Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 20 januari 2012
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Januari is traditiegetrouw niet bepaald de hipste partymaand, maar in de grote steden is nog wel een enkel dik feestje te vinden. Zoek, en gij zult vinden.

 

Wat: Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 20 januari.

Line-up: DJ Food

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Bij DJ Food staat alleen haute cuisine uit de keuken van het fameuze Ninja Tune label op het menu. Hoewel er ook flink wat moddervette ingrediënten door de mix worden gegooid, is het beslist geen fastfood wat geserveerd wordt. Warm opgediend dient van z’n eclectische mix rustig genoten te worden.

 

 

Wat: Dimitri & Fairmont.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 20 januari.

Line-up: Dimitri, Olivier Weiter, Live: Fairmont.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Op 20 januari staat de avond in AIR puur en alleen in het teken van muziek. Houseveteraan en legende Dimitri zet na groot succes afgelopen zomer wederom een lange set neer in AIR. Op Dimitri's verzoek doet hij dit samen met de Canadese Fairmont van Border Community. Amsterdammer Olivier Weiter opent de avond met zijn warme sound. Een avond die draait op beats, melodie en baslijnen.

 

 Perron

Wat: Jägerland Tour.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: zaterdag 21 januari.

Line-up: David Vunk, Jeff Solo, Todd Terje, Hollywood & Vine.

Entree: Gratis entree.

Bijzonderheden: De eerste editie van Jagerland in 2012 vindt plaats in Perron, Rotterdam. Een avond die je niet mag missen, gezien de heren en dames die er achter de draaitafels zullen plaatsnemen. De Noorse DJ-ster Todd Terje en Rotterdamse veteraan David Vunk, bijvoorbeeld. Of het talent Jeff Solo en het damesduo Hollywood & Vine, die je in hun thuishaven gaan verrassen met de crème de la crème van italo, techno, house en disco.

 

 

Wat: Planet Rose 17 Years On!  

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 21 januari.

Line-up:

Area 1: Pure, Speedy J

Area 2: Dave Miller, Micha Venderbos, William Köster, Wouter Brok

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Doornroosje is bijzonder verheugd dat het Rotterdamse electronische muziek fenomeen Speedy J, op de 3de zaterdag van de Planet Rose verjaardag, zijn langste set ooit in Doornroosje zal draaien. Al 20 jaar pioniert deze Nederlandse held er lustig op los, wat menig baanbrekend album en dito live performance opleverden. DJ-en twee punt nul is een mooie omschrijving van wat Jochem op het podium doet. Gewapend met 2 laptops, midicontrollers en een drumcomputer componeert hij urenlang nieuwe muziek uit bestaande loops en geluiden. En passant legt hij daar achteloos nieuwe drumpatronen overheen. Keer op keer leidt dat tot extatische en zweterige toestanden op de dansvloer.

 

 

Wat: Burst.

Locatie: Paard van Troye, Den Haag.

Datum: zaterdag 21 januari.

Line-up: Âme, Casper Tielrooij, Makam, Thomas Martojo.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Deze avond de tweede editie van Burst: de Haagse clubavond met de crème de la crème op het gebied van internationale topacts binnen de elektronische muziek. Deze keer met een 3 uur dj-set van de toonaangevende Âme.

Het Duitse Âme (Frans voor 'ziel') schaarde zich enige jaren geleden voorgoed tot de grote iconen van de dancewereld. De deephouse hit & instant classic 'Rej' (2005) van Âme, maakte een onuitwisbare indruk en golft tot op de dag van vandaag na op de dansvloeren. Het producersduo is niet stil blijven staan en is zich, wars van pretenties, blijven doorontwikkelen tot één van de invloedrijke namen binnen de dancewereld waarbij iedere nieuwe Âme-release een extra parel voor de dancewereld is.

Paard

Wat: Loco Dice -under 300 tour-.

Locatie: Toffler, Rotterdam.

Datum: zaterdag 21 januari.

Line-up: Jeff Moore, Loco Dice, Michel de Hey.

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: De Duitse dj/producer Loco Dice houdt van draaien – met vinyl - voor een kleine schare mensen, in intieme clubs waar het alleen gaat om de muziek. In januari en februari draait hij, in het kader van zijn ‘Under 300 tour’, louter in Europese clubs met een capaciteit van, u raadt het al; maximaal 300 man. Nu passen er in de Toffler wel wat meer mensen, maar dat moet de pret niet drukken in de voormalige Catwalk Club.

Wat: Red Snapper (live).

Locatie: Bird, Rotterdam.

Datum: dinsdag 24 januari.

Line-up: Red Snapper.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Red Snapper is een Britse band die al sinds 1993 de muziekwereld onveilig maakt. In hun muziek vind je sporen van jazz, funk, jungle, trip hop, hip hop en breakbeat. Allemaal met psychedelische en progressieve rock als ondertoon. In 2001 hadden ze al gespeeld met artiesten als The Prodigy, David Holmes, Björk en The Fugees. Na een break van een paar jaar kwamen ze beter dan ooit terug. In 2011 verscheen hun laatste album, Key, waarvoor ze nieuwe grenzen en geluiden hebben gezocht en gevonden, maar tegelijkertijd trouw zijn gebleven aan hun unieke energie, die ze al bijna twintig jaar zo geliefd maakt.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws