Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 3 juni 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Wordt het een tropisch warme en zonnig weekend, of krijgen we de nodige buien te verwerken, na een zeer droge periode? De weermannen spreken elkaar een beetje tegen. Hoe dan ook: het zomerfestivalseizoen is officieel geopend. Have fun.   

 

 

Wat: Midnight Freaks

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 3 juni.

Line-up: De Man Zonder Schaduw, Limon, Mystery Guest, Onur Özer.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De Midnight Freaks kijken al maanden uit naar de vooravond van Amsterdam Open Air festival! Ze organiseren namelijk een hele dikke preparty van dit festival om alvast helemaal in de stemming te komen en te proosten op een geweldige dag. Voor de gelegenheid komen hoofdact Onur Özer, resident Limon, De Man Zonder Schaduw en een speciale Mystery Guest vanuit het Amsterdam Open Air die tot op een bepaald moment geheim zal blijven.

Westelijk Handelsterrein

Wat: Strange Fruit.

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: vrijdag 3 juni.

Line-up: Ramadanman, Lucky Dubz & Thelonious.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Na het succes van het 6-jarig bestaan gaat Strange Fruit op vrijdag 3 juni verder op het pad dat ze al 6 jaar lang vol vertrouwen volgen. Net zoals in alle voorgaande edities worden de muzikale lijnen aan het begin van de avond uitgezet door de Strange Fruit residents Thelonious en Lucky Dubz.

Strange Fruit zou Strange Fruit echter niet zijn als er niet een speciale gast is uitgenodigd. Ditmaal is dat David Kennedy die bij de liefhebbers beter bekend staat als Ramadanman of Pearson Sound.

Het afgelopen jaar wijkt het werk van David Kennedy als Ramandanman en Pearsonsound af van de conventionele dubstep. Geen verrassing voor iedereen die zijn carrière vanaf het begin heeft gevolgd: altijd al neigde hij naar zijn eigen percussie gedreven stijl die hij mixte met een dikke bas en synth. Hij is al meerdere malen de wereld rondgereisd om muziek uit te brengen met producers als Joe, Elgato en James Blake.

Wat: This is Amsterdam.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 3 juni.

Line-up: James Zabiela, Dimitri Kneppers, Ferreck Dawn, live: Hi-Fi Mystery School.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Als internationaal gerespecteerd 'brand' reist Sander Kleinenberg's 'THIS IS' concept al jaren de wereld over om ook elders bezoekers een stukje van het Amsterdamse gevoel mee te geven. Met Amsterdam als thuisbasis heeft THIS IS natuurlijk een naam hoog te houden en wordt het onderste uit de kan gehaald om dat op vrijdag 3 Juni a.s. wederom met verve te doen.

Met een dj van wereld formaat als James Zabiela en de levende legende Dimitri Kneppers, ook wel bekend als DJ Dimitri haalt het Amsterdamse THIS IS het beste van het beste in de wereld van house en techno naar de Melkweg! De Amsterdamse nieuwe school wordt vertegenwoordigd door Ferreck Dawn en Hi-Fi Mystery School.

 

 

Wat: Club Oddstream.

Locatie: De Vasim Fabriek, Nijmegen.

Datum: vrijdag 3 juni.

Line-up: Alec Empire, Rude 66, T. Raumschmiere, Live: Applescal, Live: Grimm Limbo Entree: 15 euro (passe-partouts: 45 euro).

Bijzonderheden: Oddstream is een nieuw multimediafestival, dat tussen 2 en 5 juni in Nijmegen plaatsvindt, en presenteert een gevarieerd programma van muziek, (interactieve) kunst en onder meer film. Een festivalcamping moet er voor zorgen dat tevens bezoekers vanuit andere delen van Nederland en Duitsland komen.

Op vrijdag treedt een rits bijzondere artiesten op, dus die hebben wij er uitgepikt. Los daarvan zijn alle dagen aan te raden.

 

 

Tivoli

Wat: Blackout.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 3 juni.

Line-up: Aphrodite, Spectrasoul, Black Sun Empire, Eskalation, Mc Dart, Mc Multiplex.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Blackout is de vaste drum ‘n’ bass- en dubstep-avond van Black Sun Empire in Tivoli. Met vanavond een bescheiden legende als hoofdact: the godfather of jungle, DJ Aphrodite! Voor velen was hij eind jaren negentig de kennismaking met drum ‘n’ bass, en hij draait nog steeds over de hele wereld. Zoals zijn boeker zegt: he always delivers! Spectrasoul is een duo uit Brighton dat sinds 2006 aan de weg timmert, of liever: beukt – je kent ze van hun moderne klassieker Alibi. Organische drum ‘n’ bass, dus goed voor je hele lichaam (en geest). Utrechts eigen Eskalation maakt de bill compleet, host is MC Dart.

 

 

Wat: 360.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 4 juni.

Line-up: 360 Soundsystem, Live: Aril Brikha, Live: Chymera.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Daar waar 360 vorige maand zelf de enige live act was, hebben de mannen van 360 het op zaterdag 4 juni goed voor elkaar met niet één, maar twee live acts van het hoogste niveau: Chymera en Aril Brikha. Brikha keert na vier jaar weer terug naar 360 om dit keer in Trouw een live set neer te zetten. Met dertien jaar onder de riem als producer, heeft de maker van vele klassiekers meer dan genoeg materiaal om uit te putten. Chymera komt wat dat betreft aardig in de buurt van zijn maatje Brikha en gaat ook live op 360.

 

 

Wat: Free Your Mind Festival.

Locatie: Stadsblokken, Arnhem.

Datum: zaterdag 4 juni.

Line-up: O.a. Steve Rachmad, Ben Sims, Live: Gaiser, Live: Anthony Rother, Kevin Saunderson, Live: Minilogue, Live: Stephan Bodzin, Josh Wink, Surgeon, Benny Rodrigues,  Dyed Soundorom, Live: Barem, Live: Mathew Jonson, Steve Bug, Sneak, Michel de Hey, Live: Skream, Caspa, Nicon, Live: Bar9.

Entree: 45 euro.

Bijzonderheden: Over een paar dagen barst het feest weer los als de achtste editie van Free Your Mind plaatsvindt aan de oevers van de Rijn. Tegen eerdere berichten in vindt het festival gewoon weer plaats op die unieke Stadsblokken in Arnhem! Met recht een 'achtste wonder' na de aangekondigde laatste editie van vorig jaar. Dit jaar wordt er bovendien grootser en breder uitgepakt dan ooit. Tel daar de fantastische weersvoorspelling en de hardlopende kaartverkoop bij op en alle ingrediënten voor een legendarische editie zijn aanwezig!

Wat: Steve Rachmad in het zand.

Locatie: Strand Oog in Al, Utrecht.

Datum: zaterdag 4 juni.

Line-up: Edwin Oosterwal, Eva Maria, Steve Rachmad, Taras van de Voorde, Warren Fellow

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: Een van de intiemste plekjes van Utrecht wordt deze lente en zomer dé plek waar je met een drankje in de zon kan genieten van techno, techhouse en minimal. Elevation Events is trots dat zij de volledige programmering op Strand Oog in Al mag verzorgen. Diverse evenementen in alle soorten en maten. Niemand minder dan Luna City Express opent het veelbelovende chill- en feestseizoen.

Een waarschuwing is afgegeven, omdat Strand Oog in Al een locatie is waar veel mensen meteen door verkocht zijn. Men neme een strandhuis, strandje, gras om heerlijk op te chillen en wat hippe boten die de muziek doen terugkaatsen. Muziek? Dat regelt Elevation Events, want de DJ's ontbreken nog in dit recept voor de ultieme lente- en zomerdag. Heerlijk relaxt of kei hard losgaan. Het komt allemaal voorbij dit seizoen.  

Paard van Troje

Wat: One night with State-X.

Locatie: Paard, Den Haag.

Datum: zaterdag 4 juni.

Line-up: Akkachar, Eprom, Slugabed, Live: Stateless.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: State-X New Forms, festival voor avant-rock, cutting-edge electronics en nu-art gaat dit jaar kleinschalige, experimentele avonden organiseren in dezelfde programmeerlijn van het festival. Onder de naam An Other Night With State-X New Forms zullen er op verschillende locaties in Den Haag door het jaar heen een reeks aan concerten plaatsvinden waarbij harde gitaren en vernieuwende elektronica de boventoon zullen voeren.

Wat: Save me at the beach festival.

Locatie: Woodstock 69, Bloemendaal aan Zee.

Datum: zaterdag 4 juni.

Line-up: Daan Donk, Erick Eerdhuizen, Isis, Olivier Weiter, Peter Horrevorts, Prunk, Stefano Richetta, Tim Wolff, Live: Arjuna Schiks.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 4 juni geven Monkey Business en Woodstock 69 het startsein voor de zomer. En hoe! Na 6 succesvolle edities van Save me at the beach, staat er een aantal toonaangevende Nederlandse DJ's te trappelen om er weer een heerlijk feest van te maken op de meest chille strandlocatie van Nederland.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws