Dennis Ferrer is niet boos, wel teleurgesteld

Partyscene Redactie | 1 maart 2012
headlines

Ferrer over het Mansion-incident

Het ene moment sta je als bekende dj een leuke deephouse-avond op te bouwen in de Mansion in Miami, het volgende moment word je gevraagd om a.u.b. de booth te verlaten omdat je ‘niet commercieel genoeg’ draait. Het overkwam Dennis Ferrer. Gevolg: boze tweets, veel bijval en uitleg van de club.

Boze tweet van Dennis Ferrer
Ferrer kon op heel wat support van collega’s en fans rekenen na deze tweet. Een dj midden in zijn set uit de booth halen is zo ongeveer ook wel het lulligste dat er is. Op de website Deephouse Page vertelt hij meer over het incident, afgelopen zaterdag in Miami: “Een nogal ontnuchterende ervaring, die ik liever niet nog een keer meemaak.” De Amerikaanse dj/producer, die inmiddels wat minder kwaad is, kan er nu zelfs al een beetje om lachen. En dan met name om de laatst gedraaide platen die ‘niet commercieel’ genoeg zouden zijn geweest (1, 2 en 3).

Op de vraag waarom hij überhaupt een boeking aangenomen heeft in de Mansion, een club die niet bepaald bekend zou staan om muzikale experimentjes, zegt hij: “Ik had gehoord dat ze interesse hadden om ook eens andere muzikale stijlen te proberen en we hadden er al twee keer eerder een goede gig gehad. Maar mensen (programmeurs?, red.) komen en gaan en plannen veranderen daar blijkbaar binnen een uur.” Hij sluit af De Mansion in Miami legt de schuld bij Ferrer.met de opmerking dat hij het jammer vindt, dat het publiek in zulke clubs ‘gedwongen’ wordt zo’n misinterpretatie van de dancecultuur te ondergaan.

De club Mansion heeft donderdag ook gereageerd en zegt dat het afbreken van Dennis’ set niets te maken had met het gehalte commerciële tracks: “Als onze zaak door de opwarm-dj en de opening van Dennis half leeg loopt moeten we een beslissing nemen. We hebben al vaak succesvolle gigs gehad van underground-dj’s. Maar de set van Dennis werkte die avond niet. Toen we met hem probeerden te overleggen, gooide hij zijn handen in de lucht en zei hij ‘dan weet ik het verder ook niet’. Iedere dj heeft wel eens een slechte avond, en afgelopen zaterdag was dat Dennis Ferrer.”

Uiteraard is Ferrer het daar hartgrondig mee oneens. En het bleef nog lang onrustig op de Twittert….

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws