Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 6 mei 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Sun is shining, weather is sweet. Wederom een zomers weekend in ons land. Als je geen zin hebt in een bloedhete club, struin dan de vele strandtenten in o.m. Scheveningen en Bloemendaal af. Fijne feestjes gegarandeerd, met een hele bups toffe artiesten uit binnen- en buitenland. Vergeet de zonnebrand niet. Have fun!  

 

 

Wat: Karocel @ Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 6 mei.

Line-up: live: Karocel aka Mathias Kaden & Marbert Rocel, Pete Bandit & Jason Shae, Dollkraut, Bert de Rooij, Olff.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Karocel bestaat uit Marbert Rocel en Mathias Kaden. Marbert Rocel is een electronica band en Mathias Kaden dj en producer. Zij waren het hoogtepunt op het Duitse festival Nachtdigital.

 

 

Wat: Perron-weekender.

Locatie: Cultuurpodium Perron, Rotterdam.

Datum: vrijdag 6 en zaterdag 7 mei.

Line-up:

Vrijdag: Jack Sparrow, MRK1, Mucky Muxx, Samnesia, Skream, MC: Dart, MC: Drew.

Zaterdag: Bas Mooy, Ben Sims.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Nieuw in Rotterdam is cultuurpodium Perron aan de Schiestraat, vlak achter het Hofplein; fijne zaak met funktion one boxen, goede verlichting + een rauwe uitstraling. Met de programmering zit het wel goed, zoals komend weekend. Met vanavond moddervette dubstep van o.a. Skream en zaterdag heftige techno van o.a. Ben Sims.

 

 

Wat: Midnight Freaks.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 6 mei.

Line-up:

Air 1, Saved Labelnight: Alex Tepper, Edwin Oosterwal, Nic Fanciulli

Air 2, hosted by Miscism: Cinnaman, Sakka, Thomas Martojo.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na een geweldig jubileumweekend zetten we het feest in het tweede levensjaar van AIR natuurlijk gewoon door. De Midnight Freaks hebben beloofd dat ze aanstaande vrijdag voor een 'intergalactic planetary music experience' in AIR zullen zorgen. Deze spacey editie van hun feestje wordt georganiseerd in samenwerking met Saved Records van Nic Fanciulli. Naast Nic Fanciulli zullen ook Alex Tepper en Edwin Oosterwal hun uiterste best doen om het publiek de sterren van de hemel te laten dansen. MISCISM zet zich in AIR2 in om een ieder kennis te laten maken met de nieuwste UK stromingen.

De Karavaan

Wat: Hey Last Minute.

Locatie: De Karavaan, Scheveningen.

Datum: zaterdag 7 mei.

Line-up: Michel de Hey, Benny Rodrigues.

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: Van de Hyves-pagina van Michel de Hey: ‘met de geweldige weersvoorspelling voor zaterdag hebben we besloten een last-minute HEY! beach party te organiseren bij 'onze' strandclub de Karvaan in Scheveningen. Vanaf 14.00 tot zo lang jullie er zin in hebben! Natuurlijk een heel lange dj set van Michel maar ook een dj-set van iemand die al heel lang niet meer gedraaid heeft (ra-ra-ra wie is dat!?)’

 

 

Wat: 360 Invites Brancaleone & Colors.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 7 mei.

Line-up:

Trouw - 360 Invites Brancaleone: 360 Soundsystem, Donato Dozzy, Mykaz

De Verdieping - Colors: Cinnaman, Jackmaster, Joy Orbison.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: 360 heeft voor de verandering geen live act uit het buitenland op zaterdag 7 mei in Trouw staan. 360 staat, voor het eerst ooit, namelijk zelf live in de club. De gastartiest draait deze keer dus een dj set en dit wordt een Italiaanse aangelegenheid. Donato Dozzy komt over uit Rome voor het uitwisselingsproject DIME (Dutch Italian Music Exchange). De nieuwe 360 resident Mykaz opent de avond in de bovenzaal van de club. Alsof dit nog niet genoeg is, gaat ook De Verdieping open op zaterdag 7 mei voor de eerste verjaardag van Colors. In de kelder van TrouwAmsterdam staan die avond Cinnaman én een bijzondere samenwerking op het programma: JoyMaster. JoyMaster? Trouw hoort je denken, moet dat niet óf Joy Orbison zijn, óf Jackmaster? Nee. En hier is waarom: sinds februari zijn de twee samen aan het toeren en draaien ze back2back onder een samensmelting van beide namen: JoyMaster.

 

 

Wat: Reworck.

Locatie: Woodstock69, Bloemendaal.

Datum: zaterdag 7 mei.

Line-up: Fady Ferraye, Pole Folder, Sasha

Entree: 18 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag een knallende party op Woodstock 69 met als headliner DJ Sasha! De man is een van de gevestigde waarden in de internationale progressive scene en wist dankzij zijn steeds innovatieve sets al bijna 30 jaar mee te draaien.

Naast Sasha staat de Belgische progressive held Pole Folder op het programma. Het event staat in het teken van zijn eigen label Reworck, dat hij onlangs uit de grond stampte.

Dankzij zijn release ‘Sabor A Mi’ op Reworck, wist ook Duitser Sven Jaeger een plaatsje op de affiche te bemachtigen. Hij is al meer dan 10 jaar actief in de Duitse technoscene als promotor, DJ en producer en is hiermee dus niet aan zijn proefstuk toe.

Als laatste vult Labyrinth Bookings artiest Faddy Ferraye het rijtje aan. Geboren in Beirut, zocht hij in de jaren ‘80 in de aparte setting van een schuilkelder de toevlucht in muziek. Na zijn verhuis naar Amsterdam, kwam zijn internationale DJ-carrière op slag van grond inclusief residencies, releases en zelfs eigen labels.

Woodstock

Wat: Herr Zimmerman's Kindergarten.

Locatie: Factory10, Rotterdam.

Datum: zaterdag 7 mei.

Line-up: Tanzman, Arnaud Rebotini, Fraulein Z.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag vindt de eerste Kindergarten van Herr Zimmerman plaats. Schaam je niet, want tijdens deze Herr Zimmerman-editie kun je eindelijk weer eens in de poppenhoek of cowboytje spelen. Ook kun je deelnemen aan activiteiten, zoals zaklopen, koekhappen en natuurlijk spijkerpoepen. Vind je dit allemaal iets te ver gaan, dan kun je ook ontspannen aan een kleurwedstrijd meedoen, of een spelletje Ganzenbord spelen.

Natuurlijk wordt er ook getanzt. Herr Zimmerman heeft een absolute synthesizer virtuoos uitgenodigd, in de persoon van Arnaud Rebotini. Arnaud Rebotini brengt een live set dten gehore, waarbij hij géén enkele computer of laptop gebruikt, maar uitsluitend vintage apparaten (TR 808, 909, TB 303, Juno 60...). Het resultaat: Stomende donkere bassen, wobbelende basslijnen, snerpende electrosounds. 

Wat: Planet Roozendaal  

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 7 mei.

Line-up: Shumi, Pitto, Eric De Man, Carlos Valdes, Darko Esser, Aron Friedman, Sven Prinsen, Frank Haag, Lilith, Khalil, Steven P, Mark Wanders, Dimi Angelis, Esther Duijn, Lilith, Hilbert Stoon, Ferdi Blankena, DBS, Krimi, Sense Unique

Minotaur, Monokreck, Tommy Kornuijt, Tom Liem, Raymond Schmuckenslager, Kisakye, Annoesjka, Diede Van Overbeek, Mathijs Theben Terville, Maralina, Brent Roozendaal.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Kleine jongens worden groot. Brent Roozendaal is 30 en dat viert hij aanstaande zaterdag in stijl met een dikke vette verjaardagsrave. Onder de noemer Planeet Roozendaal heeft hij exact 31 (voor ieder jaar 1) bevriende artiesten uitgenodigd om er een uitbundig muzikaal bacchanaal van te maken. Natuurlijk vindt dit alles plaats in Doornroosje. De plek waar hij al vanaf zijn zestiende kind aan huis is, de plek waar Drift bekend is geworden en zeker ook de plek waar hij nog altijd heel erg graag komt.

Wat: Click @ The Beach  

Locatie: Woodstock69, Bloemendaal.

Datum: zondag 8 mei.

Line-up: Stefano Richetta, Wouter de Moor, Michel de Hey, Remy, Secret Cinema, Mystery Guest.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Zomer, zon, zee, strand en Click at the beach. Met al enkele topseizoenen op Woodstock achter de rug en naast een reeks uitverkochte mooie edities in de Amsterdamse Westerunie maakt Click vanzelfsprekend het Bloemendaalse strand ook dit seizoen weer maandelijks onveilig. Click at the beach staat voor de beste elektronische muziek gebracht door topartiesten uit binnen- en buitenland, een relaxed publiek en een van de oudste en vertrouwdste locaties aan de Noordzeekust, Woodstock in Bloemendaal. Op zondag 8 mei de eerste Click at the beach editie met Nederlands trots Michel de Hey, Secret Cinema, Remy, Wouter de Moor en Stefano Richetta achter de draaitafels met de voeten in het zand.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws