Monolake maakt zich op voor ‘Ghosts In Surround’-tour

Partyscene Redactie | 24 januari 2012
headlines

Het gaat spoken in de Melkweg

Ter gelegenheid van het negende Monolake-studioalbum ‘Ghosts’, dat op 27 februari uitkomt, gaat Henke weer op tour met een nieuwe liveshow. Tot nu toe zijn slechts drie data bekend gemaakt. Naast de gigs in Berghain en Fabric, doet Monolake op 9 maart ook de Amsterdamse Melkweg aan.

Robert Henke


We maakten ons even zorgen over Robert Henke, na de verontrustende berichten die ons in september bereikten. Maar blijkbaar heeft hij de situatie in zijn studio weer helemaal onder controle, ligt het album ‘Ghosts’ klaar voor release eind februari (op zijn eigen label Imbalance Computer Music) en kun je via zijn website of Soundcloud al een paar weken muzikale voorproefjes beluisteren.

 

Bij een nieuw album hoort een nieuwe tour. Monolake is van plan als vanouds uit te pakken met deze volgende stap in zijn Live Surround Project. Hij zegt goed te hebben nagedacht over hoe hij zijn publiek ‘op de mooiste, meest dramatische manier kan onderdompelen in het nieuwe materiaal’ en belooft een ‘audiovisuele rondreis door nieuwe gebieden’. Net als in veel van zijn voorgaande liveshows, verzorgt Tarik Barri de visuals en maakt Henke weer gebruik van surround sound.

"In tegenstelling tot de filmwereld, waarin surround sound een set vaste regels volgt, is het ontdekken van de ruimte in een club een heel ander soort uitdaging. Ik wil meer doen dan alleen geluid richting mijn publiek gooien. Alles moet ook kloppen binnen het verhaal dat ik wil vertellen", vertelde Henke in een persbericht van Fabric. Nieuwsgierig geworden? De voorverkoop voor zijn 5 Days Off-gig in de Melkweg op vrijdag 9 maart is inmiddels van start gegaan.

Website Monolake

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws