bijkomstigheid is dat ook zijn platenkeuze en techniek bovengemiddeld zijn. Zijn grote doorbraak is gekomen nadat hij resident werd van de Berlijnse Berghain. Daar zet hij regelmatig sets neer van méér dan 8 uur.

Effenaar

Wat: Mindcamp.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: vrijdag 23 maart.

Line-up: Funckarma, Live: Julien Mier, Live: Plaid.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Mindcamp is de nieuwe, terugkerende IDM avond van de Effenaar. Een avond op de leest van illustere electronica labels als Warp ( Autechre), Skam (o.a. Boards Of Canada) en Rephlex (Aphex Twin). Samen met Hollandsche IDM helden Funckarma presenteren we een avond die zowel je oren als je ogen uitdaagt. Drie IDM acts zoeken vanavond de grenzen op van audiovisuele kunst. Live en experimenteel zullen deze geluidskunstenaars de mogelijkheden van electronische muziek in kaart brengen. Zo hoef je ten minste niet een jaar lang te wachten op een volgend STRP festival.

Wat: Bright.

Locatie: Ekko, Utrecht.

Datum: vrijdag 23 maart.

Line-up: MileZ, Addison Groove, El Maria.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: Bright is de nieuwe clubavond van Tropique in samenwerking met Poppodium Ekko in Utrecht. Bright laat als antwoord op vaak donkere dubstep en techno avonden een aantal frisse geluiden op een laagdrempelige manier samenkomen. Voor de eerste editie op 23 maart heeft Bright gelijk een knaller van een headliner uitgenodigd: Addison Groove.

Wat: Vie Tech Virus.

Locatie: Club Vie, Rotterdam.

Datum: vrijdag 23 maart.

Line-up: Boris Ross, Damoon, Hector Couto, Juan Sanchez.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Club Vie brengt je samen met Culturvibe de eerste editie van Vie Tech, genaamd Vie Tech Virus met de meest meeslepende funky en groovy beats.

Vie Tech zal in de toekomst grote labels en muzikale genieën presenteren. Met komende vrijdag bekende namen als Hector Couto van Pura Music, Juan Sanchez van Format, Boris Ross van Luxaflex en Damoon van Tunnelvisie.

Cafe d'Anvers

Wat: House On Fire.

Locatie: Café d'Anvers, Antwerpen.

Datum: vrijdag 23 maart.

Line-up: Dixon, Cheap Charly Men, Rob Low.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Vijf jaar na onze eerste kennismaking met Steffen Berkhahn aka DJ Dixon krijgen we nog steeds geen genoeg van zijn dj-sets. De man, die meer gigs afwerkt dan een gemiddelde voetballer uit de Engelse Premier League wedstrijden speelt, heeft alle uithoeken van de wereld al kennis laten maken met zijn meeslepende (deep)housesets. Aanrader!

Wat: Planet Rose presents Ostgut Ton Night.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 24 maart.

Line-up:

Area 1: Marcel Fengler, Ryan Elliott

Area 2: Damian Keane, Dave Miller, Eddy Kreischer, Eduardo De La Calle, Maarten Punselie, Sicco Bosscher.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag de kick off van een nieuwe serie Ostgut Ton avonden in Doornroosje. Twee jocks uit de befaamde Berghain/Panoramabar stal draaien 24 maart de hele avond in de grote zaal van Doornroosje, te weten Marcel Fengler en Ryan Elliot. Marcel Fengler's carriere zit sinds vorig jaar in een enorme stroomversnelling en wordt al getipt als de volgende internationale techno grootheid uit de Berghain stal. Ryan is waarschijnlijk bij wat minder mensen bekend, maar de uit Detroit afkomstige DJ heeft zijn sporen ruimschoots verdiend dankzij het mede door hem gerunde label Spectral Sounds, dat onder andere Mathew Dear aan de wereld introduceerde. De kleine zaal kent ook een zeer speciaal gezelschap dankzij het Audiosculpture label die de in de underground bekende techno purist Eduardo De La Calle mee op sleeptouw nemen naar Nijmegen. Eduardo maakte afgelopen jaar faam met zijn Analogue Solutions serie, waarin zijn grote voorliefde voor alles wat analoog en old school op prachtige wijze muzikaal wordt vormgegeven.

 

Wat: Fiber Festival.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 24 maart.

Line-up: Dubberdink, Klen, Mattikk, Morphosis, Live: ESHU.

Entree: Passe partouts: 20 euro.

Bijzonderheden: Fiber Festival gaat voor zijn tweede editie en brengt op zaterdag 24 maart de diepere kanten van genres zoals techno en elektro samen met videomapping, media kunst, installaties en een line-up van diverse VJ's. Waar kan dat beter dan in de rauwe kelderruimte 'De Verdieping' van TrouwAmsterdam? Er staat een bomvolle Night line-up klaar (21:00 - 05:00), met de ongepolijste techno van Morphosis (Morphine Records), elektro van de Rotterdamse Klen (Frustrated Funk), sets van Dubberdink (Fiber), Mattikk (Nachtwerk, Amsterdam) en de donkere sound van het aanstormende ESHU collectief uit Nijmegen. Het album van Morphosis, 'What We Have Learned', is door velen uitgeroepen tot één van de beste techno albums van 2011.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws