Terugblikken op 2011 met Estroe

Partyscene Redactie | 29 december 2011
headlines

'Heerlijk drie uur totaal de diepte in...'

2012 staat voor de deur. En dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, terugblikken op 2011 en vooruitkijken naar het komende muzikale jaar. Deze keer dj/ producer en EevoNext-labelbaas Estroe.

EstroeMuzikaal hoogtepunt: "Productioneel gezien was ik aangenaam verrast dat twee van mijn remixen (van Ryan Davis’ ‘My White Zebra’ en Rocco Caine’s ‘Fathorn 50’) het erg goed deden. Ze werden gedraaid door grote namen als John Digweed en Laurent Garnier en zijn op verschillende compilatie-ep's beland. Ik had het niet verwacht en dan is zoiets extra leuk. Verder hebben we met EevoNext ook een goed jaar gehad waardoor we zeer geïnspireerd zijn om door te zetten met een vast aantal artiesten en waarschijnlijk later dit jaar ook met vinylreleases gaan starten.”


Muzikaal dieptepunt: “Draaien op een festival dat ter plekke failliet ging, waarbij een arme Jack de Marseille na een helse reis en vertraging aankwam en ter plaatse moest constateren dat er geen draaitafels stonden, wij als Estafete (met DJ Lin en Monica Electronica) hebben doorgedraaid en tijdens die vier uur durende set hebben moeten toiletteren in de bosjes, omdat er zelfs op dixie’s was bezuinigd (daar gingen we in het pikkedonker met ons zaklantaarntje en zakdoekjes door de blubber, glamour!!). Gedurende onze set liepen de geluidsman en barmensen weg i.v.m. een conflict over geld en hebben we nog twee uur op ‘pauzelicht' staan draaien. Het was een dieptepunt, maar nu terugkijkend ook een grappig avontuur.”


Aanstormend talent gespot?Nadia Struiwigh doet het heel goed, niet alleen met draaien maar ook met haar producties. En er loopt veel meer jong talent in Rotterdam rond wiens namen ik even kwijt ben, helaas. D-Ribeiro Forbes is er eentje die ik wel onthouden heb! ;-)"


Estafete met DJ Lin en Monica Electronica.Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: “Paradigm: Groningen op een zondag met Kollektiv Turmstrasse en Jelle Kuipers. Heerlijk drie uur totaal de diepte in kunnen gaan met mensen die overal voor open stonden. Ik heb een erg goed gevoel bij de Groningse partyscene; ze zijn echt goed bezig daar. Ik reed met een grote smile naar huis in ieder geval.”

Voldeed 2011 aan je verwachtingen?

“Ja, ik heb misschien weer iets teveel remixen gemaakt i.p.v. eigen muziek en ik neem me elk jaar voor om dat te veranderen. Maar het loopt zoals het loopt, in deze moeilijke tijden betaalt het maken van remixen ook voor een deel de rekening en ik vind het erg leuk om te doen.

Verder heb ik flink geïnvesteerd in de studio, heb ik leuke gastlessen gegeven op de Popacademie in Rotterdam en geef ik af en toe wat privéles over het creatieve proces van muziek maken en Ableton. De samenwerking met Estafete ging goed en we hebben zelfs twee releases gedaan dit jaar. EevoNext loopt lekker en mijn ‘EevoNext hosted by Estroe Protonshow’ wordt goed beluisterd. Eigenlijk was 2011 veelzijdiger dan ik had verwacht wat dat betreft.”

 

Top 10 favoriete tracks van 2011

Pirupa vs Bajka – ‘Trust’ (Gregorhythme remix) (Rebirth)
Roberto – ‘Crude Awakening’ (Artform)
Catz n Dogz – ‘I'm free’ (Carl Craig remix) (Mothership)
Ray Kajioka – ‘Spark’ (Kanzleramt)
Luciano Pizella – ‘Deeplett’ (Wolfskuil)
Rampa & Re.You – ‘Provoking’ (International Deejay Gigolos)
Estroe – ‘Driven’ (Distortion remix) (Connaisseur)
Pablo Akaros – ‘Black & Dexter’ (Cray1 Digital Works)
Technique & Yaroslove – ‘Revive’ (Pro-Tez)
Art Bleek – ‘Dweep’ (EevoNext)

Check Estroe’s meest recente Proton mix en haar nieuwste release.

Facebook Estroe

Lees ook:

Terugblikken op 2011 met Taras van de Voorde

Terugblikken op 2011 met Joachim

Terugblikken op 2011 met Thomas Martojo

Terugblikken op 2011 met Nuno dos Santos

Terugblikken op 2011 met Steven Pieters

Terugblikken op 2011 met Darko Esser

Terugblikken op 2011 met Michel de Hey

Terugblikken op 2011 met DJ Thelonious

Terugblikken op 2011 met Benny Rodrigues

Terugblikken op 2011 met Vince Watson

Terugblikken op 2011 met Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws