Naar de platenzaak!

Partyscene Redactie | 20 april 2012
headlines

NL in de ban van Record Store Day

Kregen we in 2009 nog ‘Wat is dat?’ als antwoord, toen we platenzaken vroegen naar hun activiteiten op Record Store Day; in 2012 heeft het initiatief overal in Nederland stevig voet aan de grond en staan er zaterdag 21 april veel instore gigs, signeersessies en speciale releases in de planning. Zo ook bij Rush Hour en Triphouse.

Record Store Day 2012
Ooit gestart als ideetje van 700 Amerikaanse platenzaken in 2008, waaierde Record Store Day de afgelopen jaren wereldwijd steeds verder uit. In Nederland waren Concerto en Plato de eersten die het in 2009 oppikten, maar inmiddels doen bijna alle onafhankelijke platenzaken hun best om op deze dag veel extra bezoekers naar hun winkel te trekken.

Op de Nederlandse website van Record Store Day kun je alle info vinden over de RSD-activiteiten van de waarschijnlijk laatste platenzaak bij jou in de regio. Ook zijn er veel exclusieve nieuwe releases en re-releases van oude klassiekers verkrijgbaar, van o.a. 2 Many DJ’s, Run DMC, Bibio & Clark, AC/DC, Daedelus, Deep Purple, The Doors, Flying Lotus, Iggy Pop, J Dilla, James Brown, Matthew Dear, Africa Bambaataa, Miles Davis, Queens Of The Stone Age, Radiohead, The Rolling Stones, Joy Orbison en Jimi Hendrix. De oplages zijn beperkt, dus wees er vroeg bij.

Triphouse is helemaal klaar voor Record Store Day 2012.Rush Hour in 020 sloeg voor deze dag bijzonder soul-, jazz- en funkvinyl in, met o.a. een Stax-compilatie (‘The Flipside of Stax 1968-1974’, 10x 7" box set), ‘Started Off As A Dancer’ van spoken word/ jazz-artiest Anthony Joseph en zijn Spasm Band en twee Ubiquity-releases (Adrian Younge vs. Adrian Quesada en Mike James Kirkland- ‘Nicolas Jaar/78 Edits mixes’), al weten ze niet zeker of de laatste twee op tijd binnen zijn. Check hier hun speciale RSD-aanbod.

In 010 pakt Triphouse extra uit met live dj’s in de winkel tussen 13:00u en 19:00u en 20% korting(!!) op alle vinylaankopen. ‘Kom dus lekker onder het genot van een hapje, drankje, live muziek en goed gezelschap genieten van al het moois dat de traditionele platenzaak je te bieden heeft!”, aldus de Rotterdammers (foto).

Wij sluiten ons daar van harte bij aan. Want als we de platenzaken massaal links laten liggen, dan gebeurt er dit. Dus muziekliefhebbers: op naar de platenzaak zaterdag!!

Record Store Day NL

Record Store Day USA

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws