Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 18 november 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Als je in de zuidelijke regionen van Nederland bivakkeert, zit er deze week maar één ding op: Strp! In Rotterdam wordt de Catwalk omgedoopt tot Toffler en in Amsterdam is er altijd wel wat te doen. Kortom: zat plekken, komend weekend, om een dansje te wagen. Have fun!

 

Wat: Kevin Saunderson

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 18 november.

Line-up: Boj Tieman, Julien Simmons, Kevin Saunderson, Rock 'n Rolla, Terry Toner

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Kevin Saunderson is een icoon an sich. Naast bekend geworden als één derde van 'The Belleville Three' (Derrick May, Juan Atkins & Kevin Saunderson, vernoemd naar hun gezamenlijke high school) die algemeen erkend en gerespecteerd worden als de originele Detroit technogrondleggers, is de beste man ook niets minder dan een legende zonder de andere twee. Na al 25 jaar immens succesvol te zijn met produceren en uitbrengen Onder een veelheid van aliassen (Inner City, E-Dancer, Reese) is de rij hits inmiddels schier eindeloos. Het zou een ware uitdaging zijn om op een Vrijdagavond iemand in de club te vinden die nog nooit van ' Big Fun' of 'Good Live' gehoord heeft.

Maar zelfs al vertoeft hij al jarenlang in de buitencategorie van de technogoden, hetgeen wat Kevin Saunderson nog steeds het liefst doet is zijn muziek delen met een enthousiast publiek!

 

Patronaat

 

Wat: Dikke Dubstep.

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: vrijdag 18 november.

Line-up: Architecs, Emalkay, Mala, Walsh, MC: Sgt Pokes.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Dikke Dubstep gaat diep, met een van de eerste voorvechters van vroege dubstep. Mala zoekt met zijn Digital Mystikz al sinds 2004 de grenzen van de sound op en duikt daar de diepte mee in. Even geen over de top wobbels en brostep, maar warme producties met super diepe bassenen kenmerkende percussie experimenten. Mala duikt deze avond achter de decks met support van de mc die onlosmakend met DMZ verbonden is: Sgt. Pokes!

Emalkay knalde zichzelf goed op de kaart met hitsingles 'When I Look At You' en 'Explicit'. Begin dit jaar kwam er een album uit waarop hij zich veelzijdig liet horen: dikke pompers voor op de dansvloer, maar niet zonder de muzikale diepgang.

 

 

Wat: Play.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 18 november.

Line-up: Cinnaman, Don Letts, James Lavelle, Vic Crezée

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Speciaal voor Play hebben Patta en Mo Manager een programma opgesteld voor vanavond. Naast verschillende documentaires is er een line-up samengesteld die er niet om liegt. Niemand minder dan James Lavelle (Mo'Wax, UNKLE) en Don Letts (director, Big Audio Dynamite) nemen hun plek in achter de draaitafel. Van Nederlandse bodem komen Cinnaman en Vic Crezée.

Wat: Openingsweekend.

Locatie: Toffler, Rotterdam.

Datum: vrijdag 18 november.

Line-up: Dixon,  Jamie Lie A Kwie, Jeff Moore.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Toffler is de nieuwe onderground dance-club, die het gemis van de Catwalk in de Maasstad moet doen vergeten. Eigenaar van de geplaagde locatie, bierbrouwer Heineken, is na het faillissement van de Catwalk op zoek gegaan naar ondernemers met het dancehart op de juiste plek, en schijnt die gevonden te hebben in de initiatiefnemers van club Toffler. Na een grootschalige verbouwing opent Toffler haar deuren op donderdag 17 november om 22:00 uur. Het openingsweekend gaat verder op vrijdag 18 en zaterdag 19 november van 00:00 tot 08:00. Diehard-fans van de Catwalk kunnen vanaf medio november weer naar hun favoriete club-hangout.

Wat: Strp.  

Locatie: Klokgebouw, Eindhoven.

Datum: zaterdag 18 november.

Line-up: Michael Mayer, Collabs, Len Faki, James Holden, Nathan Fake, Mathew Jonson, Live: Fairmont.

Entree: 32,50 euro.

Bijzonderheden: Van 18 t/m 27 november biedt het Klokgebouw in Eindhoven weer onderdak aan de  interactieve kunst, muziek, film, live-cinema, performances, symposiums, dans, gaming en robotics op het STRP Festival.

Het belooft een mooie editie te worden met één diepe dikke technonacht en een tweede avond vol scheurende synths en brullende bassen. En Aphex Twin keert terug naar Eindhoven met een ‘show waarin het publiek de hoofdrol speelt’.

 

Simplon

Wat: Hartslag.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: zaterdag 19 november.

Line-up:

Grote zaal: Arwin Lee, Harde Baas, Jorn!, Kadir Pelit, Live: Harald Björk, Live: Luke Abbott

Kleine zaal: Riso, Tettero, Live: Zoutman.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: De tweede editie van Hartslag, het feest dat Simplon organiseert in samenwerking met Harde Baas. De Groningse dj een brede, edoch kenmerkende stijl: Van tech-house tot minimal-house - niets is te gek voor deze harde baas - die dat nu ook laat zien in organiserende vorm. 

Wat: James Blake in concert.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: dinsdag 22 november.

Line-up: James Blake.

Entree: 22 euro.

Bijzonderheden: Bewonderingwekkend is een term die opkomt bij de nummers van Londenaar James Blake. En gedurfd: minimalistische, elektronische nummers, traag en hypnotiserend met zorgvuldig geplaatste stiltes en met een stem die ontroert als die van Antony Hegarty. Het debuut van Blake, die populaire muziek studeerde aan de Universiteit van Londen, heeft geen titel, maar veel zeggingskracht. Nummers als ‘Limit To Your Love’ doen huiveren en dat is slechts één voorbeeld van het debuut, dat eerder dit jaar direct een nominatie kreeg voor de befaamde Mercury Music Prize.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws