Nieuwe dubbelrelease van Shackleton

Partyscene Redactie | 24 april 2012
headlines

Gelijktijdige release boxset en album

We zijn nog maar net bijgekomen van de heftige collaboratie van Sam Shackleton met Pinch vorig jaar. Maar de Britse beatmaker heeft alweer zo veel materiaal op de plank liggen dat hij twee projecten tegelijk gaat uitbrengen: het album ‘Music For The Quiet Hour’ en een 3x 12″ boxset met de titel 'The Drawbar Organs EPs'.

Sam ShackletonBij de collega’s van Fact vertelt Shackleton meer over het ontstaan van dit project. ‘The Drawbar Organs EPs’ was oorspronkelijk bedoeld als een op zichzelf staand album, met tracks die waren opgebouwd rond een Italiaans drawbar orgel, dat hij twee jaar geleden heeft gekocht. Daarnaast werkte hij aan een 12” met meer spacey muziek, die als limited edition zou worden toegevoegd aan dat album. Het plan was om al dit nieuwe werk vlak na de ‘Shackleton & Pinch’-release te masteren en uit te brengen.

Maar vertragingen (o.a. een verhuizing en artwork dat te laat klaar was) zorgden ervoor dat alles zes maanden op de plank bleef liggen. Intussen luisterde Shackleton de twee uur muziek nog eens terug. Hij kwam tot de conclusie dat de tracks voor de geplande 12” veel te lang waren. Dit werd uiteindelijk het album ‘Music For The Quiet Hour’.The Drawbar Organs EPs’ bleek daarentegen meer geschikt om op losse 12-inches uit te brengen; vandaar de boxset voor ‘The Drawbar Het artwork voor de release is van Zeke Clough.Organs EPs’. Het artwork voor het hele pakket, dat binnenkort uitkomt op zijn eigen label Woe To The Septic Heart, werd verzorgd door ‘huiskunstenaar’ Zeke Clough.

Shackleton meldt dat hij heel tevreden is met het nieuwe werk, waarmee we hem muzikaal ‘van een andere kant zullen leren kennen’. Ook nam hij in zijn statement de gelegenheid om iedereen die hem de afgelopen jaren gesteund heeft, te bedanken. Tot slot vraagt hij zijn fans om deze nieuwe tracks niet direct op het internet te gooien. En dat lijkt ons een heel terecht verzoek.

Tracklists:

Music For The Quiet Hour

Music For The Quiet Hour Part 1 (Shackleton/Gerth) 7:35
Music For The Quiet Hour Part 2 (Shackleton) 16:36
Music For The Quiet Hour Part 3 (Shackleton) 12:25
Music For The Quiet Hour Part 4 (Shackleton) 21:17
Music For The Quiet Hour Part 5 (Shackleton/Biswas) 6:53
(vocals and lyrics door Vengeance Tenfold)

The Drawbar Organ EPs

For The Love Of Weeping (Shackleton) 8:18
Touched (Shackleton) 5:57
Seven Present Tenses (Shackleton) 7:07
Powerplant (Shackleton) 6:02
Test Tubes (Shackleton) 9:49
Dipping (Shackleton) 2:03
Katyusha (Shackleton) 11:12
Wish You Better (Shackleton) 6:56
It Is Not Easy (Shackleton) 4:54
There Is A Place For Us (Shackleton) 9:41

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws