Tweede editie Buma Rotterdam Beats

Partyscene Redactie | 9 november 2011
headlines

Havenstad klaar voor muziekfestival en netwerkevenement

Buma Beats flyer

Rotterdam is volgende week drie dagen lang de hoofdstad van de internationale popmuziek, tijdens de tweede editie van Buma Rotterdam Beats; het nieuwe zakenplatform en showcasefestival voor o.m. hiphop, r&b, soul, reggae, dubstep en tropical bass, en besteedt aandacht aan de nieuwste en spannendste ontwikkelingen in de popmuziek.

Buma Rotterdam Beats bestaat uit een conferentieprogramma overdag en een muziekfestival 's avonds en vindt plaats van 17 tot en met 19 november. Nadat de stad op donderdag 17 november is opgewarmd met de uitreiking van de State Awards in De Nieuwe Oogst, trapt de conferentie vrijdag 18 november af met een keynote van de gerenommeerde universiteitsdocent, blogger en muziekonderzoeker Wayne Marshall (MIT University) uit de VS.

In haar dagprogramma geeft Buma Rotterdam Beats op verschillende niveaus een kijk achter de schermen van de internationale muziekindustrie. Zo geeft 'mixtape-koning' DJ Whoo Kid van 50 Cent's G-Unit een keynote speech. Aandacht voor de hitgevoelige mix tussen Dutch house en urban is er in Q&A's en panels met o.a. de Nederlandse pioniers DJ Chuckie (Dirty Dutch) en Munchi (moombahton).

Buma Rotterdam Beats is overdag een industry conference met een combinatie van masterclasses, seminars, discussies en workshops met sleutelfiguren uit binnen- en buitenland. Vertegenwoordigers van de belangrijke Europese urban festivals, zoals Southport Weekender, Hip Hop Kemp, Appelsap, splash!, Hipnotik, en toonaangevende internationale media als XXL, Okayplayer, Pinboard, BBC Radio 1Xtra, Boiler Room, Bbarak en Juice Magazin, schuiven aan bij interactieve panels, interviews en netwerksessies.

Buma Beats singer

Tijdens de tweede editie van Buma Rotterdam Beats komt de muziekindustrie volgende week in alle facetten aan bod komt, steeds gefocust op moderne muziek van zwarte oorsprong. In workshops en masterclass is aandacht voor publishing, styling, dj-vaardigheden, financiën, muziekjournalistiek, artiestenbranding, artiestenmanagement en alle ins en outs van de entertainmentindustrie.

's Avonds treden tijdens Buma Rotterdam Beats in de vijf festivallocaties een paar van de meest spraakmakende namen uit Europa en de VS op. De Amerikaanse hiphopsensatie Action Bronson treedt voor het eerst in Nederland op na de finale van de Beat M Up International Beat Battle. Europese kwaliteitshiphop is sterk vertegenwoordigd met onder anderen l'Entourage (Frankrijk), Piff Gang (Engeland) en Kraantje Pappie en Jiggy Djé (Nederland).

Het concert van soulzanger Charles Bradley uit Amerika, raakte in mum van tijd uitverkocht, maar er kwamen nog extra kaartjes beschikbaar. En aanraders van eigen bodem zijn onder meer de Homegrown-avond in samenwerking met MCN en Top Notch, met nieuwe rapbeloftes als Ome Omar, Mr. Polska, Freez en Ojajoh; en het optreden met band van multi-talent Sef op zaterdagavond, die een week later zijn langverwachte debuutalbum De Leven zal uitbrengen.

Op de feesten van Buma Rotterdam Beats ligt de focus op dat laatste: de beats. De Tropical Bass-avond focust op het succes van dance met Latijns-Amerikaanse, Nederlandse en Caribische wortels, met sets en shows van Munchi, Fellow, Marfox uit Portugal en Bert on Beats uit Estland. Tijdens de avond Jamaican Bass treden reggaeacts Gappy Ranks en Rass Motivated op naast sets van de toonaangevende dancehall-dj's Waxfiend (Jamrock) en Robbo Ranx (BBC Radio 1Xtra). En het Rotterdamse dubstep-label Subway presenteert op een speciale avond sets van onder meer Benny Page & Zero G, Taiki & NUlight, NoizBoiz (live), Akkachar, Sinister Souls en Nicon.

Buma Rotterdam Beats gelooft dat het met het netwerk- en festivalprogramma van de tweede editie een belangrijke volgende stap zet om, in navolging van partnerfestivals Eurosonic Noorderslag en het Amsterdam Dance Event, uit te groeien tot hét Europese platform binnen haar eigen genre.

Buma Beats

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws