Frank de Wulf verzamelt z\'n klassiekers

Partyscene Redactie | 29 september 2011
headlines

Belgische technoproducer blikt terug  

De man achter de legendarische B-sides, Frank de Wulf, is na jaren stilte terug op het muzikale toneel. Vorig jaar verscheen een verzameling nieuwe tracks met een B-Sides feel, nu worden ook diverse klassiekers opnieuw uitgebracht.

Het verhaal achter de B-sides is dat Frank in het begin van zijn carrière als dj, louter dj-materiaal wil uitbrengen. Het is begin jaren negentig als hij een tool wil creëren waarmee tracks gemakkelijk kunnen worden gemixt, terwijl bekende thema’s blijven doorlopen. Hij werkt aan verschillende nummers, maar wegens tijdsgebrek krijgt hij die nooit af.

De man achter de legendarische B-sides, Frank de Wulf, is na jaren stilte terug op het muzikale toneel. Vorig jaar verscheen een verzameling nieuwe tracks met een B-Sides feel, de afgelopen maanden worden ook diverse klassiekers opnieuw uitgebracht.

Na verloop van tijd heeft de Belg een groot aantal beats, mixen en samples van internationale dance-hits naast diverse nieuwe sounds, en is hij er nog altijd op gebrand om ze uit te laten brengen. Dat gebeurt ook. Hij noemt ze de B-Sides, waarvan de eerste plaat, met houseklassieker ‘The Tape’, uitgroeit tot een grote clubhit.

De man heeft zoveel house- en technoklassiekers geproduceerd en geremixt, dat hij van plan is om een serie digitale verzamelaars, getiteld Straight from the Vault, uit te brengen met al die oude kletsers. Deel 1 is al een paar maanden verkrijgbaar, en deel 2 is vanaf heden verkrijgbaar.

En dat is leuk voor de oude garde, die nog eens los wil gaan op de muziek die ze hoorden op de eerste houseparty’s in Nederland en België, of de newbe's, die ook eens willen ervaren hoe de eerste elektronische muziek heeft geklonken. 

Tracks Straight from the Vault, deel 1

1. Linea Alba - Chill-O-Matic

2. Linea Alba - Spacetravel

3. FDW vs T-Quest  - PLAY

4. Liaisons D. - Faces Of Horror

5. Frank De Wulf - Wishflower

6. Frank De Wulf - Drums in a Grip - Original version

7. Bonus Beats B-sides  - Electrain remix 90s

Drums in a Grip ...

Tracks Straight from the Vault, deel 2

1. Golden girls - Kinetic (Frank De Wulf remix)

2. Ken Ishi - STRETCH (Frank De Wulf remix)

3. Liaisons D. - Future FJP

4. Frank De Wulf - Cinemascope

5. Frank De Wulf - Transextra (Bonus track)

6. Worldparty II - Forget It  (Original Mix)

Frank de Wulf

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws