5 x 5 Days Off 2011

Partyscene Redactie | 28 februari 2011
headlines

5 dagen los in 020

5 Days Off presenteert dit jaar een mooie mengelmoes van gepassioneerde talenten en onverwoestbare oudgedienden. Vanaf woensdag 2 maart kunnen we weer 5 nachten achter elkaar terecht op de hoofdstedelijke dansvloeren. Welke feestjes mag je niet missen?

 

Interactieve kunst en muzikale experimenten tijdens 5 Days On.Naast de uitgebreide nachtelijke line-ups heeft 5 Days Off ook een interessant programma samengesteld voor overdag en de vroege avonden (5 Days On).

Zo bundelt de organisatie tijdens het festival de krachten met het Nederlands Instituut voor de Mediakunsten rond de tentoonstelling ‘Cloud Sounds’. In deze expositie staan nieuwe mogelijkheden voor het produceren van kunst en muziek met behulp van sociale media en andere web 2.0-toepassingen centraal. Gedurende deze vijf dagen vinden er speciale performances, optredens en workshops plaats.

Verder leveren o.a. Legowelt, I-F, Knalpot en Kettel onder de titel ‘|Cine|Sonic|’ iedere avond een originele soundtrack af bij een legendarische of bijna vergeten avant-garde klassieker uit het archief van het Eye Film Instituut. En op zondagmiddag kun je je trommelvliezen op de proef stellen met het Wave Field Synthesis systeem:192 speciale speakers, opgesteld in een vierkant van tien bij tien meter, die zorgen voor een ongekende geluidservaring. Artiesten als Joris Voorn, Juju & Jordash en 360 Soundsystem produceerden speciaal voor deze gelegenheid nieuw werk.

Maar tot diep in de nacht losgaan kan natuurlijk ook gewoon, en dan met name op de volgende feestjes:

Caribou, deze keer zonder band achter de decks.
Wat: Closer presents…

Locatie: De Melkweg

Datum: Woensdag 2 maart

Line-up: Caribou (DJ set), Zomby, Matthew Dear (live), Gold Panda, Teebs, Jeremiah Jae, Juha, Jorn Liefdeshuis en Lone.

Entree:  €16,- + festivallidmaatschap

Bijzonderheden: Dansvloerveteraan en mede-oprichter van Ghostly International, Matthew Dear, wordt op deze avond bijgestaan door onder meer Viral Radio’s Juha van ’t Zelfde, de eclectische Gold Panda en nieuwkomer Teebs, die eind vorig jaar hoge ogen gooide met zijn debuutalbum ‘Ardour’. Na een jaar touren met zijn liveband rond de release van het album ‘Swim’ kruipt Caribou a.k.a. Dan Snaith weer eens een keer gezellig achter de decks.

Wat: ‘Techno in de Max’ & Pampa labelnight

Locatie: De Melkweg

Datum: Donderdag 3 maart

Line-up: Ellen Allien & Pfadfinderei, Isolée (live), DJ Koze, Axel Boman, Steffen Bennemann, John Roberts (live) en Joris Voorn.

Entree: € 18,00 + festivallidmaatschap

Bijzonderheden: Berlijn drukt dit jaar een stevige stempel op 5 Days Off. Met name de labelgenoten en vrienden van Bpitch zijn deze week in grote getale aanwezig (zie ook Kalkbrenner op donderdag en Modeselektion op zondag). Labelbaas Ellen Allien trapt het Bpitch-gebeuren op donderdag af, ondersteund door de visualisaties van Pfadfeinderei. Joris Voorn zal het Nederlandse grondgebied verdedigen te midden van al dit Duitse technogeweld. In de kleine zaal komt Isolée tracks van zijn recente album ‘Well Spent Youth’ ten gehore brengen tijdens de Pampa labelnight en het wordt weer opletten welke muzikale effectballen die de altijd creatieve DJ Koze op het publiek zal afvuren.


Zaterdag neemt Londen De Melkweg over met o.a. Ikonika.Wat: Paul Kalkbrenner Exclusive

Locatie: De Melkweg

Datum: Donderdag 3 maart

Line-up: Paul Kalkbrenner

Entree: 1 eurie!!!

Bijzonderheden: Echte Kalkbrenner-fans kunnen donderdag hun hart ophalen tijdens een intieme set van de Duitse dj/ producer. Vandaag toegevoegd aan de line-up dus er zijn nog weinig details bekend, maar dat we vast een voorproefje krijgen van zijn aankomende album staat vast. Wees er snel bij want de entree is maar 1 euro en het aantal kaarten is beperkt.

*update*: Kalkbrenner was helaas binnen 2 uur uitverkocht :-(

Wat: Colors

Locatie: Paradiso

Datum: Zaterdag 5 maart

Line-up: Joy Orbison, MJ Cole, Pearson Sound, Ikonika& Optimum (live), Cinnaman, Awanto 3, Styx & Mike Engine, Gomes, Presk.

Entree: €16,- + festivallidmaatschap

Bijzonderheden: Colors staat ook tijdens 5 Days Off in het teken van de vruchtbare kruisbestuivingen. Dubstep, 2step, garage, hiphop, broken beats (en alles wat daar nog tussen past) passeren de revue. Hyperdub en Planet Mu-diva Ikonika neemt Optimum mee, een nieuwe producer uit Londen die eind vorig jaar zijn eerste release op Planet Mu zag uitkomen, en de eveneens uit Londen afkomstige Joy Orbison komt wat stevige beats uitdelen. Dat Nederland ook zijn mannetje staat in de wereld van de elektronische crossovers, gaan Awanto 3 (Steven de Peven), Cinnaman en Gomes deze zaterdag opnieuw bewijzen.

De mannen van Modeselektor nodigen hun favoriete artiesten uit op zondag.
Wat: Modeselektion presents….

Locatie: De Melkweg

Datum: Zondag 6 maart

Line-up: Modeselektor (DJ set), Apparat, Hudson Mohawke, Siriusmo, Kyle Hall, Pearson Sound, Pfadfinderei, Dekmantel Soundsystem

Entree: € 18,00 + festivallidmaatschap

Bijzonderheden: De mannen van Modeselektor zijn nog altijd bezig met hun Modeselektion-tour, waarbij ze artiesten uitnodigen waar ze zelf maar geen genoeg van kunnen krijgen. Deze keer zijn dat Bpitch-maatjes Apparat en Pfadfeinderei, producer in crime Siriusmo en glitch- en beatkunstenaar Hudmo. Bij Kyle Hall, die wordt gerekend tot de nieuwe golf talentvolle dj’s/ producers uit Detroit, kun je terecht voor dikke dansbare jazzy tunes die staan als een.. uh.. house. En dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen Dekmantelhelden Thomas Martojo en Casper Tielrooij.

En nee, we zijn de DMZ-avond op vrijdag in De Melkweg (met o.a. Mala, Kode 9, Skream, James Blake en Darkstar) natuurlijk niet vergeten. Maar helaas is deze avond al een tijdje uitverkocht.

Meer info en het blokkenschema vind je op de website van 5 Days Off

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws