Schandpaal: Amsterdam dist dj’s op Koninginnenacht

Partyscene Redactie | 28 april 2011
headlines

'Alleen ‘levende’ muziek is toegestaan…'

Eerder deze week werd al duidelijk dat TWSTd, na tien jaar feestvieren zonder incidenten bij het Weteringplantsoen, geen toestemming kreeg voor een editie op Qday 2011. Nu blijkt dat in 020 alle ‘mechanische’ muziek uit het centrum wordt verbannen op 29 april! Say what?

Totaal gebrek aan interactie op voorgaande 'mechanische' evenementen...Uit de Stadsdeel Centrum krant: ‘Evenementen tijdens ‘Koninginnenacht’ (vrijdagavond 29 april) mogen alleen kleinschalige evenementen zijn met ‘levende’ muziek tussen 19.00 en 01.00 uur. ‘Levende’ muziek wordt gemaakt door personen met muziekinstrumenten of met een zanger(es) die wordt begeleid door een band/cd, zodat interactie met het publiek ontstaat. Louter mechanisch geproduceerde muziek en dj’s zijn op deze avond niet toegestaan. Tijdens Koninginnenacht zal hierop extra worden gecontroleerd en kan – indien er sprake is van een overtreding – het evenement worden stilgelegd.'

Dat u het even weet: u houdt blijkbaar van dode muziek, die interactie met publiek onmogelijk maakt. Kan iemand in 020 die dino’s in de gemeenteraad en stadsdeelraden misschien even de 21ste eeuw binnenslepen?

*Update* Een telefoontje van 3voor12's Atze de Vrieze naar de gemeente Amsterdam brengt enige nuancering: onder levende muziek wordt 'je dochter met een viool in een park' bedoeld en 'onversterkte feestjes' mogen plaatsvinden zonder vergunning. Voor andere feesten (waaronder gigs van dj's) moet de organisator een vergunning aanvragen. Volgens de woordvoerder van de gemeente vinden er 'genoeg feestjes met dj's plaats in de stad'.

Fijn, dus toch nog een beetje ruimte voor de liefhebbers van dode muziek om de interactie aan te gaan ;-)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws