Love2Party Koninginnedag-special

Partyscene Redactie | 29 april 2011
headlines

Beatrix; 73 jaar & still going strong!

Hoewel sommige gemeenten alles doen om Love Parade - en Hoek van Holland-taferelen te voorkomen, wordt er her en der in het land toch geproost en gedanst ter ere van Bea's verjaardag. Waar vind je de leukste feestjes? Check onze tips!

 

Dat je 't ff weet

Amsterdam

 

Wat: Planet E 20/ 1 year Air
Locatie:
Club Air, Amsterdam
Datum: vrijdag 29 april
Line-up: Carl Craig, Moodymann, Dimitri, Freddy Spool, Jan van Kampen, Michael Jacues en Bob Nagel.
Entree: vvk 18,50, deur 22,50
Bijzonderheden: Het wordt Detroit heaven, deze Koninginnenacht in de Air. De club viert haar eerste jubileum samen met het eveneens jubilerende Planet E en naast labelbaas Carl Craig, komen o.a. ook Kenny Dixon jr en Dimtri de decks bemannen. Ben je vrijdagmiddag al in 020, loop dan ook even langs bij Rush Hour voor de instore gig van Craig (gratis, 17:30u – 19:00u).

Wat: Pking op Straat
Locatie:
Kruising Vijzelstraat en Herengracht, Amsterdam
Datum: Zaterdag 30 april
Line-up: Dimitri, Eric de Man, Steve Rachmad, Philip Young, Jama, Terry Toner, Freddy Spool.
Entree: Gratis
Bijzonderheden: Een lekkere mix van dansvloerveteranen en fris talent, gratis en voor niks midden op straat te bewonderen. Een niet te missen stop op de oranje danceroute door Amsterdam dit jaar.

 

 

Wat: Crackhouse present Dancing Queen
Locatie:
Westermarkt
Datum: Zaterdag 30 april
Line-up: Eric de Man, Sandrien Carlos Valdes, Brent Rozendaal, Aron Friedman e.a.
Entree: Gratis
Bijzonderheden: Naast vette muziek valt er tijdens dit Koninklijke spektakel ook nog iets te winnen. Want wie oh wie gaat er naar huis met de felbegeerde Dancing Queen titel? Crackhouse en Sexy Galexy roepen transgenders, homo's, hetero's en andere enthousiastelingen op om zich gedurende de dag aan te melden voor een danswedstrijd van ongekend formaat.

 

 

Wat: Loveland
Locatie:
Wertheimpark en Westerunie, Amsterdam
Datum: Zaterdag 30 april
Line-up: Secret Cinema, Ramon Tapia, Michel de Hey, Marnix, Arjuna Schiks, Juan Sanchez, Egbert, Remy, Sebastien Leger e.a.
Entree: Queensday gratis, After vvk 22,50/ deur 25 euro
Bijzonderheden: Bij Loveland ben je deze Koninginnedag onder de pannen van 12:00u ’s ochtends tot 05:00u ’s nacht, op twee verschillende locaties. Hier vind je de timetable voor de Loveland Queensday en de Queensday After.

 

 

Wat: Dekmantel QDay Afterparty
Locatie:
Club Up & De Kring, Amsterdam
Datum: Zaterdag 30 april
Line-up: Aron Friedman, Casper Tielrooij, San Proper, Thomas Martojo, William Kouam Djoko e.a.
Entree: 12 euro
Bijzonderheden: Martojo en Tielrooij draaien overdag eerst warm op het Amsterdamse Strand West, voordat ze aansluiten bij deze (op Qday toepasselijke) oer-Hollandse, maar stevige line-up.

 

 

Wat: Wolf + Lamb vs. Soul Clap DJ Kick tour
Locatie:
Trouw, Amsterdam
Datum: Zaterdag 30 april
Line-up: Wolf+Lamb vs. Soul Clap, 360 Soundystem, Sandrien e.a.
Entree: vvk 15 euro, deur 15 euro
Bijzonderheden: Geen enorme oranje toestanden in de Trouw dit weekend, al zal het grootste deel van de bontgekleurde feestgangers rechtstreeks uit de stad richting de Wibautstraat trekken. Voor de DJ Kicks-tour van Wolf + Lamb gooit Trouw de deuren namelijk al om 20:00u open.

 

Oranje chiks

Nijmegen

 

 

Wat: Freefall Festival
Locatie:
Gele Rijdersplein, Nijmegen
Datum: Zaterdag 30 april
Line-up: Silent Servant, Darko Esser, Sandrien e.a.
Entree: Gratis
Bijzonderheden: De Border Community Night van in Doornroosje op Koninginnedag is helaas al uitverkocht, maar ook de avond ervoor en overdag zorgen Planet Rose en Stug voor een mooie programmeringen in Nijmegen. Hier vind je meer details.

 

 

Utrecht

 

 

Wat: Queen ‘Anja Schneider’ Night/ Gem Sessions
Locatie:
Poema, Utrecht
Datum: 29 & 30 april
Line-up: Anja Schneider, Wouter de Moor e.a./ Ramon Tapia, Secret Cinema, Remy e.a.Entree: vrijdag vvk 10 euro en deur 15 euro/ zaterdag 14 euro
Bijzonderheden: De perikelen rond de tijdelijke sluiting van de Utrechtse technowerfkelder zijn voorbij en dat wordt gevierd met een extra lange gig van Mobilee-koningin Anja Schneider op vrijdag en een dikke portie ouderwets knallen met o.a. Jeroen Verheij en Remy.

Rotterdam

 

Wat: Future Festival - Rotterdam Underground
Locatie:
Westelijk Handelsterrein
Datum: 29 april
Line-up: Live: Peven Everett, Erik Rico, Playing with knives, Phil Peoples, Thelonious, Boris Ross, Cincity's Yazz, Djuice Joey Macnack, Jamie Lie A Kwie e.v.a.
Entree: 20 euro
Bijzonderheden: Nederland heeft ruim tien jaar moeten wachten op de terugkeer van Peven Everett, maar nu heeft BIRD de eer hem te presenteren tijdens het Future Festival, een elektronicafestival in unieke setting in het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam.

Wat: Koninginnedag Festival

Locatie: Plein 1940, Rotterdam

Datum: 30 april

Line-up: Edwin Oosterwal, Joris Voorn, Secret Cinema, Warren Fellow

Entree: 5 euro.  

Bijzonderheden: Aankomende Koninginnedag vindt er een groots festival plaats waar 5.000 bezoekers zich gedurende Koninginnedag uitleven op de beste techhouse, house en techno muziek. Er is één hoofdpodium waar verschillende top -'s zullen optreden en Rotterdam zullen laten ontwaken op Koninginnedag 2011.

Wat: Warehouse XL

Locatie:Westelijk Handelsterrein

Datum: 30 april

Line-up: Deetron, Kenny Larkin, Steve Rachmad, Hilbert Stoon, Khalil e.v.a.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Trots presenteert Warehouse op Koninginnedag een XL editie van formaat. Met in elke zaal een headliner waar de liefhebber stijl van achterover slaat. Technohelden Deetron en Steve Rachmad zullen beide een zaal doen schudden. En niemand minder dan Kenny Larkin zal de derde zaal overdonderen met zijn kenmerkende energieke technosound.

Bea danst

Wat: HEY! Queensnight

Locatie: Maassilo, Rotterdam

Datum: 30 april 

Line-up: Michel de Hey, Monika Kruse, Nic Fanciulli, Paco Osuna, Steven Pieters, Sab Titos, Sandeep, Taras van de Voorde, Warren Fellow

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Na een spetterende Hey! editie op Koninginnenacht 2010; dit jaar het vervolg, Hey! Queensnight in de Maassilo. Met op het programma de betere techhouse uit Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië en natuurlijk eigen land. Ook wil Hey! aandacht besteden aan de Catwalk, de club die helaas vanaf vrijdag 29 april dicht moet. De tweede zaal wordt gehost door een aantal Catwalk-residents.

Eindhoven

Wat: Zodiak Commune Queensday Festival

Locatie: Kennedyplein, Eindhoven

Datum: 30 april

Line-up: Erwin K., Delucxed, Bor, D=p+cer, Lamot, Saint, Dilemma, Rick Angel, VJ's: E&A Laser, Kijkbuiskinderen, Kunstlicht

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: Koninginnedag op het Kennedyplein in Eindhoven wordt dit jaar weer een ervaring en avontuur op zich met het Queensday Festival van Zodiak Commune. Op zaterdag 30 april 2011 komt aan de buszijde van het Centraal Station de diepgewortelde Eindhovense acid en techno cultuur weer als een denderende trein bovengronds. Ook op het gebied van visuals, decor en theater wordt je tijdens Koninginnedag 2011 op het Kennedyplein compleet uit je schoenen geblazen.

Wat: Extrema Queen's Day

Locatie: Stationsplein, Eindhoven

Datum: 30 april

Line-up: Baggi Begovic, Eric Valentine, Feestdjruud, Groovenatics, Junkie XL, Luciën Foort, Rene Amesz

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: De Eindhovense festivalorganisator Extrema heeft haar programmering voor Koninginnenacht én –dag bekendgemaakt. Bijzonder is dat er een live-optreden van wereldster Junkie XL op het program staat. Daarnaast wordt de 'Dutch House' ruim vertegenwoordigd met onder anderen Shermanology, Luciën Foort en Funkerman. Extrema Queen's Night 'n Day vindt zoals vanouds plaats in hartje Eindhoven op het Stationsplein. Ook dit jaar is de entree gratis.

 

Breda

Wat: Imhouse invites Rejected

Locatie: Hangar20, Breda

Datum: 29 & 30 april

Line-up: Vrijdag: Bjorn Wolf, Einmusik, Hertz & Vibes, Izaakson

Zaterdag: Bjorn Wolf, Edwin Oosterwal, Johan Bogers, Joris Voorn, Pieter Versteeg

Entree: 15 euro  

Bijzonderheden: Mocht je aan het twijfelen zijn geslagen wat te doen op Koninginnenacht & -dag dan hakt Imhouse de knoop alvast voor je door. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 april slaat de Brabantse organisatie de handen ineen met de uit Duitsland afkomstige Einmusik en de heetste techno act van dit moment, Rejected. De royale line-up met Joris Voorn, Edwin Oosterwal, Einmusik Imhouse veteraan Bjorn Wolf, Hertz & Vibes, Johan Bogers, Izaakson, Pieter Versteeg en hiphopcrew Shit is bangin is er één waar de koningin zelfs haar hoedje voor af zou nemen.

Den Haag

Wat: Queen's Birthday Bash

Locatie: Paard, Den Haag

Datum: 29 april

Line-up: Agoria, Bart van Rijn, Fabio, Luke Slater.

Bijzonderheden: Koninginnenach in Den Haag is sowieso een aanrader, maar als je kroegentocht door het centrum van de Regentenstad tot een einde is gekomen, dan kun je nog altijd lekker afdansen in het Paard op de straffe technobeats van good old Luke Slater en Agoria!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws