Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 27 januari 2012
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Komend weekend staat toch wel in het teken van de straffe, basic techno. Of je nu in Eindhoven zit, in Amsterdam bivakkeert, Rotterdammer bent, of Nijmegen als homebase hebt; het is techno wat de klok slaat in je lokale club/poppodium. Hakse!

 

 

Wat: Bla Bla Site 5 Year anniversary weekender.

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: do 26 t/m zat 28 januari.

Line-up: O.a. Daniel Sanchez, 2000 and One, Live: Extrawelt, Juan Sanchez, Mihai Popoviciu, André Hommen, Live: Mulder

Entree: 14,99 euro.

Bijzonderheden: Het is alweer 5 jaar geleden dat Bla Bla ter wereld kwam en in de armen van Daniel Sanchez lag. Vanaf dit moment was het zeker dat dit zorgenkindje de liefde voor muziek ging verspreiden zoals hem dit is bijgebracht.

Ooit begonnen in De Bunker waar Bla Bla zijn eerste stapjes zette. Maar al snel werd Studio 80 de thuisbasis voor deze inmiddels gemeenschappelijke en zeer gewaardeerde clubavond in het centrum van Amsterdam. Bla Bla heeft een absolute bijdrage geleverd aan de verrijking van kennis wat betreft internationale underground artiesten.

Zet je schrap voor een extra extended weekender waarbij het publiek krijgt wat hun toebehoort: een mega knal feest met alleen maar gekkigheid en top artiesten.

Wat: Karotte Weekender.

Locatie: Poema, Utrecht / Factory 10, Rotterdam.

Datum: vrijdag 27 januari & zaterdag 28 januari.

Line-up: Karotte + supporting act’s & dj’s.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Inmiddels heeft Karotte dan ook de gehele Nederlandse technoscene voor zich gewonnen. Van de kleinste clubs ging het naar de grotere festivals, tegenwoordig is de Duitser hier een headliner van formaat. Maarrrr, met een karakter als Karotte zijn die intieme avonden toch nog altijd het leukst. Zodoende strijkt hij eind janauari neer voor een weekender, eerst op vertrouwde grond in de Poema, daarna in de beruchte Factory 010.

Beide avonden draait Karotte een lange, 5 uur durende set. De liefhebbers weten inmiddels wat dit betekent; house en techno met vooruitziende blik, nieuwe muziek die ongetwijfeld het geluid van 2012 zal domineren.

 

Melkweg by day

Wat: Electric Deluxe #12.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 27 januari.

Line-up: DVS1, Paul Ritch, ROD, Speedy J, Thomas Martojo.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Op vrijdag 27 januari wordt de fundering van de Melkweg voor de twaalfde keer getest door Electric Deluxe. Bijzonder aan deze editie is de 5 uur durende set van gastheer Speedy J. De DJ is op zijn best als je hem een paar uur alleen laat. De avondvullende set zal tussen een DJ- en liveset inzitten. Maar het Nederlandse aandeel is deze avond nog groter. Naast Speedy J is er ruim baan voor de Rotterdamse ROD en dekmantelbrein Thomas Martojo. Uit het buitenland worden Fransman Paul Ritch en de Amerikaan DVS1 overgevlogen. Kortom een Electric Deluxe editie die je niet wilt missen.

Wat: Harde Baas Birthday Bash Weekender.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: vrij 27 en zat 28 januari.

Line-up: O.a. Dustin Zahn, Harde Baas, Spektre, Live: Stephan Bodzin.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag 28 januari viert Simplon de verjaardag van de Groningse DJ Harde Baas (Martin ter Braake). Voor deze (al uitverkochte) Harde Baas Birthday Bash wordt Stephan Bodzin overgevlogen naar Nederland. Veel liefhebbers hebben achter het net gevist, omdat dit evenement is uitverkocht in een recordtijd van 70 uur. Om die reden hebben Simplon en Harde Baas besloten om het feest uit te breiden met een extra editie op vrijdag 27 januari, de Harde Baas Extra Bash.

 

 

Simplon

Wat: New Kanada.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 27 januari.

Line-up: Adam Marshall, The Mole, Live: Mathew Jonson.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Wederom doet een Canadese enclave Trouw aan. Onder de noemer New Kanada - naar het gelijknamige label van Adam Marshall - bestaat het trio van dienst deze vrijdag uit diezelfde Marshall, de om zijn fabuleuze live optredens bekend staande Mathew Jonson én een van de best mixende dj’s uit de scene Colin de la Plante alias The Mole.

 

 

Wat: The Hacker  

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: zaterdag 28 januari.

Line-up: The Hacker

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Zijn stijl is beïnvloed door Kraftwerk en new wavegroepen zoals The Cure en Depeche Mode. Hij heeft zijn eigen label Goodlife Records met zijn vrienden Oxia en Alex Reynaud. Ook is het de favoriete remixer van acts als Mark Almond, Fisherspooner en Nizer Ebb en werkt hij vaak samen met Tiga, Kiko, David Caretta en Alexander Robotnik. Hij werd echt bekend met de samenwerking van zijn beste vriendin Miss Kitten. De populaire dj/producer zal in de het Rotterdamse Perron bewijzen dat hij ook alleen zijn mannetje staat. 80's electro-pop, house en techno, The Hacker gooit het allemaal in de blender.

 

Wat: Access.

Locatie: Paard van Troje, Den Haag.

Datum: zaterdag 28 januari.

Line-up: 2000 and One, Folkert Verdoorn, Joran van Pol, Live: Firmware, Live: Hobo, Live: Joop Junior.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Op 28 Januari debuteert Access in de grote zaal van het Paard van Troje. Qua uptempo techno was het in Den Haag lang ver te zoeken. Access gaat daar een stokje voor steken. De line-up bevat internationale jongens, lokale helden, en de heren van het label. Van Canada tot Nederland, en van Amsterdam tot Den Haag.

Wat: Awakenings.

Locatie: Klokgebouw, Eindhoven.

Datum: zaterdag 28 januari.

Line-up: O.a. Cari Lekebusch, Joel Mull, Joseph Capriati, Live: The Advent, Oscar Mulero, Cristian Varela, Rush, Pet Duo, Anja Schneider, Kaiserdisco.

Entree: 37,50 euro.

Bijzonderheden: Awakenings gaat zaterdag helemaal los in het Klokgebouw! Alle drie de areas in dit monumentale Philips warehouse in Eindhoven zijn Awakenings-waardig gemaakt met dik geluid, video/LED & laser, vuurwerk, CO2-kanonnen, deco en meer. Awakenings zal een dezer dagen uitverkopen en er zal dus geen deurverkoop zijn.

Doornroosje

Wat: Planet Rose 17 years on - La Grande Finale.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 28 januari.

Line-up:

Area 1: Jeff Mills, Live: ESHU

Area 2: James Watts, Jasper Akkers, Steven Siwalette, Vein.

Entree: 22,50 euro.

Bijzonderheden: Doornroosje is supertrots dat de artiest die al sinds het ontstaan van Planet Rose de harten tig keer sneller deed kloppen, de Grote Finale voor zijn rekening neemt. Jeff Mills staat synoniem aan techno en liet al in de jaren '90 het zweet van de muren gutsen aan de Groenewoudseweg. Zelfs nu we airco hebben bleek de condens niet minder te zijn na zijn ronduit legendarische optreden in 2010. Jeff was in bloedvorm en niet te stoppen, waardoor we met alle plezier Doornroosje een uur langer open hielden.

Mills tourt momenteel de wereld rond om zijn nieuwe album '2087' te promoten. Een prachtige plaat die de SciFi techno (want gebaseerd op de science fiction film 'Cyborg: 2087') van zijn voorgangers op een schitterende manier voortzet.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws