Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 15 juli 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Er staat ons een heus festivalweekend te wachten. Zo her en der vinden er ook wat leuke clubnachten plaats, maar dat zijn vaak verlengstukken van de festivals overdag. Op de stranden kun je in de bekende beachclubs ook een toffe (techno)dj tegen het lijf lopen. Voldoende plekken dus om stoom af te blazen/dansen. Have fun!

 

 

Wat: Vrij - The afterwork festival.

Locatie: Olympisch Stadion, Amsterdam.

Datum: vrijdag 15 juli.

Line-up: O.a. Booka Shade, Dimitri, Kraak & Smaak, Maestro, Marnix, Sander Kleinenberg, Secret Cinema, Live: Goldfish, Live: Parov Stelar Band.

Entree: 47,50 euro.

Bijzonderheden: Vrij Festival? Het nieuwe city festival van Amsterdam op het veld van het historische Olympisch Stadion. Het Vrij Festival viert op 15 juli op het heilige gras in de open lucht een nieuwe zomerse dag van de vrijheid. Waarom? To fonk, jump, kiss, dance and drink to freedom in the city sun. Waarom zou je? Vrij Festival is hét excuus om de laatste uren van de werkweek niet in je duffe kantoor door te brengen, maar alvast samen met tienduizend 'lotgenoten' het weekend in te luiden. It's time to get out!

 

 

Wat: Trouw aan Roosje.

Locatie: Factory 10, Rotterdam.

Datum: vrijdag 15 juli: TrouwAmsterdam / zaterdag 16 juli: Doornroosje, Nijmegen.

Line-up: Bert de Rooij, Darko Esser, Live: Cobblestone Jazz, Brent Roozendaal, Jocelyn Abell, Roger Gerressen, Steve Mensink.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Wat krijg je als de twee beste clubs van Nederland een uitwisselingsproject aangaan en -letterlijk- bij elkaar over de vloer komen? Juist, een heel, heel, heel erg fijn weekend. Op vrijdag 15 juli verzorgt Doornroosje de programmering in Trouw met Nijmeegs talent en op zaterdag 16 juli is het de beurt aan Trouw om met haar artiesten in Doornroosje de line-up te sieren. Uiteraard mag een speciale gastartiest op de 'Trouw aan Roosje' gedoopte clubavonden niet ontbreken. Zowel in Trouw als in Doornroosje is dat Cobblestone Jazz.

 

Doornroosje

Wat: Origins Festival the second wave.  

Locatie: Indoorstrand Binnenpret, Groningen.

Datum: zaterdag 16 juli.

Line-up: main area (Indoor): Alexander Kowalski, Andreas Bergmann, Jason Shae, Milan Meyberg, Pete Bandit, Prunk, Riso, Rodriguez Jr, Ruede Hagelstein, MC: Bom

VJ: Beun & Haas Visuals

Vrijbuiters (Outdoor): Freddy Spool, Michiel Tettero, Reiss, Live: Anna Bohle.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 26 februari van dit haar vond de eerste editie van het dance evenement 'Origins' plaats. Voor 900 bezoekers werd een nieuwe locatie geïntroduceerd, het indoorstrand Binnenpret, dat bij velen in goede smaak viel. Met een internationale line-up en een visueel spektakel van licht en beeld, was het naar zeggen 'on-Gronings' groots... Na het succes van de lancering, is het op zaterdag 16 juli tijd voor deel twee van Origins. Dit maal in de vorm van een 10 uur durend festival, van 14:00 tot 24:00, met een line-up die er niet om liegt.

 

 

Wat: Costa del Soul festival Editie 7.

Locatie: Blijburg aan zee, Amsterdam.

Datum: zaterdag 16 juli.

Line-up: O.a. A.skillz, Arto Mwambé, Casper Tielrooij, Linkwood, San Proper, Thomas Martojo, Cassy, Marnix, Melon, Rick Wade, Aron Friedman, Axel Boman, Eric de Man, Kornél Kovács, Petter, Steven Pieters, Live: Anonym, Aardvarck, Steven de Peven, Willie Wartaal, Kareem Raihani, KC the Funkaholic, Rich Medina eva

Entree: 35 euro.

Bijzonderheden: Al zeven jaar lang werpt Costa del Soul festival zich op als pareltje van de hoofdstedelijke festi-valzomer. Zaterdag 16 juli opent Costa Del Soul Welness resort © haar deuren op Blijburg, met een muziek- en kunstprogrammering van formaat. Linkwood, Cassy, Rick Wade, A.skillz… allemaal dragen ze bij aan een onvergetelijke stranddag, op een steenworp van de Amsterdamse binnenstad.

Costa del Soul festival kiest voor een warm geluid: souldoordrenkte muziek en diverse live optredens voeren de boventoon op de zes podia van het festival. Met de voeten in het zand dans je bij Amsterdams sfeervolste stadsstrand van vroeg in de middag tot 's avonds laat, waarna je binnen door kunt gaan tot diep in de nacht.

Naast muziek valt er een hoop te beleven op cultureel en culinair vlak. Zo wordt een muur van vijftig meter door ruim veertig kunstenaars live beschilderd. En is er een hippiemarkt, waar je de terecht kunt voor alles dat je thuis bent vergeten of kan deelnemen aan diverse activiteiten. En niet te vergeten de gastronomische hoogstandjes uit alle hoeken van de wereldkeuken – wellness verzekerd.

Wat: Dour Festival 2011.

Locatie: Dour, België.

Datum: donderdag 14 juli t/m zondag 17 juli.

Line-up: O.a. Cypress Hill, Tiga, Kode9 & the Spaceape, Laurent Garnier, Martyn, Live: Gold Panda, Vitalic, Ellen Alien, Sascha Funke, Joy Orbison, Ramadanman, Booka Shade, Flying Lotus, Gaslamp Killer, live: Nosaj thing, Luke Vibert eva.

Entree: Dagkaarten 50 euro / PassePa rtout: 100 euro.

Bijzonderheden: Op de 23e editie ontvangt Dour Festival meer dan 200 bands en dj's. Een rijke bron van muziek waaraan de Dour-gangers zich tegen democratische prijzen kunnen laven. Op het menu: enkele grote klassiekers, de must see acts van het moment en een greep uit de ontdekkingen van morgen.

Tijdens het alternatieve muziek festival van Europa zullen maar liefst 7 podia, 4 dagen lang, ruimte bieden voor alle muziek liefhebbers. Op deze podia zullen verschillende muziekstijlen tot in de late uurtjes samensmelten tot 1 groot episch gehalte. Waar je 's middags kan genieten van het beste van o.a. (dub)reggae en pop/rock zal je vier dagen lang, elke nacht, een muzikaal avontuur tegemoet gaan waarbij de elektronische muziekliefhebbers sowieso aan hun trekken komen.

Karavaan

 

Wat: HEY!

Locatie: Beachclub De Karavaan, Scheveningen.

Datum: zaterdag 16 juli.

Line-up: Michel de Hey, Matthias Tanzmann

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Na strandedities met Paco Osuna, Martin Buttrich & tINI, Olene Kadar, Wouter de Moor en meer staat nu het volgende hoogtepunt van de zomer op het programma; Matthias Tanzmann bij de Karavaan.

Matthias Tanzmann is het gezicht van het Duitse Moonharbour label. De uit Leipzig afkomstige Matthias Tanzmann is naast dj ook een enorm gewaardeerd producer met top releases op voornamelijk zijn eigen Moon Harbour label. Echt bekend is Matthias Tanzmann voor velen door zijn jarenlange residentie op de Circo Loco avonden in de DC10 in Ibiza. Iets wat veel zegt over de dansbaarheid van de Duitser zijn muziek, stilstaan is bijna onmogelijk.

Wat: Extrema Outdoor   

Locatie: Aquabest, Best.

Datum: zaterdag 16 juli.

Line-up: O.a. Armand van Helden, John Dahlbäck, Dorian Paic, Raresh, Ricardo Villalobos, Sven Väth, Live: Johannes Heil, Sasha, Gui Boratto, Carl Craig, Moodymann, Paul Woolford, Richie Hawtin, Mr. Oizo, Green Velvet eva.

Entree: 68 euro.

Bijzonderheden: Met hostings van internationaal gerenommeerde concepten zoals Cocoon, This Is van Sander Kleinenberg en Planet E (Carl Craig) heeft Extrema ook dit jaar een bijzonder breed palet aan artiesten weten te programmeren.

Nieuw dit jaar op het festival is de Creative Playground, waarin alle zintuigen geprikkeld worden door Extrema's internationale kunstenaarsnetwerk. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten met de spectaculaire eindshow. Aan het einde van het festival verzamelen de artiesten en de 50.000 bezoekers zich met de organisatie aan het strand om een ongetwijfeld prachtige dag feestelijk af te sluiten.

Wat: Cocoon at the beach

Locatie: Woodstock 69, Bloemendaal aan zee.

Datum: zondag 17  juli.

Line-up: Frenk Wiersma, Live: Arjuna Schiks, Dorian Paic, Onur Özer, Live: Johannes Heil, André Galluzzi.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Heb je geen kaartje voor Extrema, waar Cocoon een complete tent host, dan kun je als technoliefhebber pur sang je hart komend weekend alsnog ophalen aan het Bloemendaalse strand. Goed, Cocoon-voorman Sven Vath is er niet bij, maar er is een aantal uitstekende vervangers geregeld dat de sound van het Duitse technolabel als geen ander ten gehore kan brengen. En dat met je teenslippers in het zand!?!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws