Orbital met nieuwe albumtour naar Amsterdam

Partyscene Redactie | 17 januari 2012
headlines

‘Wonky’ eerste album sinds acht jaar

Kunnen de broertjes Hartnoll het nog? We gaan het binnenkort ervaren met hun nieuwe album ‘Wonky’ dat in april uitkomt. Ook zijn er tot nu toe acht gigs aangekondigd, waaronder één in Amsterdam op 13 april.

Orbital kondigt nieuwe albumtour aan.Orbital deed in de jaren ’90 erg goede zaken met tracks als ‘The Box’, ‘Chime’, ‘Belfast’ en ‘Impact USA’, maar hing de beroemde brillen met lampjes in 2004 aan de wilgen. De broertjes Paul en Phil Hartnoll zaten op dat moment al vijftien jaar lang met elkaar in dezelfde studio en waren naar eigen zeggen wel eens toe aan wat verandering.

Lang duurde het pensioen echter niet: na een reünie op het Britse festival The Big Chill in 2009, plakten de heren er vrij snel een wereldwijde ‘best of’-tour achteraan. Inmiddels zijn ze ook weer de studio in gegaan voor het eerste nieuwe album sinds acht jaar. Ze werkten onder meer samen met grime mc Lady Leshurr op de titeltrack ‘Wonky’ en de Amerikaanse singer/songwriter Zola Jesus werkte mee aan de track ‘New France’.

De broers genieten van de hernieuwde samenwerking, die volgens Phil ‘beter dan ooit is’ en ze kondigden recent ook nieuwe tourdata aan. Naast zes Britse data (inclusief een gig in de Royal Albert Hall), komen ze langs in Brussel (12/4) en in de Amsterdamse Melkweg (13/4). Nou werden wij niet compleet van onze sokken geblazen door de eerste single van het album, ‘Never’, die in november uitkwam. Maar oude helden horen nog altijd het voordeel van de twijfel te krijgen, tot het volledige album te beluisteren is en het tegendeel eventueel bewezen wordt.

Orbital- ‘Never’

 

(Link)

Website Orbital

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws