Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 1 april 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Maak het vandaag niet te laat op kantoor, want het is vooral de vrijdag waarop de clubs in de grote steden het meest te bieden hebben. Vooral in Amsterdam. Op zaterdag kun je, naast het re-de-lijke aanbod in de hoofdstad, natuurlijk ook nog naar Doornroosje voor het vertrouwde Planet Rose, maar dat is dan wel het hoogtepunt van de zaterdag in Nederland. Volgend weekend beter.

 

Wat: Colors.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 1 april.

Line-up:

Trouw - Colors: Awanto3, Bok Bok, Jacques Greene, Rashad

De Verdieping - Tom Trago 'Iris' Album Release: Tyree Cooper, Live: Tom Trago, Live: Tyree Cooper.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Er is iets te vieren in Trouw. Niet zozeer dat het eindelijk weer lente is, maar wel dat Colors op thuisbasis Trouw terugkeert voor een nieuwe editie. En wel op vrijdag 1 april staat de volgende Colors met wederom een unieke line-up gepland. DJ Rashad van het Planet Mu label is vanuit Chicago ingevlogen om op 160 BPM zijn eigen ontwikkelde stijl Chicago Juke/Footwork op Hollandse bodem te introduceren. Extra reden tot een feestje is de album release van 'Iris', het nieuwe album van Tom Trago.

Trouw

Wat: Kranck.

Locatie: Poema, Utrecht.

Datum: vrijdag 1 april.

Line-up: Fabrizio Maurizi, Willem Woortman, Wouter Vogelaar, Live: Bas Struik, Live: WeissNicht.

Entree: 9 euro.

Bijzonderheden: Donderdagavond sensatie Kranck in Dock154 brengt alweer twee jaar feestvierend Utrecht het weekend in! In haar verjaardagsmaand is het voor de organisatie elke week feest. Om te beginnen met Minus held Fabrizio Maurizi in Poema. Hij zette tijdens de populaire Minus shows in Nederland al vaker de tent op z'n kop en zal dat vrijdag samen met Willem Woortman, Wouter Vogelaar, Bas Struik en WeissNicht nog een keer doen!

 

Wat: Midnight Freaks.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 1 april.

Line-up:

AIR 1, hosted by Brothers' Vibe: Brother's Vibe, Limon, Makcim, Live: Martin Buttrich

AIR 2, hosted by Warehouse: Lilith, Mirella Kroes

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op de grappigste dag van het jaar host Brother's Vibe, a.k.a. Tony Rodriguez uit Amerika, opnieuw een editie van Midnight Freaks met zijn jazzy minimal house. De in New Jersey geboren Tony draait al platen sinds zijn tiende en is naar eigen zeggen volledig toegewijd aan de dj-cultuur.

Brother's Vibe nodigt als speciale gast de mysterieuze Martin Buttrich uit. Deze Grammy-genomineerde Duitse artiest maakt al muziek sinds 1992 onder verschillende namen en aliassen. Sinds 2007 werd hij pas echt bekend onder zijn eigen naam en bracht hij een plaat uit op het label dat hij samen met Loco Dice oprichtte: Desolat. Zijn 'trademark' is een smaakvolle diepe en ruimtevullende baslijn. Gelukkig heeft AIR het juister Voidd geluidssysteem om iedereen op zijn baslijn in beweging te brengen.

 

 

Wat: Blackout.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 1 april.

Line-up: Audio, Black Sun Empire, June Miller, S.P.Y., MC: MC Dart.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Blackout is de vaste drum ‘n’ bass- en dubstep-avond van Black Sun Empire in Tivoli. Deze editie onderwerpt het Engelse wonderkind Audio de fundering van Tivoli aan een grondige test! Zijn tweede cd Genesis Device (2010) verscheen op het label van Ed Rush & Optical, en dan ben je automatisch goed bezig. Verwacht drum ‘n’ bass, dubstep en Star Trek! Ook Marcus Intalex komt langs, wiens nieuwe album '21' binnenkort uitkomt. Verder: het Utrechts/Engelse duo June Miller en natuurlijk de Black Sun Empire-mannen zelf. Host is MC Dart!

De Londense Braziliaan S.P.Y. heeft zijn optreden helaas moeten afzeggen.

 

Doornroosje-gebouw

Wat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 2 april.

Line-up:

Grote zaal: Superpitcher - 5 hour set, Bert de Rooij & Dollkraut

Kleine zaal: Manamana - live, Steffen Bennemann.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Kompakt-icoon Superpitcher grossiert in muziek als troost; zoveel wordt duidelijk bij het beluisteren van zijn albums Here Comes Love (2004) en Kilimanjaro (2010). Hierop legt deze Duitse geweldenaar ziel en zaligheid bloot met meeslepende harmonieën en tere zangpartijen. Als dj weet Superpitcher telkens een gevoelige snaar te raken, vandaar deze vijf uurs set.

Nachtdigital is het best bewaarde festivalgeheim van onze Oosterburen. Drie Nachtdigitalkopstukken verzorgen vanavond een exclusieve showcase. Steffen Bennemann heeft zich als festivalresident opgewerkt tot geliefd dj in binnen en buitenland. Zijn eerste producties als KOI voor Styrax Leaves en Ortloff klinken al even episch als zijn opgenomen sets in clubs als Panoramabar en Distillery. Hetzelfde geldt voor dj-duo Manamana, ook een veelbesproken act op Nachtdigital: zwevend tussen deephouse en non-conformistische techno, ademt hun muziek diepheid en emotie.

 

Wat: Stug en Floorplay present Danny Howells.

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: zondag 3 april.

Line-up: Area 1: Bart van Rijn, Danny Howells, Paul Sparkes

Area 2: Dauphin, Dexon, Elle, Jerry T, Miss Madesco, Rutger Maree, Tom Verstappen, True Identity.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Na een geweldige set van Danny Howells op 3 oktober 2010 voor Floorplay @ Studio 80, is hij terug. Precies zes maanden later zal Studio 80 weer de locatie zijn voor een feest dat onderdeel is van de officiële release tour van zijn nieuwe album Phase One op zijn eigen Dig Deeper label.

Naast wekelijks draaien in het weekend brengt Danny Howells ook veel tijd in zijn studio door waarbij het nu het juiste moment is voor een album op het Dig Deeper. Aldus Danny Howells: "Dit is de eerste keer dat ik de mogelijkheid had om nieuwe, unreleased muziek te tekenen, en om deze te combineren met mijn eigen producties. Ik heb zoveel muziek ontvangen van artiesten die ik respecteer, geweldig! Ik ben heel blij met het resultaat, de mix en de individuele tracks zijn hét voorbeeld van het uitgebreide arsenaal aan muzikale stijlen die ik wil dat Dig Deeper vertegenwoordigt." Phase One is een mix album wat met veel liefde en zorg door Danny Howells is samengesteld en komt in twee versies: als een 18-track mix, en een collectie van 25 individuele platen en de officiële release is op 4 april.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws