Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 2 maart 2012
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Op de valreep dan toch een Weekendoverzicht. Want er is weer genoeg te doen, de komende drie nachten. Veel techno, voldoende dubstep, een beetje nu-jazz, wat electrodisco en de broodnodige house. Een overzichtje van de leukste feesten.

 

 

Wat: YardBIRD.

Locatie: Bird, Rotterdam.

Datum: vrijdag 2 maart.

Line-up: Gilles Peterson, D-Rok.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Voor deze editie van YardBIRD is black music goeroe Gilles Peterson gestrikt voor een dj-set. Neem je geluidsrecorders mee want alles wat je deze avond hoort zal nog lang in je hoofd blijven spelen. Daarnaast zullen andere toonaangevende DJ’s uit de soul, funk en disco worden live bijgestaan worden door solisten en vocalisten.

D-Rok staat ook achter de draaitafels. Hij is op dit moment het meest bekend als DJ van Caro Emerald, maar hij is ook te vinden op feesten en clubs zoals Wicked Jazz Sounds, of hij zit verborgen in de Soul Planet Studios waar hij produceert.

 

 

Wat: Steve Rachmad invites M.A.N.D.Y..

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: vrijdag 2 maart.

Line-up: De Sluwe Vos, M.A.N.D.Y., Mailman, ONNO, Steve Rachmad, Tijn Benedek

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het is een druk jaar voor Steve Rachmad, aangezien hij zojuist zijn album (Secret Life of Machines, origineel uit 1995 maar nu met gemasterde versies en remixen van Ricardo Villalobos, Joris Voorn, Christian Smith, Marc Romboy etc.) heeft afgemaakt en met zijn albumtour de hele wereld over vliegt. Ondanks deze drukte zal hij op vrijdag 2 maart het startsignaal voor zijn residentie bij Studio 80 inluiden. Deze residentie heeft Steve Rachmad dubbel en dwars verdiend, nadat hij eind vorig jaar zorgde voor de ene na de andere memorabele nacht in de intieme club aan het Rembrandtplein. Voor de eerste editie van ‘Steve Rachmad invites’ heeft hij Patrick Bodmer, één helft van het duo M.A.N.D.Y. uitgenodigd voor een DJ-set. De keuze voor M.A.N.D.Y. was snel gemaakt, aangezien Rachmad net een remix heeft uitgebracht voor de track ‘Home’ op Get Physical. M.A.N.D.Y. heeft na het scoren van de vele hits natuurlijk verder geen introductie meer nodig!

Tivoli

Wat: Whop!

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 2 maart.

Line-up: BeeVee, Brutuzz, Skream, MC: Sgt Pokes.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Whop! Da's dubstep in Tivoli Oudegracht. Met vanavond: Skream! Deze Engelse dubstepproducer (tevens lid van dubstepsupergroep Magnetic Man) brak in 2010 door met zijn remix van In For The Kill van La Roux. Ook in dat jaar verscheen zijn tweede album Outside The Box, een duizelingwekkende trip langs hiphop, dubstep, dromerige electronica, tribal en jungle, met medewerking van rapper Murs en alweer La Roux. En dan heeft Skream naar eigen zeggen nog 872 kant-en-klare nummers op zijn harde schijf staan... Skream neemt vanavond zijn favoriete MC en dé stem van label Digital Mystikz, Sgt. Pokes, mee!

Wat: Len Faki.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: vrijdag 2 maart.

Line-up: Len Faki.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: DJ, Producer en label eigenaar Len Faki stond op een kruispunt in zijn leven toen hij in 2003 naar Berlijn verhuisde, sinds dien rijgt hij de techno hits aan elkaar. Al pak hem beet tien jaar is Len Faki resident-dj van Berghain, de meest underground dance-club van Berlijn. In 2009 mocht hij de compilatie CD van deze club aan elkaar mixen ‘Berghain 03′. Door de jaren heen bouwde hij een gigantisch sterke live reputatie op die hem ver buiten Duitsland bracht. En langzaam maar zeker evolueert Len Faki ook nog tot de belichaming van een techno-archetype die een nieuwe generatie van producers inspireert.

Perron

Wat: Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 2 maart.

Line-up: Audionite, Baskerville, Henzel & Disco Nova.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Op vrijdag 2 maart vindt de vierde editie van Rara Aves plaats in de Melkweg. Rara Aves is de clubavond van de Melkweg waarbij de samensmelting van techno en electro centraal staat. Elke editie zijn er vier artiesten, van nationaal en internationaal niveau, uitgenodigd om op eigentijdse wijze deze twee muziekgenres samen te laten smelten. Tijdens de vierde editie is één van de nieuwste aanwinsten van Boys Noize Records te gast, Audionite. Dit is zijn allereerste clubshow in Nederland. Daarnaast zijn Baskerville, Rob De Large en Rara Aves-residents Henzel & Disco Nova van de partij.

Wat: Awakenings.

Locatie: Maassilo, Rotterdam.

Datum: vrijdag 2 maart.

Line-up: O.a. Michel de Hey, Adam Beyer, Speedy J, Live: Gui Boratto, Karotte, Pan-Pot, Tiefschwarz, Live: Guillaume & the Coutu Dumonts.

Entree: 35 euro.

Bijzonderheden: Awakenings doet het niet alleen goed in thuisbasis De Gashouder te Amsterdam, maar trekt ook regelmatig volle zalen in Eindhoven en Rotterdam. De komende editie in de Maassilo is al weken uitverkocht. Maar wat wil je? Techno en havenstad Rotterdam is een twee-eenheid. Onbegrijpelijk dat die sound de laatste jaren zo is genegeerd door de heren bookers in Rotjeknor. Gelukkig is er nog een Amsterdamse organisator die een beetje heeft opgelet.

 

Wat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 3 maart.

Line-up:

Area 1: Daniel Sanchez, Ida Engberg, Normano

Area 2: Frank Haag, Jesse Ten, William Köster.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: De Zweedse techno koningin Ida Engberg maakt vanavond haar Doornroosje debuut. Sinds haar hit 'Disco Volante' uit 2007 is het alleen maar bergopwaarts gegaan met deze getalenteerde dame. Succesvolle releases op o.a. Truesoul en Drumcode volgden en de wereld ligt inmiddels aan haar voeten. In Nederland is ze ook ongekend populair, we zijn dan ook erg blij dat we haar voor een show in onze geliefde club hebben kunnen strikken! Daniel Sanchez heeft zich in een paar jaar tijd ontwikkelt tot een van onze internationale troeven en een kracht waar je niet meer omheen kunt. Ondanks de pretentieloze naam van zijn imperium, Bla Bla, is het een artiest met een duidelijke visie en een unieke, compromisloze draaistijl.

Het fameuze Arnhemse collectief New Dutch School, bekend van geweldige feesten op vreemde plekken, zwaait de scepter in de kleine zaal. Dat kan meer 1 ding betekenen: FEEST!

 

Paradiso

 

Wat: Koekoek 3D.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: zaterdag 3 maart.

Line-up:

Area 1: Anja Schneider, Franklin Reeves, Jama, Tiefschwarz

Area 2: Jasper Wolff, Maarten Mittendorff, Mike Ravelli, Miss Melera

Area 3: Chris Helt, Global Nick, Misja Impossible & Delatouffe, Stevie Wonda.

Entree: 18,50 euro.

Bijzonderheden: Koekoek gaat 3D! Iedereen een 3D retro brilletje op, mega grote schermen en alles op je af laten knallen. Zelfs de flyer is in 3D (wie al een brilletje heeft kan dit bevestigen). De Koekoek familie wordt elke editie groter en bestaat nu dus ook uit 3D animators en vormgevers. Met het bekende jaren 80' brilletje (linkerkant rood, rechterkant blauw) komen alle beelden tot leven. Lekker uit je Koekoek in meerdere dimensies dus!

Maar liefst 2 Duitse wereldacts komen bij Koekoek hun opwachting maken, dit zijn: Tiefschwarz (Ali, DJ Set) & Anja Schneider (Mobilee, Berlin). Iedere elektronische muziekliefhebber op aarde heeft voor deze 2 top artiesten een goed woordje over en club Koekoek is dan ook zeeeeer trots om ze op 3 maart te mogen presenteren.

 

Wat: Sunday Afternoon Collective.

Locatie: Paradigm, Groningen.

Datum: zondag 4 maart.

Line-up: Robag Wruhme, Andreas Bergmann, Malbetrieb, Rik Woldring, K.Cee.

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: Met de herinneringen aan de geweldige zondag met Minilogue nog vers in het geheugen (want man ‘o man wat was het geweldig!) zijn we meer dan vereerd jullie aan de volgende gast voor te mogen stellen. Ditmaal hebben we niemand minder dan Robag Wruhme weten te strikken om op zondag 4 Maart speciaal voor jullie z’n dikste set ooit te draaien! De heren van Minilogue waren enorm onder de indruk van Paradigm, en noemden het zelfs ‘one of the best clubs of Europe’. Daar zijn we natuurlijk ondersteboven van- en onwijs trots op! Maar laten we niet vergeten dat jullie, het publiek (!) dit mogelijk maken, dus ‘this one is for you!’

Wat: Little Dragon.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: dinsdag 6 maart.

Line-up: Little Dragon, Chagall.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Drie Zweden met een baard en een frêle Japanse dame vormen samen de electropopband Little Dragon. Met hun muziek staan ze met één been in de jaren tachtig en met één been in het nu – en met hun hoofd in de wolken, want live spinnen ze hun nummers uit tot soundscapes die je tijd en plaats doen vergeten. Zo sta je bij een Little Dragon-concert het ene moment te dansen en het andere moment te spacen. Weetje voor de popquiz: frontvrouw Yukimi Nagano is ook te horen op albums van SBTRKT, Raphael Saadiq, Koop en José González! Eind juli verscheen hun alom geprezen derde album: Ritual Union.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws