20 jaar Soma Records

Partyscene Redactie | 11 mei 2011
headlines

Wat zijn jouw favoriete Soma-tracks?

Soma Records, het kindje van de Schotse technoproducers Orde Meikle en Stuart McMillan, alias Slam, gaat al twintig jaar mee en is daarmee één van de oudste house- en technolabels van onze planeet. En Soma zou Soma niet zijn als dat niet wordt gevierd met … muziek.

Soma Records, het kindje van de Schotse technoproducers Orde Meikle en Stuart McMillan, alias Slam, gaat al twintig jaar mee en is daarmee één van de oudste house- en technolabels van onze planeet. En Soma zou Soma niet zijn als dat niet wordt gevierd met … muziek.De ontdekkers van o.a. Daft Punk, Funk D’void en Silicone Soul hebben de house- en technowereld de afgelopen twee decennia  overspoeld met toffe releases. Met bijna 300 ep’s en 100 albums is er bijna geen dance-label te ontdekken die dat grote aantal overschrijdt.  En dan hebben we de vele verzamelaars en mixcompilaties nog buiten beschouwing gelaten.

Om het jubileum wat luister bij te zetten, is Soma een serie releases begonnen waar de populairste singles, uitgebracht in de afgelopen twintig jaar, opnieuw (digitaal) uitkomen, voorzien van een fonkelnieuwe remix. Clubhits van Daft Punk, Silicone Soul en Scott Grooves hebben reeds een re-release gehad, en er volgen meer tracks. Houd de site in de gaten en stuur je favoriete tracks naar het Soma-label. Misschien levert dat wel een re-release van jouw ultieme dansvloerkraker op!

5 Soma-parels op een rijtje:

Soma - Positive Education

Silicone Soul – Right On For The Darkness

Funk D’Void – Diabla

Chaser – Tall Stories (+ Ian Pooley rmxs)

Percy X – Maintain

Meer info over 20 jaar Soma Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws