Livestreams en RBMA videocasts vanaf Sonar 2011

Partyscene Redactie | 16 juni 2011
headlines

Sonar 2011 via diverse media te volgen

Ga je dit jaar niet richting Sonar, dan kun je toch een beetje meegenieten via internet. O.a. Scanner FM en BBC zenden vanaf donderdag live uit of hebben hun programmering aangepast op het festival en RBMA brengt ons zelfs een aantal live videocasts.

 

Via diverse streams toch een beetje meegenieten van Sonar 2011.Net als vorig jaar staat de online radiozender Scanner FM uit Barcelona drie dagen volledig in het teken van Sonar. Er zijn live-uitzendingen vanaf Sonar By Day van 12:00 tot 22:00u. Deze uitzendingen zijn te beluisteren via twee kanalen: de Scanner FM-stream en de officiële Sonar Radio-stream.

Op de Sonar Radio-stream komen tijdens de 'Sonar Sessions' ook opnames van Sonar By Night voorbij en verder verzorgt Scanner nog videoreports op hun website met 'Scanner TV'. Veel interviews en al het commentaar zijn waarschijnlijk wel in rap Spaans of Catalaans, maar dat mag de pret niet drukken :-) Meer details vind je op Facebook.

Red Bull Music Academy host traditioneel weer het SonarDôme-podium en zal 10 live videocasts(!) vanaf SonarDôme uitzenden, via hun eigen site en de Sonar website. Verder is er op de RBMA Radio-site 72 uur lang een uitzending met allerlei Sonar-gerelateerde artiesten te horen. Dit is het schema voor de live videocasts:

Donderdag 16 juni
4:00pm Poirier feat. Boogat (Ninja Tune, CA) - dj set
5:15pm kidkanevil (First Word, UK) - live
6:30pm The Brandt Brauer Frick Ensemble (!K7, DE) - live

Vrijdag 17 juni
6:30pm Teebs (Brainfeeder, US) - live
7:30pm Discodeine (Dirty, FR) - live
8:30pm B. Bravo (Frite Nite, US) - live

Zaterdag 18 juni
3:30pm David Rodigan (Kiss FM, UK) - dj set
5:00pm Electric Wire Hustle (BBE, NZ) - live
6:00pm Illum Sphere (Hoya:Hoya, UK) - dj set
7:15pm Cosmin TRG (50WEAPONS, RO) - dj set

Ook de BBC is dit jaar weer van de partij, met een Sonar showcase op het festival zelf, vrijdagavond op het SonarLab-podium. En er zijn diverse thema-uitzendingen op BBC Radio 1. Op donderdagavond is er een festival-preview met Toddla T en Annie Mac verzorgt vrijdagavond een special voordat ze zelf op het SonarLab-podium stapt, met als gasten o.a. Benji B, Redlight, Katy B en Toddla T. De Essential Mix staat dit weekend in het teken van het festival en volgende week zullen Benji B en Annie Mac terugkijken op Sonar 2011 in hun eigen programma’s.

Daarnaast zijn er nog meer Spaanse media die aandacht aan Sonar besteden en ook de Italiaanse zender RAI Radio 2 doet verslag vanuit Barcelona (hier vind je het complete overzicht van alle media). Met een beetje slim surfen over de interwebs, kun je dus ook thuis een beetje meegenieten van Sonar 2011.

Website Sonar 2011

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws