Uitbrakken op 1 januari met ‘BBC 6 vinyldag’

Partyscene Redactie | 31 december 2011
headlines

All vinyl, all day

BBC Radio begint het nieuwe jaar goed met een ode aan het zwarte goud. Van 08:00u tot 01:00u kun je rustig bijkomen van de overdosis oliebollen en de champagnekater, terwijl de Britse jocks hun platentas ondersteboven kiepen.

 

Diverse BBC Radio-jock kiepen hun platentas om op nieuwjaarsdag.Het lijkt een interessante muzikale nieuw-jaarsdag op BBC 6 te worden, met aandacht voor vinylreleases in veel verschillende genres. Huey Morgan van de Fun Lovin’ Criminals nodigt in zijn show de Amerikaanse verzamelaar en voormalig Record Rama Store-eigenaar Paul Mawhinney uit, die één van de grootste vinylcollecties ter wereld heeft.

Andrew Weatherall neemt twee uur lang de ‘6 Mix’ voor zijn rekening, met in de playlist alleen tracks die op vinyl zijn uitgekomen. En singer/ songwriter en gelegenheidsjock Richard Hawley onderzoekt verder de stand van zaken rond vinyl in ‘Is vinyl on the revival?’. Hij roept daarbij de hulp in van diverse mensen uit de muziek-industrie, waaronder labelbazen en Radiohead, Arctic Monkeys, Erol Alkan en Portishead.

We kunnen slechtere manieren bedenken om rustig uit te brakken. :-) Meer info lezen en luisteren naar BBC 6 kan hier.

Aanbevolen voor jou:
Maak de perfecte selfie op elk feest met de ASUS ZenFone 4...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws