Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 18 maart 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Wat hebben The Gaslamp Killer, Marcel Fengler,Nôze, Aeroplane,Ben Klock, Marcel Dettmann en Dave Clarke met elkaar gemeen? Zij zijn dit weekend ergens in een toffe club in Nederland te bewonderen. Dus pik je favorieten artiesten uit ons aanbod, zoek ze op en dans er lustig op los!

 

Wat: Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 18 maart.

Line-up: The Gaslamp Killer, Juha, Datcho, Cinnaman.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Gevarieerde, maar altijd heftige instrumentale hiphop van deze Amerikaan wiens voorkomen minstens zo excentriek is als zijn dj-sets. Hij mixt dubstep, hiphop, elektronica en psychedelische pop tot een frisse en eigenzinnige sound.

klinch is het danceplatform van de Melkweg. klinch beperkt zich niet tot één stroming, maar biedt een serie feesten met diverse soorten elektronische muziek. Van beukende techno en diepe house tot scheurende electro en gefreakte electronica, klinch biedt voor elk wat wils. Het neerzetten van bekende, internationale namen is hierbij net zo belangrijk als plaats bieden aan talentvolle locals. Er wordt samengewerkt met diverse organisaties, die samen de muzikale breedte van klinch weerspiegelen: Electronation, 030303, Traffic, Foxes & Wolves, Closer, Sonic Warfare, Crackhouse, Electric Deluxe en Non Records.

Melkweg

Wat: Doorgedraaid.

Locatie: LVC, Leiden.

Datum: vrijdag 18 maart.

Line-up:

Area 1: Marcel Fengler, Max Cooper, San Franciskus

Area 3: DVS, Turbopolyp

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Met een aantal vrolijke edities achter de rug is het weer is tijd om de diepte in te gaan. Niks dieper en smeriger als de Berghain techno. Deze sound zal worden gerepresent door met Marcel Fengler (Berghain resident, Berlin). Hij is druk bezig tracks te produceren en hij maakt de Beghain mix van 2011. All eyes on him in 2011, zoals de Berghain zelf zegt. Naast deze held hebben we een groot aanstormend talent. Hij heeft nog niet vaak in Nederland gestaan maar staat al wel over de hele wereld. We hebben het hier over Max Cooper (Traum). Woorden schieten overduidelijk te kort bij zijn sound. Luister maar.

 

 

Wat: Diep.

Locatie: 013, Tilburg.

Datum: vrijdag 18 maart.

Line-up: Freek van Dam, Mark Henning.

Entree: 7,50.

Bijzonderheden: Diep is donker, duister en dansbaar. Diep is geworteld in Tilburg. Diep neemt je mee op een verkenning langs deephouse en minimal, gevoed door warme, soulvolle baslijnen. Resident op Diep is Bakvorm, bekend van de succesvolle Beschuit-avonden. Op zoek naar de juiste mix van diepe house en een organische sound, brengt Bakvorm je een maalstroom van electronische muziek. Diep is the music of yourself - vibrating. De headliner van deze editie is de Engelse DJ Mark Henning.

 

 

Wat: Midnight Freaks invite Nôze 'Dring' World Tour.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: zaterdag 19 maart.

Line-up: Efdé, Tim Hoeben, Unders, Live: Nôze

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na twee jaar zijn de mannen van Nôze terug met een nieuw album. En net als goede wijn, verfijnd en volwassen, komen ze terug met meer diepte en subtiliteit. Toch blijft Nôze wel gewoon Nôze, alleen hebben ze hun gekleurde entertainer kostuums uitgedaan en zijn meer toe gaan werken naar hun grote liefde voor geïmproviseerde muziek. Op 19 maart staat dit Franse duo in AIR en zijn ze te gast bij het Flamboyante nachtgezelschap van de Midnight Freaks om hun nieuwe album aan het Nederlandse publiek ten gehore te brengen. Naast Nôze zullen Unders, Efdé en Tim Hoeben achter de decks verschijnen op deze bijzondere avond.

 

Wat: High Voltage.

Locatie: Paard van Troje, Den Haag.

Datum: zaterdag 19 maart.

Line-up: Aeroplane, Compression, I-F, Listoman.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: High Voltage is de nieuwe clubavond van Het Paard, waar disco, electro, cosmic en balearic centraal staan. Op High Voltage staan de grootste internationale namen binnen deze genres naar Den Haag.

Vakantie boeken? Stap aan boord van Aeroplane.

Sinds 2007 is het snel gegaan met het Waalse Earoplane, onder leiding van Vito de Luca. Hun eigenzinnig remix- en productiewerk werd geapprecieerd door de grootste dj’s en producers, en hun telefoon rinkelde voortdurend met aanvragen voor remixwerk voor o.a. Cobra Dukes, Das Pop, Lindstrøm, Cut Copy, Grace Jones, MGMT, Bloc Party en Robbie Williams. Toch is voorspelbaarheid niet aan de orde bij Aeroplane. Cosmic nu disco, psychedelica, balearic, … het behoort allemaal tot de ingrediënten voor hun opzwepende mix van elektronische muziek.

Trouw, Amsterdam

 

Wat: Ontrouw, Amsterdam.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 19 maart.

Line-up:

Trouw: Ben Klock, Marcel Dettmann, Nuno dos Santos.

De verdieping: Giles Smith, James Priestley, Lil' Tony.

Entree: 35 euro.

Bijzonderheden: Eén keer per jaar moet alles omgedraaid, bijzonder en hedonistisch.

Eén keer per jaar moet het in alle hoeken en gaten die Trouw kent losgaan.

Uit dit idee werd Ontrouw geboren en op zaterdag 20 maart gaat Trouw op z’n kop. Trouw stapt zaterdag uit haar ‘comfort zone’ en voor één nacht kan jij dit als bezoeker ook. Kleed je dus zoals je normaal de deur niet uitgaat en gedraag je zoals je diepste verlangens van je vragen. Stel je open voor je duistere kant en begeef je in de vrijheid die dit je geeft. Kom met een open geest, want er zullen vreemde dingen gebeuren deze nacht. En wij zullen je niet tegenhouden wanneer jij hierin een rol wilt spelen. Voor het echte spannende vertier is er zelfs een derde zaal. Het decor zal groots zijn en de acts vervreemdend.

Verwacht van de muzikale invulling wat we je altijd bieden, deze keer in twee zalen. Alles gaat door tot 07.00 uur in de ochtend. Are You On?

Wat: Simplon invites Dave Clarke.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: zaterdag 26 februari.

Line-up:

Grote Zaal: Dave Clarke, Enthousiaste Gasten, James Watts, Stereo Sandwich

Kleine Zaal: Jay Christian, Nuno dos Santos, Riso.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Hij staat bekend als the Baron van Techno, een bijnaam aan hem gegeven door John Peel, maar Dave Clarke heeft een anarchistische inslag en punk in z'n ziel.

De wereldwijd bekende en geliefde techno dj komt vanavond naar Simplon en zal er voor zorgen dat jouw voetjes van de vloer komen.

 

 

Effenaar

Wat: Sine.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 19 maart.

Line-up: Chef (3 Deck Set), Piro, Kastor & Dice, Visuals by VJ Zaros, Hosted by MC Mac

Entree: 8,50 euro.

Bijzonderheden: Sine staat garant voor de vetste dubstep in de lichtstad! Dubstep is de dikke mix van de diepste bassen, invloeden uit hiphop, 2step en dub, overgoten met een flinke laag electronica. Als opwarming voor de Sine vs Oi! editie op 16 april geven we eerst nog even flink gas in de kleine zaal!

Wat: Klub Radar 15.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: zaterdag 19 maart.

Line-up: Woods, Tyevk, Motek, Boef & De Gelogeerde Aap, Jazzsteppa, Quasimodo.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Klub Radar is een tweemaandelijkse Klub-avond in Tivoli de Helling. Van 21.00 tot 04.00 uur schotelen we je een uitdagend palet van acts voor, want Klub Radar is altijd op zoek naar verrassende muzikale kleurencombinaties. Ieder genre is mogelijk, vernieuwing en diversiteit zijn de uitgangspunten.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws