Haarlem rouwt om plotse dood Stalker-portier

Partyscene Redactie | 25 november 2011
headlines

‘Je voelde je in Club Stalker echt welkom’

Haarlem rouwt om de plotselinge dood van Han Dekker, al 25 jaar hét gezicht voor de deur van Club Stalker aan de Kromme Elleboogsteeg. De 60-jarige portier, een voorbeeld voor veel Nederlandse vakbroeders, stierf vermoedelijk aan de gevolgen van een hartstilstand.

Tekst: Marcel Wijnstekers

Han Dekker voor de deur van Club Stalker In en rondom Haarlem is met ontzet gereageerd op de plotselinge dood van Dekker. Vaste bezoekers van Club Stalker, die de uitsmijter allemaal persoonlijk kennen, hebben het erg moeilijk met zijn dood. “RIP Hans; de eerste man die me een club heeft binnengelaten. Ben er nooit meer uitgekomen”, schrijft een vaste bezoeker van de club op Facebook.

Ook collega’s van Han en diverse resident-dj’s van Club Stalker zijn diepbedroefd. De Amsterdamse dj en Loveland-organisator Marnix Bal kwam, mede door de vriendelijke manier van werken voor de deur, graag in de Haarlemse club: “Han was iemand die altijd naar de positieve dingen in het leven keek. Je zag dit terug in de vriendelijkheid aan de deur. Je voelde je in Club Stalker echt welkom.”

De afgelopen tijd liggen Nederlandse portiers regelmatig onder vuur, vanwege gewelddadig gedrag voor de deur van hun werkgever. Met persoonlijkheden als Han Dekker heb je daar geen last van, beaamt Club Stalker-directeur Damir Kalkan: “Han had een heel rustgevende aura om zich heen. Hij kreeg iedereen verbaal naar buiten zonder fysieke kracht te gebruiken. Hij dwong respect af, waardoor de situatie bijna nooit escaleerde.”

Kalkan herinnert zich in Han Dekker een grote, vriendelijke portier met een groot hart. Iemand die de bezoekers van zijn club altijd op een juiste, eerlijke manier benaderde: 'Volgens mij heb jij al wat op, kleine. Maar vooruit, kom binnen. Als je je maar gedraagt.’

Vanavond draait Marnix Bal in Club Stalker, tijdens een avond die in het teken staat van de Bittersweet album tour van de Belgische technosensatie Rodriguez Jr. Tijdens het optreden van Marnix brengt de Amsterdammer een saluut aan Han Dekker.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws