Vloervuller van de week: Francois K

Partyscene Redactie | 5 augustus 2011
headlines

Levende houselegende op Solar festival

Op zaterdag staat Francois Kevorkian in de techy tent tijdens het Solar festival in Roermond. De Amerikaanse househeld draait niet vaak in Nederland, dus kunnen we er niet omheen; de vloervuller van deze week is een klassieker van Francois K.

 

Het woord ‘levende legende’ wordt te vaak onterecht gebruikt, maar in het geval van Francois Kevorkian is deze aanduiding meer dan op zijn plaats. De carrière van de in Frankrijk geboren Kevorkian beslaat bijna veertig jaar, waarin hij werkelijk ieder muziekgenre gedraaid en geproduceerd heeft.

Van de eerste discoreleases op het vermaarde Salsoul label tot new wave bands als The Cure, van pioniers op het gebied van elektronische muziek, zoals Kraftwerk en Depeche Mode, tot megasterren als Mick Jagger en U2. Allemaal werkten ze samen met Francois K.

Onze vloervuller is een track, die medio jaren negentig uitgroeide tot een clubhit, tevens de opener van zijn eerste single/ep op zijn eigen Wave-label Een veel gedraaid item tijdens de legendarische Body & Soul-clubavonden, elke zondagavond in de New Yorkse club Vinyl. Danst u mee?

Francois K. - FK-EP / Hypnodelic

Francois K.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws