Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 7 oktober 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Het is het weekend van de jubilea. Awakenings organiseert zijn 3900ste weekender in de Gashouder, en kan nog steeds rekenen op hele volksstammen technoliefhebbers. Maar er zijn meer partyorganisaties en artiesten die de kaarsjes op de verjaardagstaart mogen uitblazen, zoals Eevo Lete, Lady Aida, Effenaar en Herr Zimmerman. Blazen jullie mee?

 

 

Wat: Eevo Lute & EevoNext Site · 20 years of Elegant Electronic Music

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: vrijdag 7 oktober.

Line-up: Estroe, Justin Berkovi, TJ Kong, Live: Terrace, Wladimir M.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Het Eindhovense platenlabel EevoNext Recordings viert zijn 20 jarig bestaan! In de 40-jarige Eindhovense Effenaar wordt dit gevierd met een exclusieve selectie van artiesten op het label. Terrace & Justin Berkovi brengen een liveset, en Estroe en TJ Kong zullen DJ-sets doen die in teken staan van de stijl die het label kenmerkt: dansbaar en met inhoud. Elegant Electronic Music dus. Als klap op de vuurpijl is er een speciale guest appearance van artiest van het eerste uur Wladimir M. die tijdens Terrace' liveset een korte performance geeft van zijn vocale nummers op het label.

Effenaar

Wat: Full Spectrum.

Locatie: Ekko, Utrecht.

Datum: vrijdag 7 oktober.

Line-up: The Field (live), Quasimodo.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: In oktober bestaat Ekko 25 jaar. Vandaar dat de hele maand oktober in het teken staat van speciale optredens in het kader van het jubileum. Zo heeft Ekko bijvoorbeeld op 6 oktober The Field over de vloer. Axel Willner komt live, dus met band. Nadat hij eerder Nederlandse podia als Doornroosje, Tivoli, 013 en Trouw voor zich won, komt hij nu naar deze veel kleinere en intieme Utrechtse zaal. Met band komen zijn langgerekte en gelaagde nummers nog beter uit de verf. In Ekko (capaciteit: 300 man) sta je dichter op de band dan je ze ooit op de Nederlandse podia zal zien.

De Zweed heeft het goede gebruik om elke twee jaar een fantastische plaat uit te brengen. Na From Here We Go Sublime (2007) en Yesterday and Today (2009) verschijnt eind oktober Looping State of Mind. Het album is dus nog niet uit, maar de verwachtingen zijn hooggespannen nadat Pitchfork de plaat bekroonde met een 8,5. Eerste single 'When It's White' is op diezelfde site al te beluisteren. De Utrechtse Klub Radar-resident Quasimodo zal voor en na The Field draaien.

 

 

Wat: Awakenings weekend.  

Locatie: Gashouder, Amsterdam.

Datum: vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober.

Line-up:

Vrijdag: Mirko Loko, Live: Frivolous, Karotte, Luciano, Neapolitan Gangsta, Chris Liebing.

Zaterdag:  Jerome Sydenham, Joel Mull, Slam LIVE, Adam Beyer, Cari Lekebusch, Ben Sims, Chris Liebing.

Entree: 42,50 euro.

Bijzonderheden: Vrijdag 7 oktober opent Awakenings met twee zeer talentvolle acts van het fameuze Cadenza label, dus kom vroeg want Mirko Loko en Frivolous (live) zullen de Gashouder al vroeg doen rocken. Daarna beleeft Awakenings het langverwachte debuut van DJ Luciano in de Gashouder. De grote baas van Cadenza records zal laten horen waarom hij, met zijn unieke sets op zijn wekelijks uitverkochte Vagabundos-feest in de Pacha, tot koning van Ibiza werd gekroond.

Als je wel eens eerder op een Awakenings Drumcode special in de Gashouder bent geweest (bijvoorbeeld in november 2005 of 2009) dan weet je dat de nacht van zaterdag 8 oktober een zeer speciale zal worden. Drumcode, het label van Adam Beyer, bestaat 15 jaar. Hij komt dat vieren met een aantal van zijn allerbeste muzikale vrienden, door een groot feest te bouwen in de Gashouder.

 

Wat: Herr Zimmerman 5 Years party

Locatie: Factory 010, Rotterdam.

Datum: zaterdag 8 oktober.

Line-up: Tanzman, T. Raumschmiere, Fraulein Z.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Herr Zimmerman viert haar vijfjarige bestaan met een party. Speciaal voor dit jubileum, hebben Fraulein Z en Tanzman T. Raumschmiere van het Berlijnse label Shitkatapult, uitgenodigd. De clubnacht, die ontstond in een oude, Rotterdamse vleesfabriek in het westelijke havengebied, is in de Maasstad berucht om z’n underground karakter, en natuurlijk, om die geheimzinnige buitenaardse kater.

 

 

Wat: We Are E.

Locatie: Studio 80, Amsterdam.

Datum: zaterdag 8 oktober.

Line-up: OAndré Galluzzi, Gideon Bouwens, Joey Daniel, Olivier Weiter, Live: Arjuna Schiks.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: André Galluzzi staat onder technominnende intimi bekend als een vuig en wazig technobeest, dat het zweet al van het plafond ragde toen de meeste bezoekers nog in de zandbak dansten. De bebaarde barbaar is inmiddels een graag geziene gast in het kikkerlandje, waar deze fijne vriend al menige smikkel-set dropte. Tijdens deze heerlijke weekender laat We Are E sfeermeneer André Galluzzi dan ook met alle muziekliefde van de wereld extra lang zijn eigen gang gaan.

 

 

Wat: Fluid.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 8 oktober.

Line-up: Lady Aida, Duplex.

Entree: 7,50 euro.

Bijzonderheden: Met deze speciale techno-editie van Fluid op zaterdag 8 oktober 2011 viert Eindhoven 40 jaar Effenaar en 25 jaar Lady Aïda.

Fluid was van 8 oktober 1994 tot november 2004 de ruggegraat van de Effenaar danceprogrammering. Dj’s als Jeff Mills, Rolando, Juan Atkins, Mike Dearborn, Dave Clarke, Dj Hell, Robert Armani, Robert Hood en Darren Emmerson kwamen voor Fuid naar Eindhoven.

Maar Fluid draaide natuurlijk ook om host Lady Aïda. Zij staat in 2011 maar liefst 25 jaar achter ‘the wheels of steel’. Ze sloot haar jubileumtour onlangs op spectaculaire wijze af op Lowlands, maar wil vanavond speciaal voor 40 jaar Effenaar erg graag nog een toegift geven in haar eigen stad.

Doornroosje

Wat: Planet Rose invites Vier - The Final Four.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 8 oktober.

Line-up:

Area 1: Luke Slater, Perc, Thijs Leenders

Area 2, Vier Allstars: Daan Anders, Darko Esser, EML, Jimmy Ouwens, Jocelyn Abell, Rick Vio, Roger Gerressen, Timothy Fall, Vein.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Techno & House, Vodka & Water, Man & Vrouw, Jong & Oud: de ingrediënten van Vier jaar Vier. Vanavond is het zover, "The Final Four", het vierjarig bestaan en de allerlaatste: Feest & Tranen. Vier jaar geleden begonnen in de ndrgrnd en via de Inferno bij Doornroosje terechtgekomen. Vanavond hebben we twee artiesten uit de UK. Technobaas Luke Slater en Perc zullen je verbazen met een dikke live set. Verder geven mentor, vriend & cultheld Darko Esser en alle residents van het eerste uur acte de presente. Medeorganisator Thijs Leenders opent nog een keer lachend de grote zaal.

Wat: 10 jaar Technootjes.

Locatie: Simplon,Groningen.

Datum: vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober.

Line-up: o.a. Mathias Kaden, Onur Ozer, Hoge Toon, K.Cee, Live: Camiel Daamen.

Entree: Passepartout15 euro.

Bijzonderheden: Technootjes bestaat 10 jaar en op 7 en 8 oktober vieren we die mooie tiende verjaardag! Dat wordt dan ook meteen de apotheose: de allerlaatste editie van Technootjes in Simplon. Waarom? In het afgelopen decennium heeft Technootjes zich in Simplon ontwikkeld tot een ongekend groots succes. De laatste jaren was elke editie uitverkocht, vaak al weken vantevoren. Je zou kunnen zeggen dat Technootjes eigenlijk te groot is geworden voor Simplon. Daarom wordt het na 10 succesvolle jaren tijd dat Technootjes op eigen benen gaat staan. Zo kan het feest nóg meer groeien en ontstaat er in Simplon ruimte voor nieuwe dingen. Wees niet bang dat je nooit meer naar Technootjes kunt, afgelopen augustus was er al een zeer succesvolle eerste editie van het Technootjes festival en organisatie zal in de toekomst verder blijven gaan op andere locaties.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws