Nighttown terug in Rotterdam

Partyscene Redactie | 14 april 2011
headlines

Clubs komen en gaan in de Maasstad

Het borrelt in het Rotterdamse. Daags na bekendmaking van de sluiting van de Catwalk-club, zegt een ondernemer tegen RTV Rijnmond bijna rond te zijn met de gemeente over de opening van een nieuw poppodium aan de Keileweg, genaamd Nighttown (!?). Daarnaast opent volgende week ‘cultuurpodium’ Perron aan de Schiestraat.

Het borrelt in het Rotterdamse. Daags na bekendmaking van de sluiting van de Catwalk-club, zegt een ondernemer tegen RTV Rijnmond bijna rond te zijn met de gemeente over de opening van een nieuw poppodium aan de Keileweg, genaamd Nighttown (!?). Daarnaast opent volgende week ‘cultuurpodium’ Perron aan de Schiestraat.De Keileweg is gelegen in het vierhavengebied van Rotterdam (west), vlakbij Marconiplein. Het is de plek waar Herr Zimmerman het een tijdje heeft geprobeerd in een oude vleesfabriek. Helaas kon de club niet rekenen op grote bezoekersaantallen en organiseert haar feestjes nu met enige regelmaat in de Factory10 op Zuid.

Saillant detail is dat de initiatiefnemers van de uitgaansgelegenheid, met plek voor 1500 man, het poppodium waarschijnlijk Nighttown gaan noemen, verwijzend naar het voormalige clubinstituut op de Westkruiskade, waar in de Maasstad nog steeds met weemoed over wordt gesproken.

Of Nighttown 2.0 een succes wordt, is nog maar de vraag, aangezien de locatie niet bepaald in het centrum van de stad is. Echter, er is wel behoefte naar een nieuw poppodium van dergelijke grootte.

Centraal in Rotterdam is wel cultuurpodium Perron aan de Schiestraat, vlak achter het Hofplein. Na enkele try-out’s vindt volgende week donderdag de officiële opening plaats. Met de programmering zit het wel goed. Op de agenda voor de komende weken staan optredens van o.a. Dr. Lektroluv, Ben Simms, Ales Under, Skream en Matthias Tanzmann gepland.

Een week na het nieuws van de sluiting van de Catwalk kan de Rotterdamse clubber weer rustig ademhalen.

Perron

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws