Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 11 maart 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Lastig om op een dag als deze te berichten over feestjes. Toch wagen we een poging, want er is genoeg te doen voor iedereen die komend weekend de gekte van de doordeweekse dag van zich af wilt dansen. Dat kan met goede dj’s en dito muziek op fijne locaties in o.a. Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen. Have fun!

 

Wat: Goose album release party.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: vrijdag 11 maart.

Line-up: Jay-P, Live: Goose, Live: Krause.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Vanavond presenteert Goose in Simplon hun nieuwe album 'Synrise'. De bandleden verzamelden de afgelopen zeven jaar de meest verschillende synthesizers. Hierdoor klinkt 'Synrise' erg jaren tachtig, het haakt aan bij de eerste elektronische muziek in Europa. Maar electropop, dat is waarin Goose zich het beste laat vangen. De Belgische band bestaande uit Mickael (zang), Tom (bas), Dave (gitaar) en Bert (drum) wisselt elkaar tijdens hun live shows voortreffelijk af. Ultieme, dansbare en opzwepende electropop zoals het hoort.

Simplon, Groningen

Wat: Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 11 maart.

Line-up: John Digweed - 4 uur set, Estroe.

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: De Britse house icoon John Digweed zal op deze editie van klinch een vier uur lange set neerzetten. Hij wordt bijgestaan door klinch resident van het eerst uur: Estroe!

klinch beperkt zich niet tot één stroming, maar biedt een serie feesten met diverse soorten elektronische muziek. Van beukende techno en diepe house tot scheurende electro en gefreakte electronica, klinch biedt voor elk wat wils. Het neerzetten van bekende, internationale namen is hierbij net zo belangrijk als plaats bieden aan talentvolle locals. Er wordt samengewerkt met diverse organisaties, die samen de muzikale breedte van klinch weerspiegelen: Electronation, 030303, Traffic, Foxes & Wolves, Closer, Sonic Warfare, Crackhouse, Electric Deluxe en Non Records.

 

Wat: Hello? repeat night.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: vrijdag 11 maart.

Line-up: Consideritdone, Jan Krueger, Sander Baan, Live: Bruno Pronsato.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: De Catwalk maakt zich vanavond op voor Bruno Pronsato album release tour. Met zijn roekeloos, ingewikkeld geweven tracks en onheilspellend funky live-optredens is Bruno Pronsato een van de meest intrigerende techno artiesten van dit moment. Maker van hemels warme tracks, die niet zozeer gericht zijn op grote clubhallen, maar eerder van een subtiliteit die het best aandachtig en met open geest wordt ontvangen. Op die manier komen immers de diepgang van de texturen, de organische klankschakeringen, de slimme structuur en ja, de sexiness van Pronsato's muziek het best tot hun recht. Sommige tracks zijn beladen met nerveuze spanning, anderen zijn rustgevend en rijk aan detail.

Wat: Paradise 20.

Locatie: Café d’Anvers, Antwerpen.

Datum: vrijdag 11 maart.

Line-up: Jan van Biesen, Jean Cedric, Laurent Garnier, ScanX.

Entree: 13.

Bijzonderheden: Vrijdagavond 11 maart landt Laurent Garnier in de Antwerpse Café d’Anvers met zijn LBS Live Session in het kader van het Paradise 20 event. De Franse technoproducer en dj Garnier, die eind jaren tachtig in Manchester zijn muzikale opmars startte, is intussen uitgegroeid tot één van de absolute supersterren in het genre van de elektronische muziek.

Het mooie is dat Garnier er niet vies van is zichzelf voortdurend in vraag te stellen en te vernieuwen. Dat blijkt opnieuw uit de LBS live-set, waar hij zich laat begeleiden door Scan X en Benjamin Rippert, en waarmee hij momenteel wereldwijd succes oogst.

 

Cafe d'Anvers

Wat: Awakennigs.

Locatie: Maassilo, Rotterdam.

Datum: zaterdag 12 maart.

Line-up:

Area 1: Jeff Moore, Joris Voorn, Chris Liebing, Len Faki, Ben Sims, Bas Mooy

Area 2: Makam, Mathias Kaden, Live: Pantha du Prince, James Holden, Karotte

Area 3: Joey Daniel, Tommy Four Seven, Sandwell District, Marcel Dettmann

Entree: 30 euro.

Bijzonderheden: Zaterdagkeert Awakenings voorlopig voor de laatste keer terug naar de industriële Maassilo te Rotterdam. Monumental heeft drie zalen geprogrammeerd van 22.00 tot 09.00 met een dikke line-up waar iedere artiest ruim te tijd krijgt om zijn ding te doen. Maar wat een monster line-up zeg! Zeker voor Rotterdamse begrippen.

 

 

Wat: Vrijbuiters Conferentie Oost.

Locatie: Muzyq, Amsterdam.

Datum: zaterdag 12 maart.

Line-up:

Grote Zaal: De Man Zonder Schaduw, Freddy Spool, Krause Duo, Makcim, Live: dOP Kleine Zaal: Bob Nagel, Homework, Jan van Kampen, Reiss, Tettero.

Entree: 22,50 euro.

Bijzonderheden: Vrijbuiters start naast haar Vrijbuiters go Berlin Underground Indoor Festival een nieuw groot project in het Oostelijke deel van Amsterdam. Op vrijdag 11 maart staat de eerste 'Conferentie Oost' in de boeken in de nieuwe super-locatie Muzyq. Een 10 uur durend programma met de live-revelatie van het moment 'dOP' en een zwaar dj-programma met onder andere Krause Duo en De Man Zonder Schaduw.

Wat in augustus 2008 begon met een zwaar gehypte, illegale after in de bunker onder het Voltt terrein is geëvolueerd tot een geduchte beweging. Diverse plekken zijn de afgelopen jaren ten prooi gevallen aan Vrijbuiters kaapacties van verschillende rangen en standen: bunkers, theaters, clubs, strandtenten, een pont en festivals moesten het al ontgelden.

Nu, 2,5 jaar verder is het tijd voor een serieuze samenkomst van Vrijbuiters, sympathisanten, gelukzoekers, vrije geesten, nachtvolk, ex- burgertrutten, cultuurtypes, muzikofielen en aanhangers.

 

 

Wat: Sophistigayted.

Locatie: Schiecentrale, Rotterdam.

Datum: zaterdag 12 maart.

Line-up: Marcello, Lacroix, Helene di Firenzi, Miss Nickie Nicole & Norman Soares.

Entree: 35 euro.

Bijzonderheden: Met passie voor 'drama' en sensitiviteit pakt Studio 11 weer uit op een SophistiGAYted way. But finally: iT's all about you! Apart feestje in mooie locatie, vlakbij de oude Now & Wow op de LIoydpier. Mocht je geen kaarten hebben voor Awakenings, dan kun je nog altijd in je roze kloffie en met voldoende oogschaduw op dansen tijdens Sophistigayted; waar gays, transen, travo’s, bi’s, lesbo’s en hetero’s met elkaar feesten alsof het voor de laatste keer is. Voor een belachelijk hoge prijs trouwens. Maar ja, dat weet je van tevoren met Must als organisator.

 

Wat: Ratio?

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 12 maart.

Line-up: Cassy, Melon.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Cassy is een clubster in hart en nieren. Zo komt ze geregeld bij Trouw langs. Gewoon, om even te dansen of om spontaan mee te draaien. De laatste keer dat ze hier was ging ze samen met Melon back2back op de Trouw op Zondag van het ADE. Toen is het idee geboren om haar een keer een avond lang uit te nodigen achter de decks van Trouw. En wanneer beter dan dat ze op de avond van Melon haar officiële debuut maakt in Trouw. Of Melon en Cassy op zaterdag 12 maart tijdens Ratio? weer samen de platen opleggen moet nog blijken, maar in ieder geval is de dansvloer een nacht lang voor Cassy.

Trouw, Amsterdam

Wat: Superrauw.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: zaterdag 12 maart.

Line-up: Busy P, Dan Beaumont, Joost van Bellen, Mehdi.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Deze editie van Rauw is Superrauw, want Joost van Bellen ontvangt de Let The Children Techno-tour van het Ed Banger-label! Let The Children Techno is de titel van een nieuwe compilatiemix-cd op Ed Banger, vakkundig in elkaar gedraaid door labelbaas Busy P en DJ Mehdi. En die twee komen je vanavond helemaal gek maken met hun Franse filterdiscotechnoelectro! In de Spiegelbar is het ook gezellig, want daar draait Dan Beaumont (UK), medeoprichter van het Disco Bloodbath-collectief. Verwacht house, italo en disco! En verwacht natuurlijk ook Joost van Bellen als opener in de grote zaal!

Wat: Planet Rose invites Vier.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 12 maart.

Line-up:

Area 1: Robert Hood, Samuli Kemppi, Thijs Leenders

Area 2: Bobby Con Carne, Normano, Rick Weiss, William Köster, Wouter Brok.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag opnieuw een samenwerking tussen Planet Rose en Vier. Detroit legende, medeoprichter van het Underground Resistance label en eigenaar van het wereldwijd gerespecteerde M-Plant, Robert Hood, is headliner deze avond. Mr. Hood zal de avond afklappen zoals alleen hij dat kan. Uit Finland is Samuli Kemppi van de partij. Met een ijzersterke liveset van psychedelische techno zal hij Doornroosje veroveren. De avond zal worden geopend door Thijs Leenders. De kleine zaal bestaat uit Roosje debutanten, Normano en William Koster van de enthousiaste organisatie New Dutch School, Rick Weiss van L8, partyanimal Bob Con Carne en liefhebber Wouter Brok.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws