Innervisions gaat het zelf doen

Partyscene Redactie | 7 juli 2011
headlines

Label start met zelf-distributie

Met het teruglopen van het aantal platenzaken en de platenverkoop in het algemeen, gooit het label van Dixon en Âme het eens over een andere boeg. Ze schrappen de tussenhandelaar en gebruiken vanaf nu alleen nog hun eigen webshop voor de verkoop van releases.

 

Dixon en Âme gooien het met hun label eens over een andere boeg.Om in deze digitale tijden toch nog wat omzet te kunnen draaien met vinyl, moest er iets veranderen bij Innervisions. Eén optie was het versoberen van de mastering, het artwork en de bijzondere verpakking van hun releases. Dat dat echt geen optie was vertelt Dixon deze week bij de collega’s van Resident Advisor. De tweede optie was het op de schop nemen van het distributiesysteem.

75% van de Innervisions-releases bleken rechtstreeks via hun eigen distributeur Word And Sound te worden opgekocht door andere grote online distributeurs als Juno en Decks.de. Innervisons kiest er daarom voor om vanaf nu al hun releases exclusief via de eigen webshop Muting The Noise te gaan verkopen.

Waar het label normaal maar 30% van de opbrengst krijgt bij de verkoop van een release, is dat via de eigen webshop 100%. Om de toch al afbrokkelende platenzaakcultuur niet een extra schop na te geven, blijven ze wel leveren aan een stuk of zes platenzaken ‘die hun best doen die cultuur in stand te houden’, waaronder Phonica in Londen.

Dixon denkt dat dit de enige manier is voor vinyl producerende labels om het hoofd de komende jaren boven water te houden. Ook lijkt het hem niet ondenkbaar dat verschillende labels in de toekomst samen gaan werken om zelf de distributie in de hand te houden. Meer ideeën van Dixon over de toekomst van vinyl, mix-cd’s en de oprukkende ‘wegwerpcultuur’ in de (elektronische) muziek vind je hier.

Vanaf volgende week verkrijgbaar in de eigen webshop Muting The Noise:

IV35 / Osunlade – ‘Envision’ (Âme remix)

 

Website Innervisions

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws