Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 25 november 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Muziekhelden uit onder meer Detroit, Kopenhagen, Londen, Moskou, Montreal en Berlijn weten dit weekend de weg te vinden naar de Nederlandse clubs en podia. Allemaal om jullie nachtvlinders en muziekfreaks te plezieren. Gaat dat meemaken. Have fun!

 

Wat: Awakenings weekender.

Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam.

Datum: vrijdag 25 en zaterdag 26 november.

Line-up:

Vrijdag: Marcel Fengler, Live: Mathew Jonson, Jeff Mills, Speedy J, Sandwell District

Zaterdag: Angelo D'Onorio, Technasia, Joey Beltram, Live: The Advent, Cristian Varela,  Marco Bailey, Oscar Mulero.

Entree: 42,50 euro per avond.

Bijzonderheden: De laatste editie van Awakenings in 2011 in Amsterdam heeft voor de liefhebbers van de stevige techno behoorlijk wat te bieden. Al heeft organisator Monumental vrijdag en zaterdag wel alleen maar oude helden van stal gehaald en is er weinig ruimte voor nieuw talent. Maar goed, daar zal de gemiddelde Awakenings-ganger maling aan hebben. Beide edities zijn trouwens stijf uitverkocht, dus ze doen wel wat goed daar in 020.

 

 

Wat: Sister Bliss.

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: vrijdag 25 november.

Line-up:

Sister Bliss dj-set, C-Jay

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Meer dan vijftien jaar al is Sister Bliss (echte naam: Ayalah Bentovim) de drijvende kracht achter Faithless, het extreem populaire Britse dancecollectief dat iedereen die op een festival al eens zijn armen in de lucht heeft gestoken voornamelijk kent van de monsterhit 'God Is a DJ', en dat door een malafide journalist lang geleden werd omschreven als 'triphop voor toeristen'. Samen met haar voormalige partner Rollo, die nooit op het podium of in de spotlights verschijnt, levert zij de muziek (tekst en zang zijn voor Maxi Jazz), aldus Humo. Vanavond een bijzondere draaiset van dit fenomeen!

 

Patronaat

Wat: Het Kabinet.

Locatie: Studio K, Amsterdam.

Datum: donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 november.

Line-up: O.a. Cosmin TRG, Jackmaster, Addison Groove, Motor City Drum Ensemble, Vakula, Matthew Herbert, The Field live, Walls live.

Entree: do: 14 euro. vrij: 18 euro. zat: 20 euro.

Bijzonderheden: Van 24 tot en met 26 november organiseert Dekmantel de tweede editie van Het Kabinet in Studio/K in Amsterdam. Het festival biedt een veelzijdig muzikaal aanbod waar vernieuwende elektronische muziek de boventoon voert met exclusieve optredens van grote artiesten zoals Matthew Herbert, The Field en een showcase van het populaire Engelse label Swamp 81. Daarnaast is er ook dit jaar ruim aandacht voor kunst en cultuur aangezien er samengewerkt wordt met vooraanstaande instellingen zoals FOAM, IDFA en NIMk.

Wat: Herr Zimmerman’s Arty Farty Party.

Locatie: Factory 010.

Datum: zaterdag 26 november.

Line-up: Tanzman, Electric Rescue, Fraulein Z.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Met de Arty Farty Party lanceert Herr Zimmerman aanstaande zaterdag nacht een nieuwe en revolutionaire clubavond, die binnen de nachtcultuur het nodige kunststof zal doen opwaaien. Met deze nieuwe clubnacht wil de buitenaardse kater laten zien, dat nachtcultuur ook zonder gemeentelijke subsidie kan en zelfs geld kan opleveren.

Tijdens Herr Zimmerman’s Arty Farty Party wordt er allerlei creativiteit & kunst tentoongesteld en wordt alles geveild, en de opbrengst gaat naar het goede doel!

Wat: Imprint & Clone.  

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 26 november.

Line-up:

Trouw - Imprint: Sandrien, Live: Xhin

De Verdieping - Clone: Omar S, Serge.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Techno, techno, techno. Als je op zaterdag 26 november naar Trouw komt, kunnen fans van verschillende soorten techno heel hun hart ophalen in zowel de boven- als de benedenzaal. Waar boven de rauwe techno avond Imprint van Sandrien de dansvloer bezighoudt, heeft Serge met zijn Clone beneden het heft in handen. Sandrien heeft de uit Singapore afkomstige Berghain resident Xhin samen met haar in de dj-booth staan en Serge gooit de gouden combinatie met Omar S nog een keer in de strijd.

 

Klokgebouw

Wat: STRP Festival.

Locatie: Klokgebouw, Eindhoven.

Datum: zaterdag 26 november.

Line-up: O.a. Live: LFO, Live: Aphex Twin, Beardyman, Amon Tobin, Loud-E, I-F.

Entree: 37,50 euro.

Bijzonderheden: Aphex Twin, Amon Tobin, LFO (live), Beardyman, Trolley Snatcha, Rustie (live), The Field, Cinnaman, Walls, Jackmaster en Kutmah zijn een greep uit de artiesten die de tweede zaterdag staan geprogrammeerd. De hele avond verzorgt Optofonica een performanceprogramma en zal Bart Hess je vervreemden met zijn slijmperformance ‘Liquified’. Daarnaast de première van alle werken van Roel Wouters en met een compilatie van Nederlandse animaties en diep in de nacht de Coen brothers’ ‘No Country For Old men’ en ‘True Grit’ kún je je gewoon niet vervelen!

Wat: Swipe en Le Guess Who?

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: zaterdag 26 november.

Line-up: Author, Doshy, Om Unit, Zomby, Live: RocketNumberNine.

Entree: 25 euro.

Bijzonderheden: Net als in voorgaande jaren komt het vermaarde LeGuessWho? festival in 2011 weer voor de dag met een knoeperd van een line-up. Swipe mocht volgens de organisatie ook deze keer niet ontbreken en dus sloegen beide partijen wederom de handen in elkaar. Op 26 november zal het resultaat van die samenwerking de planken van Tivoli de Helling betreden. En dat belooft een bonte, kakelverse en afwisselende nacht te worden waarin zelfs post-rock een plekje heeft gekregen. In een vernieuwd jasje, welteverstaan.

Wat: Groove City 2011.

Locatie: Kart Expo, Brussel.

Datum: zaterdag 26 november.

Line-up:

House blvd: DiMaro, Live: Mason, Dimitri Vegas & Like Mike, Alex Gaudino, Calvin Harris, Fedde le Grand

Techno highway: Ellen Allien, James Holden, Chris Liebing, Ben Sims

Bass avenue: System-D, Genetix, The Prototypes, Drumsound & Bassline Smith, The Killabits, Cookie Monsta

Electro road: Kill Frenzy, Le Petit Belge & Le Cheval, Polydor, Jaimie Fanatic, Rave our Souls.

Entree: 27 euro.

Bijzonderheden: We nemen een House Boulevard, een Techno Highway, een Bass Avenue en een Electro Road in een Kart-hal in Brussel. Je zet daar een bende top-dj’s neer, trekt een megasponsor (Lotto) aan en vraagt een lage toegangsprijs. Dat is het populaire Belgische Groove City in een notendop.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws