Martyn en Erosie gaan audiovisueel in Eindhoven

Partyscene Redactie | 22 februari 2012
headlines

040 in surround

Op 15 maart bundelt Martyn de krachten met kunstenaar Erosie. Met behulp van de audiovisuele installatie Collider heeft het duo een bijzondere liveshow bij de TU Eindhoven voor ons in petto, gebaseerd op Martyns album ‘Ghost People’ en Erosie’s artwork in de serie ‘Horror Vacui’.

Albumcover 'Ghost People'.Een kunstzinnige reünie van twee voormalige stadsgenoten (Eindhoven), die zich al meer dan tien jaar door elkaar laten inspireren. Hoewel de één naam maakte in de muziekscene en de ander de hele wereld gebruikte als canvas voor zijn graffiti, lopen hun carrières toch opvallend synchroon. En er waren ook al mooie kruis-bestuivingen. Zo was het artwork voor Martyns recente album ‘Ghost People’ afkomstig uit de serie ‘Horror Vacui’ van Jeroen Erosie: een 18 meter hoge mural op een gebouw in Polen.

Nu de technologie het toelaat om muziek en kunst steeds verder te integreren, ligt een gezamenlijk project van de mannen voor de hand. Op 15 maart presenteren ze een liveshow in Eindhoven, waarbij ze gebruikmaken van Collider: een installatie met een 8.1 PA System (geluid uit 8 richtingen) en reeks beamers (4 tot 16). Ieder laag van de visuals en het geluid kan daarmee onafhankelijk gemanipuleerd worden, wat surround sound en surround visuals oplevert (Monolake en Speedy J maakten ook al eens gebruik van deze installatie).

Collider


Martyn liet zich inspireren door Eindhoven als centrum van ontwikkelingen in technologie en elektronica, voor een exclusieve collage van geluiden en muziek. Deze liveset zal worden ondersteund door de ter plekke vervaardigde visuals van Erosie, met als rode draad het artwork voor ‘Ghost People’. Meer info over de liveshow in het Gaslab van de TU Eindhoven vind je hier.

Martyn en Erosie tijdens de ‘Ghost People’-release in Londen.

 

(link)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws