Voorraad PIAS UK gaat in vlammen op

Partyscene Redactie | 9 augustus 2011
headlines

Relschoppers verwoesten distributiecentrum Londen

Wat zuigen hoolies toch ook enorm. Inwoners van Britse steden durven al nachten niet te slapen, uit angst dat hun huis wordt platgebrand. Winkeliers zien hun levensonderhoud kort en klein geslagen worden. En vandaag bleek dat door brand bij de opslag van PIAS UK veel voorraden van onafhankelijke platenlabels zijn verwoest.

PIAS UK verzorgt de distributie voor bekende labels als Warp, XL Recordings, Defected, Border Community, Soma, Cocoon, Buzzin' Fly, Rekids, Ninja Tune, Brainfeeder, Dessous, Cadenza, Rough Trade, Kitsuné en Desolat. Veel voorraden van deze labels lagen opgeslagen in het ‘Sony DADC warehouse’ in de wijk Enfield, dat maandagnacht ten prooi viel aan de Wii-, sneaker- en H&M-hoolies.

De omvang van de schade is nog niet bekend, omdat men de restanten van het gebouw niet mag betreden. In principe is PIAS (en daarmee dus ook de labels) verzekerd, al is niet zeker of er ook wordt uitgekeerd wanneer de schade ontstaat tijdens rellen. Inmiddels laten fans van de labels van zich horen op Twitter (#labellove). Er wordt opgeroepen om de getroffen artiesten te steunen door hun tracks te downloaden. En er zijn zelfs plannen in de maak voor diverse benefietacties voor de labels, mocht dat nodig zijn.

PIAS liet vandaag in een persbericht weten dat ze samen met Sony hard werken om de impact op hun business zo beperkt mogelijk te houden. Vanuit een nieuw kantoor en met een tijdelijke distributeur hopen ze volgende week de eerste bestellingen weer te kunnen verzenden.

*Update 10/8* Lees hier de reacties van een aantal labeleigenaren op de brand in het distributiecentrum en de gevolgen voor hun labels.

*Update 11/8* Er is een hulpfonds opgezet voor onafhankelijke labels die in de problemen dreigen te komen door de brand.

De brand bij het Sony Centre in Londen

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws