5 vragen aan Marc Romboy en Stephan Bodzin

Partyscene Redactie | 12 mei 2011
headlines

Laurent Garnier haalde de deadline niet

BodzinRomboy

Het leven van een producer speelt zich tegenwoordig vooral digitaal af. Nachtenlang verscholen achter de laptop zoekende naar die ene perfecte baslijn of synth. Eenzaamheid ligt op de loer. Niet voor Marc Romboy en Stephan Bodzin. Zij zoeken elkaars aanwezigheid op. Want samen is toch leuker dan alleen? Met 'Luna' brachten de Duitse minimal-giganten onlangs hun tweede album uit. Tijd om het duo eens aan de tand te voelen.

Tekst: Aart Gaasbeek

1) Wie 'Luna' koopt krijgt waar voor zijn geld. Want naast het album wordt de fan getrakteerd op maar liefst 22 remixes door o.a. Speedy J, Chris Liebing en Gui Boratto. Hoe krijg je in godsnaam 22 artiesten bij elkaar?

Marc: "Heel simpel. We hebben een lijst gemaakt met al onze favoriete producers en hebben ze allemaal benaderd. Stuk voor stuk reageerde ze zeer enthousiast. We hadden niet verwacht zoveel positieve reacties te krijgen. We stonden voor een dilemma. Een aantal afwijzen of alles uitbrengen. We hebben voor het laatste gekozen."

Stephan: "Chris Liebing stuurde ons zelfs direct de volgende dag zijn remix van 'Puck'. Ook Laurent Garnier was enthousiast, maar hij haalde de deadline niet. Hij was te druk met de compositie van een stuk voor het Russische Boslhoi Ballet.

2) Wat is jullie favoriete remix?

Marc: "Ik ben heel trots dat Moritz von Oswald een remix heeft gemaakt van 'Phobos'. Zijn producties als Basic Channel zijn een grote inspiratiebron voor mij.

Stephan: "Het is geheel afhankelijk van mijn stemming. Het zijn stuk voor stuk kwalitatief hoogstaande remixen. Als ik er toch één moet aanwijzen dan is het Minilogue's Meditation remix van 'Hydra'.

3) Wat is het verschil tussen solo en als duo produceren?

Marc: “Als je alleen produceert kun je natuurlijk volledig je eigen weg gaan. In Stephan heb ik iemand gevonden waarmee ik volledig op één lijn zit. We vullen elkaar perfect aan. Eén blik is bij ons al vaak voldoende!”

Stephan: “Als soloproducer is het intensiever; het duurt veel langer voordat een track afgerond is. Met Marc kan ik iets creëren wat verder gaat dan onze soloproducties. We zitten niet aan één concept vast.”

4) Welke specifieke kwaliteit als producer waardeer je van elkaar?

Marc: “Stephan weet zich te onderscheiden door een sterke focus op melodieën. Dit tezamen met zijn onvoorwaardelijke passie vormen de basis van zijn succes.”

Stephan: “Marc kan als geen ander muziek vertalen naar de dansvloer. Als producer en dj. Het is pure passie die hem drijft en wat zijn muziek en dj-sets ook uitstralen.”

5) Tot slot noem drie favoriete tracks van elkaar?

Marc:

1) "Marathon man", Stephan's eerste single en na al die jaren nog steeds in mijn platentas.

2) "Rekorder 10.1", een tijdloze track zonder 'kick drum' maar brengt het publiek altijd in vervoering.

3) "Liebe ist..." Album, master piece!

Stephan:

1) "Model 1601" makes me fly.

2) "616 seconds" &

3) "Sonora" van zijn tweede en geniale album Crowdpleasers Pur Sang.

Marc Romboy

Stephan Bodzin

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws