Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 16 september 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Een enkel strandfeestje en middelgroot festival daargelaten, gaat het indoor clubseizoen komend weekend weer van start. En dat zullen we weten ook! Verspreid over vele plekken in het land, vinden leuke feestjes plaats met interessante (in)ternationale dj’s en acts. En de muziek? Variërend van dubstep tot minimal techno - voor ieder wat wils. Have fun!

 

 

Wat: CLR Night.  

Locatie: Doornroosje, Nijmegen / Poema Utrecht.

Datum: donderdag 15 september / vrijdag 16 september.

Line-up: Chris Liebing + supporting dj’s/acts.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het is een diepe liefde, die tussen Nederland en een van techno’s superhelden Chris Liebing. Elke set van de charismatische Duitser levert respons, elke zaal ontploft op zijn glimlach. Niet voor niets halen Planet Rose en We Are E hem op 15 en 16 september naar Nederland voor twee intieme sets in clubs Doornroosje en Poema. Het vormt de start van een serie ambitieuze feesten waarbij het Amsterdamse boekingsbureau We Are E de grootste namen op eigen bodem presenteert –kortom, dit is nog maar het begin.

 

Doornroosje

 

Wat: Drukpers.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 16 september.

Line-up: Chris Helt, Efdemin, Job Jobse, Nick Höppner.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste Drukpers in Trouw. Het feest dat alleen de krenten uit de pap pikt, houdt de avonden liever exclusief. Op vrijdag 16 september heeft Drukpers twee Berghain/Panoramabar bekenden over de vloer. Efdemin en Nick Höppner stonden beide al eerder en afzonderlijk van elkaar in Trouw en aangezien dit in alle twee de gevallen meer dan een succes was, werd het tijd voor een tweede ronde. Tijdens deze tweede ronde worden de krachten van beide artiesten gebundeld en daar worden de twee programmeurs van Trouw nog aan toegevoegd.

 

 

Wat: Lektroluv Labelnight.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: vrijdag 16 september.

Line-up: Dr. Lektroluv + Sound of Stereo + Style Beats Liberation Front.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Wie gaat er toch schuil achter dat grote groene masker? (Weten we natuurlijk al lang, maar leuk dat er nog iemand geheimzinnig over doet.) Iemand die zijn zaakjes goed op orde heeft in ieder geval. Want Dr. Lektroluv is uitgegroeid tot een fenomeen, zoveel is wel duidelijk. Als The Man With The Green Mask ten tonele verschijnt, wordt het één grote heerlijke janboel. De ultradikke electrosets van Lektroluv staan vol verrassingen. Van Jimi Tenor naar Front 242 en van Felix Da Housecat naar Boys Noize: zolang het jou maar aan het dansen krijgt.

 

 

Wat: Klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 16 september.

Line-up: Pitto, Roger Gerressen, TJ Kong, Trentemøller.

Entree: 19 euro.

Bijzonderheden: Trentemøller stond onlangs nog op Lowlands, maar op vrijdag 16 september is hij terug in Nederland voor een show in de Melkweg. Tijdens deze avond zal de Deense producer achter de dj decks kruipen om te laten horen waarom hij een gevestigde naam is in de wereld van de elektronische muziek.

 

Milkyway

 

Wat: Len Faki.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: vrijdag 16 september.

Line-up: Len Faki.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Met Perron heeft Rotterdam eindelijk weer een podium dat aan de basiseisen voor een dikke clubnacht voldoet: een flinke lading beton, een stompend Funktion One sound system en een rauwe ondergrondse sfeer zoals de basement van wijlen Nighttown dat had. Met zaterdag een optreden van de Duitse technoheld Len Faki, bekend om zijn lange, dampende, energieke marathonsets. 1+1=2, nietwaar?

 

 

Wat: Offbeat.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: vrijdag 16 september.

Line-up: Akkachar, Beatstra, Krampfhaft, Live: Nosaj Thing.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Offbeat is een nieuw concept dat staat voor vooruitstrevende elektronische muziek. Denk aan experimentele beats, glitch-hop, wonky bass music, hiphop, elektronica, juke, future garage en post-dubstep. De eerste editie in mei 2011 met Mount Kimbie, Dorian Concept en Cinnaman leidde tot veel positieve reacties van de bezoekers. De tweede editie wordt minstens net zo indrukwekkend en prikkelend met een line-up als deze.

 

Simplon

Wat: Sneak in Air.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 16 september.

Line-up:

Area 1: Bob Nagel, Jason Shae, Maarten Bloem, Pete Bandit, Sneak

Area 2: Jasper Wolff, Maarten Mittendorff, Olff.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Goed nieuws voor de house liefhebber! De nestor onder de 'House Gangsters' komt volgende maand naar AIR. DJ Sneak will be back in Amsterdam, it's time for some Funky Rhythems! Dit muzikaal zwaargewicht uit Puertorico staat op vrijdag 16 september klaar met een invasie van pompende house beats. Zuid-Amerikaanse roots, met een Chicago sausje! Verschillende SQUZ artiesten zullen DJ Sneak bij staan, waaronder Jason Shae & Pete Bandit.

Wat: Breda Beats Afterparty.

Locatie: Mezz, Breda.

Datum: zaterdag 17 september.

Line-up: Funk d'Void, Jean Pierre Enfant

Entree: 11 euro.

Bijzonderheden: Na afloop van de Beats op het Breda Barst festival in het Valkenbergpark, kun je lekker verder feesten bij de officiële afterparty in Mezz. De Maart Zelf opent, met zijn donkere aan de Berghain sound refererende platen is hij de perfecte opwarmer. Funk D’Void draait een aangename mix van techhouse, house en techno. Afsluiter Jean Pierre Enfant weet het warme gevoel van techhouse ongemerkt te verwerken in een stuwende technosound.

 

 

Wat: Forbidden Planet.

Locatie: Sporthallen Zuid, Amsterdam.

Datum: zaterdag 17 september.

Line-up:

Mainstage: De Man Zonder Schaduw, Anton Pieëte, Live: Olene Kadar, Nick Curly, Gregor Tresher, Misstress Barbara, Remy, Secret Cinema, Live: Egbert

Klankenhause: Jama, Joachim, Dimzen, Olivier Weiter, Jeff Rushin, Rosie, Azzouz en Alvi, ONN, Correos, Souris, Boxed.

Entree: 35 euro.

Bijzonderheden: Waarschijnlijk is deze man het festivalpubliek de afgelopen weken niet ontgaan, het fluoriserende poppetje Mr. FP! De host van Forbidden Planet was onder andere te gast bij Welcome to the Future en Rockit Open Air. Mr. FP zal zaterdag 17 september het startschot geven in Sporthallen Zuid voor een knallende techno primeur.

Forbidden Planet is een bijzonder nieuw underground technoconcept dat jaarlijks in Sporthallen Zuid plaatsvindt. Cyndium, mede-organisator van Time Warp 2010, wil met Forbidden Planet de bezoeker een ultieme productie voorschotelen. Tien uur de beste minimal, tech house en techno uit binnen- en buitenland.

 

 

Wat: Radical.

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: zaterdag 17 september.

Line-up: June Miller, Kryptic Minds, Myrkur, Live: Phaeleh.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Op 17 september vind de eerste editie van Radical in Patronaat plaats. Radical, opgezet in 2007 door dj Myrkur (Rik Kooyman) en Nika (Rosa Maria Koolhoven) organiseert al meer dan drie jaar dubstep georiënteerde feesten in de OT301 in Amsterdam en heeft al artiesten langs gehad van het kaliber Ramadanman, Icicle, Untold, Cyrus en Headhunter.

Voor de eerste editie in Patronaat komt Radical met Kryptic Minds als headliner, een bekende bij de trouwe Radicalganger en een naam die als muziek in de oren moet klinken bij liefhebbers van zowel de stevigere als diepere 'eyes-down' dubstep. In 2011 timmeren ze stevig verder aan de weg om hun status als een van de grote namen in het genre verder te verstevigen, onder andere met 12' singles als 'Badman', hun eerste album 'One of Us' beide uitgebracht op het gerenommeerde Swamp '81 label en recentelijk hun tweede volledige album 'Can't Sleep'.

 

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws