Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 5 augustus 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Het is het weekend van de festivals; Dance Valley, Solar Weekend, Welcome to the Future, en buiten de landsgrenzen: o.a. Nature One. Teveel van het goede? Welnee; hoe meer festivals, hoe beter!

 

 

Wat: Major League.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 5 augustus.

Line-up:Aphrodite, Drumsound & Bassline Smith, Black Sun Empire, Limewax, Proxima, Pamb & Harsh, MC Dapper.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Major League pakt deze zomer flink uit. Begin juni zette Nederlands grootste drum ’n bass feest de hoofdstad op z’n kop met DJ sets van onder andere Pendulum en Lenzman. Deze keer is grootheid Aphrodite de headliner, altijd goed voor een dampende avond drum ‘n bass.

Maar er is meer. Het is alweer een jaar geleden dat Drumsound & Bassline Smith te gast waren in de Melkweg. Door de Engelse partysound die zij toen lieten horen ging het dak eraf. In augustus zijn ze op verzoek van heel veel fans terug op Major League.

 

Major League

Wat: Click Weekender - After the festivals.  

Locatie: Westerunie, Amsterdam / Woodstock 69, Bloemendaal (zondag).

Datum: zaterdag 6 augustus / zondag 7 augustus.

Line-up:

Westerunie: Ille Bitch, Michel de Hey, Dimitri, Remy, Mystery Guest

Westerliefde: Philip Young, Live: Arjuna Schiks, Live: Guido Schneider.

Woodstock (zondag): Stefano Richetta, Wouter de Moor, Adam Beyer, Live: Gaiser.

Entree: resp. 16 en 17,50 euro.

Bijzonderheden: Een monster line-up met supertechno verspreid over een heel weekend lang non-stop Click. Het weekend van 6 en 7 augustus volgen een rock-steady Click XL en een waanzinnige Click at the Beach elkaar op. In de Amsterdamse Westerunie denderen Dimitri,Guido Schneider en Michel de Hey voorbij, waar op het strand Adam Beyer en Gaiser voor een van de dikste strandedities tot nu toe het stokje overnemen. Op het Bloemendaalse strand werd in mei al spetterend het startschot gegeven voor een zinderende technozomer met Click. Deze 2 achtereenvolgende Click edities dragen de belofte met zich mee de beste van dit toch al onstuitbare Click jaar te worden.

 

Wat: Solar Weekend.

Locatie: Maasplassen: Noorderplas, Roermond.

Datum: vrijdag 5 t/m zondag 7 augustus.

Line-up: O.a. Benny Rodrigues, Len Faki, Joost van Bellen, François K, Takkyu Ishino, Floating Points, I-F, Larry Heard, Thomas Martojo, Cassy, Chris Liebing, Luke Slater, Marcel Dettmann, Monoloc, Nakato, Tommy Four Seven, Live: Brian Sanhaji.

Entree: Combiticket: 68 euro.

Bijzonderheden: Solar Weekend staat bekend als het creatiefste festival van Nederland. Daarbij gaat Extrema, organisator van dit crossoverfestival, zich dit jaar nog meer concentreren op duurzaamheid. Dit doet ze onder meer met biologisch afbreekbare bekers, het opnieuw toevoegen van een 100% groen podium, biologisch eten en zelfs met de aanschaf van een aantal windmolens. Op deze manier wordt samen met de Solar-creatieven gebouwd aan een mooie toekomst.

 

WTTF

 

Wat: Welcome to the Future.

Locatie: Het Twiske, Oostzaan.

Datum: zaterdag 6 augustus.

Line-up: O.a. Live: Tom Trago, Soul Clap, Live: Quazar, Gregor Tresher, Live: Counterpart, Thomas Schumacher, Secret Cinema, Steve Rachmad, Live: Slam, Ben Klock, Eric de Man, Nina Kraviz, Live: Gabriel Ananda, Seth Troxler, Joris Voorn, Nic Fanciulli, Karotte

Entree: 49,50 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 6 augustus strijkt het Welcome to the Future festival voor de vijfde keer neer in het mooiste natuurgebied van Amsterdam en omgeving: het Twiske bij Oostzaan. Een jubileum! En bovendien alle reden voor feest, want WTTF viert zijn vijfde verjaardag met een programma dat staat als een huis. Met van 12 uur 's middags tot middernacht de beste house, tech-house en techno die de internationale scene te bieden heeft.

Sinds de legendarische, zonovergoten eerste editie van 2007, toen het intieme WTTF in een klap zijn naam vestigde als het meest avontuurlijke en vooral ook gezelligste festival van de zomer, is Welcome to the Future uitgegroeid tot een evenement van formaat, dat ook internationaal van zich doet spreken. Daarom ook dit jaar weer een line-up om trots op te zijn, met zo'n vijftig nationale en internationale dj's, verdeeld over zes podia.

 

 

Wat: Nature One.

Locatie: Raketbasis Pydna, Kastellaun (Duitsland).

Datum: donderdag 4 t/m zaterdag 6 augustus.

Line-up: O.a. Marco Bailey, Takkyu Ishino, Live: Acid Junkies, Matthias Tanzmann, Gregor Tresher, Dominik Eulberg, Live: Format: B, Live: Eric Sneo, Live: Planetary Assault Systems, Felix Kröcher, Dave Clarke, Live: The Advent, Umek, Rush, Frank Kvitta, Paul van Dyk, Live: Anthony Rother, Live: Chymera, Monika Kruse, Live: Lützenkirchen, Adam Beyer, Sven Väth.

Entree: 64 euro.

Bijzonderheden: 'Go wild – freak out'. Dat is het motto van de zeventiende Nature One en daarmee de onverbloemde verplichting om een lang festivalweekend vol plezier te beleven. 300 deejays uit de hele wereld komen van 5 tot 7 augustus naar de raketbasis van Pydna in Rijnland-Palts. Op maar liefst 23 podia komt de hele waaier van elektronische muziek aan bod, met sterren zoals Paul van Dyk, Sven Väth, Sander van Doorn, Dave Clarke en ATB. Er worden meer dan 55.000 bezoekers verwacht. Bont, vrolijk en luid was Nature One altijd al. Nu wordt het levensgevoel van het grootste Duitse festival voor elektronische muziek tot officieel motto gepromoveerd: 'Go wild – freak out'. Reeds voor de zeventiende maal ontmoeten ravers en festivalgangers uit heel Duitsland en de buurlanden elkaar op een in onbruik geraakte raketbasis van het Amerikaanse leger in de buurt van Kastellaun in de Hunsrück.

Wat: Dance Valley Festival 2011.

Locatie: Recreatiegebied Spaarnwoude.

Datum: zaterdag 6 augustus.

Line-up:

O.a. The Martinez Brothers, Copyright, Henry Saiz, James Zabiela, Nick Warren, Danny Howells, Hernan Cattaneo, Layo & Bushwacka, Umek, Sneak, Davide Squillace, Steve Bug, Live: KiNK, Josh Wink, Shlomi Aber, Funk d'Void, Eric Prydz, Radio Slave,  Steve Angello, Trevor Rockcliffe

Entree: 69 euro.

Bijzonderheden: De zeventiene editie van Dance Valley, de moeder van alle dance festivals, gaat weer ouderwets groots los in de Velsen Valley onder de rook van Amsterdam. Het lijkt erop dat alle regen voorlopig uit de hemel is gevallen en dat het wel eens een verdomd lekker weertje zou kunnen worden. Maar eigenlijk maakt het niet uit, want Dance Valley heeft een unieke vibe die al zeventien jaar staat als een huis. Aldus, het persbericht ...

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws