Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 23 december 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Thomas Martojo omschrijft het in zijn Terugblik op 2011 doeltreffend: ‘Het Nederlandse uitgaanscircuit is gezonder dan ooit. Het is goed om te zien dat het ook z'n weerslag heeft op andere steden dan Amsterdam, die momenteel een opleving doormaken.’ Want of je de komende dagen nu in Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam of Amsterdam vertoeft; overal is wel wat te doen. Fijne dagen!

 

 

Wat: Tape don Tour.

Locatie: Ekko, Utrecht.

Datum: vrijdag 23 december.

Line-up: The Hacker, Astroposer (Live), Mike Mago.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Boemklatsch maakt vandaag de dag furore met onder andere hun eigen Dum Dum feest in Tivoli Oudegracht, maar jaren geleden deden ze natuurlijk ook het toffe Bangers in Ekko. Eind december komen ze terug, als ze hun Taped! feest, bekend vanwege zijn succes in Amsterdam en Parijs, door Nederland laten touren. Hierbij laten ze Ekko natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. Verwacht de nieuwste glitch, de fijnste techno, de gekste electro en de vetste beats beuken tegen je trommelvliezen. Met op de planken onder andere The Hacker (FR) (bekend van onder andere zijn producties met Miss Kittin), Astroposer (live) en Boemklatsch' eigen Mike Mago.

 

 

Melkweg

Wat: 5 Years of Sonic Warfare @ klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 23 december.

Line-up: +, Akkachar, Brutuzz, Gomes, Myrkur, Piro, Presk, Strye, TMSV, Untold, V.i.v.e.k, Youngsta.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Vanavond viert Sonic Warfare, de vernieuwende dubstepavond van de Melkweg, zijn vijfjarig jubileum met een extra grote editie. De eerste editie van Sonic Warfare vond plaats aan het eind van 2006, het jaar dat de Nederlandse underground scene voor het eerst lucht kreeg van de spectaculaire, nieuwe muziekstijl uit de UK. Tussen de bestaande undergroundfeestjes werd Sonic Warfare de eerste reguliere dubstepavond in een poppodium en haalde de grote namen uit de UK voor het eerst naar Nederland. Dubstep is inmiddels mainstream, maar Sonic Warfare is altijd vernieuwend gebleven en richt zich nu op alle spannende nieuwe geluiden die anno 2011 uit dubstep zijn voortgekomen.

Wat: Ken Ishii.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: vrijdag 23 december.

Line-up: Ken Ishii.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Ken Ishii, de Japanse techno-dj en producer, komt voor een 6 uur durende set naar de Maasstad. In het nieuwbakken elektronicapodium Perron, intiem maar fijn, vindt het spektakel plaats. Als dat niet uitverkoopt, dan weten wij het ook niet meer!?

Perron

Wat: Mnml Melodies.

Locatie: Klup, Groningen.

Datum: vrijdag 23 december.

Line-up:

Area 1: D-Tech, Gabriel Ananda, Hans Koning, Jorn!

Area 2: Klaucio, UlsT.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: Dat Groningen niet alleen de stad is van De Drie Gezusters, weten we al een tijdje. Podia zoals Pand48, Simplon en Vera programmeren de laatste jaren opvallend vaak progressief als het gaat om vernieuwende en alternatieve dansmuziek. Ditmaal valt Klup op, met een optreden van minimal techno grootheidGabriel Ananda. Voor zo iemand sla je een bezoekje aan De Drie Gezusters graag af.

Wat: House Classics.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: vrijdag 23 december.

Line-up:

Grote zaal: Blake Baxter, Peter Pure + M.E.

Kleine zaal: Mark Wanders, Camiel.

Entree: 15 euro (uitverkocht).

Bijzonderheden: Tweede kerstdag betekent naast familie, eten, cadeautjes en vrede op aarde, ook House Classics in Doornroosje. Elk jaar weer een van de leukste, gezelligste avonden van het jaar en uiteraard een Feest der Herkenning. Voor deze editie hebben we een levende legende weten te strikken, namelijk de man die ze de "Prince of Techno" noemen. Dan hebben we het uiteraard over Blake Baxter, oud Underground Resistance lid en Tresor adept van het eerste uur. De beste man is gezegend met misschien wel de meest sexy stem uit de geschiedenis van de techno, veelvoudig te horen in zijn eigen producties of bij samenwerkingen met bijvoorbeeld Marc Romboy en Abe Duque. House Classics resident en Nijmegens eigen legende Peter Pure mag uiteraard niet ontbreken, net als lokale coryfeeën Minotaur Electronics, Mark Wanders en Camiel. Er staat pak 'm beet 100 jaar draai-ervaring achter de decks vanavond, dus het zit helemaal snor deze kerst!

Doornroosje

Wat: Voltt Christmas special.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: zaterdag 12 november.

Line-up:

Grote zaal: Bart Skils, Tobi Neumann, Live: Gaiser

Kleine zaal: Andreas Bergmann, Sammy Dee, Live: Tom Ruijg

Kelder: Job Jobse, Reza Athar

Entree: 22,50 euro.

Bijzonderheden: Amsterdams populairste technofeest in clubverband is natuurlijk Voltt van dj/producer en dus ook organisator Bart Skils. De Kerstspecial is dan ook al lang en breed uitverkocht, maar voor hen die een extra duit over hebben voor een toegangsbewijs via Marktplaats, melden we het feest graag in deze rubriek.

Wat: Fire in the Disco.

Locatie: Studio 80, Amsterdam.

Datum: zaterdag 24 december.

Line-up: Edwin Oosterwal, Marc Romboy, Mr. Jones, Sirena, Technasia

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na alle plichtplegingen met familie en vrienden draait het op kerstavond slechts om één verplichting: Fire In The Disco invites Systematic w/ Technasia & Marc Romboy! Zaterdagnacht 24 december ontvangt Studio 80 namelijk een paar eigenzinnige artiesten, te weten Charles Siegling aka Technasia, Marc Romboy, Edwin Oosterwal en Neerlands talent Mr. Jones. Oftewel, hogeschool techno uit meerdere continenten, live en hi-tech.

 

Wat: Vintage.  

Locatie: Maassilo, Rotterdam.

Datum: zaterdag 24 december.

Line-up:

BIG Room: Andy Callister, Jeremaine S, Marc MacRowland, Melly Mel, Pied Piper, Steve Boomselector, The Artful Dodger, MC: Lady Bee, MC: Spyder,

Eclectic Area: Code Red, Turne.

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: Na de laatste editie in de Rotterdamse Maassilo is het duidelijk, Vintage is een begrip in de uitgaansscène. Er zijn weinig feesten waarover weken van tevoren wordt gepraat, die men al met hoofdletters in hun agenda zet. Originaliteit en een sublieme programmering verrast de trouwe aanhanger keer op keer. Geen concessies in muziek, het is zoals het is, en we lovin' it!

Maassilo

Wat: Chris Tietjen.

Locatie: Toffler, Rotterdam.

Datum: maandag 26 december.

Line-up: Chris Tietjen.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Op kruipafstand van Rotterdam Centraal zal op maandag – Tweede Kerstdag - de grond misselijkmakend beven. Toffler is namelijk gevestigd in de voormalige voetgangerstunnel bij het Weena. In het verleden is hier al meermaals met koeienletters geschiedenis geschreven. Memorabele avonden die ook het daglicht prima konden verdragen. Nu is de locatie volledig gestript en op een bijzondere manier heringericht. Een nieuw strak interieur, een indrukwekkend LED-lichtplan en dito geluidssysteem zorgen dat de locatie meer zal spreken dan ooit tevoren.

Wat: HEY! Rockit, It's Christmas.

Locatie: Westerunie, Amsterdam.

Datum: maandag 26 december.

Line-up:

1: Westerunie: Victor Badoux, Wouter de Moor, Barem, Michel de Hey, Dominik Eulberg

Westerliefde: Philip Young, Presetone, Erick Eerdhuizen.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Kun je de 22ste herhaling van Scrooge niet meer zien? Krijg je bij het horen van de top 2000 zin om van het dak van een bejaardentehuis te springen? Nog een kerstkalkoen of wil je juist lekker even lekker los om de calorieën van je vorige kerstdiner weer weg te werken? Kortom zoek je een goed argument om onder je kerstverplichtingen uit te komen? Kom dan op tweede kerstdag naar "Hey! Rockit, it's Christmas" in de Westerunie.

 

Wat: Click Clock Clingeling.

Locatie: Winkel van Sinkel, Utrecht.

Datum: maandag 26 december.

Line-up: Guy Gerber live, Dimitri, Remy, Isis, Supported by Stefano Richetta, Delicatesse, Samuel Deep.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na dagen dineren met familie in je mooiste warme wollen kersttrui is het traditiegetrouw de eer aan de nacht van 2e kerstdag als toneel te dienen de kerstklokjes flink buiten te zetten. Op deze bijzondere nacht komt de warmste techno-organisatie van Nederland Click voor het eerst naar de Utrechtse binnenstad om een van de mooiste en oudste clubs die ons land mag tellen te komen rocken. Maandag 26 december brengt Click met Click Clock Clingeling de heilige drie van het Nederlandse clubgeluid Dimitri, Remy en Isis naar de Winkel van Sinkel, naast de Israëlische live-held Guy Gerber en bijgestaan door de dames van Delicatesse, Samuel Deep en Mr. Click himself Stefano Richetta.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws